08. Rugaciunea si bucuria

Text biblic:
“Cei izbaviti de Domnul se vor întoarce si vor merge spre Sion cu cantari de biruinta. O bucurie vesnica le va încununa capul, veselia si bucuria îi vor apuca, iar durerile si gemetele vor fugi.” Isaia 35:10.

Intrebare:
Intr-o lume plina de necazuri si tragedii, ce motiv de bucurie am putea avea noi?

Raspuns:
Lauda, atmosfera cerului: “Melodiile de lauda sunt ca atmosfera cerului si, cand cerul vine în legatura cu pamantul, atunci e numai muzica si cantec – “multumiri si cantari de lauda.” (Isaia 51:3). – Educatie, cap. Poezia si muzica, pag. 159.

Isus întampina ispita cu cantece: Isus, în viata Sa pamanteasca, întâmpina ispita cu cantece. Adesea, cand erau rostite cuvinte taioase, jignitoare, sau cand atmosfera înconjuratoare era umplute de neliniste, nemultumire, neîncredere sau teama asupritoare, adesea glasul Sau putea fi auzit în cântari de credinta si bucurie sfânta. – Educatie, cap. Poezia si muzica, pag. 164.

Studiu, meditatie si cantec: “El (Isus) studia Cuvantul lui Dumnezeu, iar ceasurile de cea mai adanca fericire erau acelea în care Se putea întoarce de la scenele muncilor Sale …. sa fie în comuniune cu Dumnezeu …. Zorii diminetii Il gaseau adesea în vreun loc retras, meditand, cercetand Scripturile sau rugandu-Se. El intampina lumina diminetii cu glasul unui cantec. Isi inveselea orele de truda prin cantari de recunostinta si aducea bucuria cerului celor epuizati de munca si deprimati.” – Divina vindecare, cap.Cu natura si cu Dumnezeu, pag. 40.

Folositi cantecul împotriva descurajarii: “Cantecul este o arma care poate fi întotdeauna folosita împotriva descurajarii. Cand ne deschidem astfel inima înaintea razelor de lumina ale prezentei Mântuitorului, vom avea sanatate si binecuvantarea Sa.” – Divina vindecare, Cap. Inaltati cantari de lauda, pag. 239.

Spiritul de recunostinta promoveaza sanatatea: “Nimic nu exercita o influenta mai mare pentru favorizarea sanatatii sufletului  si trupului ca spiritul de recunostinta si lauda. Este o datorie categorica aceea de a ne impotrivi melancoliei, gandurilor si sentimentelor de nemultumire – o datorie tot atat de mare ca aceea de a ne ruga.” – Divina vindecare, cap. fagaduintele de vindecare, pag. 236.

Calea spre triumf: “Dupa cum fiii lui Israrel, în timpul calatoriei lor prin pustiu, isi înveseleau calea înaltand imnuri sfinte, tot astfel si azi Dumnezeu îndeamna pe fiii Sai, ca in acelasi fel, sa-si faca placuta viata lor de pelerini. Sunt putine cai mai pline de succes pentru imprimarea cuvintelor Lui in minte, decat repetarea lor prin cantec. Si un astfel de cantec are o putere uimitoare.” – Educatie, cap. Poezia si muzica, pag.165.”Cand Mantuitorul ne duce in pragul vesniciei, imbracandu-ne cu gloria lui Dumnezeu, sa fim gata a prinde cuvintele de slava si multumire ale corului ceresc din jurul tronului; si cand ecoul cantecului ingeresc a inceput sa se auda in caminul nostru de pe pamant, inima se va apropia cat mai mult de cantaretii ceresti. Comuniunea cereasca incepe pe pamant. Aici invatam gama cantarii lor de lauda.” – Idem, pag. 166.

“In mijlocul intunericului profund din timpul ultimilor zile ale pamantului, lumina lui Dumnezeu  va straluci mai puternic ca oricand si imnul sperantei si increderii se va auzi in melodiile cele mai armonioase si mai inaltatoare.” – Idem, pag. 164.

Gand pentru rugaciune:
“Laudati pe Domnul! Lauda, suflete, pe Domnul! Voi lauda pe Domnul cat voi trai, voi lauda pe Dumnezeul meu cat voi fi.” Psalmul 146: 1-2.