09. Rugaciune si incredere

Text biblic:
Domnul este partea   mea de mostenire,” zice sufletul meu; de aceea nadajduiesc in El. Domnul este bun cu cine nadajduieste in El, cu sufletul care-L cauta. Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului.” Plangerile lui Ieremia 3:24-26.

Intrebare:
Cum pot sa am speranta si sa-mi mentin increderea?

Raspuns:
Increde-te in Domnul: “Tatal nostru ceresc are o mie de cåi prin care ne poate purt de grija, cåi despre care nu stim nimic. Aceia care accepta principiul fundamental de a face din slujirea lui Dumnezeu o datorie suprema vor vedea incurcaturile disparand si o poteca neteda inaintea picioarelor lor.” – Divina vindecare, cap. Dumnezeu va purta d grija, pag. 465.

Pace launtrica, incredere statornica: “O viata traita in Hristos este o viata de pace launtrica. Nu va fi extaz sentimental, ci o incredere statornica, plina de pace. Speranta ta nu se afla in tine insuti; ea este in Hristos. Slabiciunea ta se uneste cu puterea Lui, nestiinta ta cu intelepciunea Lui, nesiguranta ta cu puterea Lui dainuitoare. Astfel, tu nu trebuie sa te bizui pe tine insuti, nu trebuie sa ingadui mintii sa se ocupe de eul tau, ci sa te increzi in Hristos. Mintea ta sa se ocupe de iubirea Lui, de frumusetea si desavarsirea caracterului Sau. Hristos in lepadarea Sa de Sine, Hristos in umilinta Sa,… Hristos in nespus de marea Sa iubire – iata care trebuie sa fie obiectul contemplarii tale. Numai iubindu-L, imitandu-L si depinzand in totul de El vei putea fi transformat dupa chipul si asemanarea Sa.” – Calea catre Hristos, cap. Cresterea in Hristos, pag.63-64.

Viata consacrata: “Daca consacram viata noastra in slujba Sa, nu vom putea fi niciodata pusi intr-o situatie pentru care Dumnezeu n-a prevazut ajutorul Sau. Oricare ar fi situatia noastra, noi avem un Calauzitor, care sa ne arate drumul; oricare ar fi problemele noastre, noi avem un Sfatuitor sigur; oricare ar fi necazurile noastre, lipsurile sau chiar daca am fi parasiti, avem un Prieten iubitor. Daca in nestiinta noastra calcam gresit, Domnul Hristos nu ne paraseste. Vocea Sa clara si distincta se aude spunand: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Ioan 14:6. – Parabolele Domnului Hristos, cap. Nu va face Dumnezeu dreptate alesilor Sai?, pag. 134.

Hristos, Exemplul nostru: “Framantarea este oarba si nu poate sa deosebeasca viitorul; dar Isus vede sfarsitul de la inceput…. In inima lui Hristos, in care domnea o desavarsita armonie cu Dumnezeu, era pace desavarsita. El nu era niciodata ingamfat prin laude si nici zdrobit de acuzatii si dezamagiri. Chiar in timpul celei mai mari impotriviri si celei mai crude purtari fatza de El, avea inca inima plina de curaj. Dar multi din cei care se numesc urmasi ai Lui au inima ingrijorata si nelinistita deoarece se tem sa se increada in Dumnezeu.” – Hristos Lumina Lumii, cap. Invitatia, pag. 318-319.
  
Dumnezeu va ajuta pe cei ce se incred in El: “Dumnezeu vrea sa faca lucruri mari pentru aceia care se incred in El. Cauza pentru care poporul Lui nu are o putere mai mare este faptul ca se increde prea mult in propria intelepciune si nu-I da prilej Domnului sa-Si desfasoare puterea in favoarea lui. Dumnezeu îi va ajuta in orice nevoi pe copiii Sai credinciosi, daca acestia isi vor pune deplina incredere in El si-L vor asculta cu credinciosie.” – Patriarhi si profeti, cap. Caderea Ierihonului, pag. 505.

Gand pentru rugaciune:
“Domnul este taria mea si scutul meu; in El mi se increde inima si sunt ajutat. De aceea imi este plina de veselie inima si-L laud prin cantarile mele.” Psalmul 28:7