11. Rugaciunea si ascultarea

Text biblic:
Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara care nimeni nu va vedea pe Domnul. Luati seama bine ca nimeni sa nu se abata da la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva sa dea lastari vre o radacina de amaraciune, sa va aduca turburare si multi sa fie intinati de ea.” Evrei 12:14-15.

Intrebare:
Cum pot sa marturisesc pe Domnul Hristos celor cu care voi veni astazi in contact?

Raspuns:
Martor printr-o viata evlavioasa: “Caracterul este putere. Marturia tacuta a unei vieti credincioase, neegoiste si evlavioase are in sine o influenta irezistibila. Manifestand in viata noastra caracterul Domnului Hristos, noi conlucram cu El in lucrarea de salvare de suflete. Numai prin manifestarea in viata noastra a caracterului Sau, noi putem coopera cu El. Si cu cat este mai mare, mai intinsa influenta noastra, cu atat mai mare este binele pe care il putem face. Cand cei care marturisesc a sluji lui Dumnezeu urmeaza exemplul Domnului Hristos, traind in viata lor zilnica principiile Legii Sale; cand fiecare fapta este o marturie cum ca ei iubesc pe Dumnezeu mai presus de orice, iar pe aproapele lor ca pe ei insisi, atunci, biserica va avea putere ca sa influenteze lumea.” – Parabolele Domnului Hristos, cap. Influenta, pag.
268.

Radiaza dinauntru: “Adevaratul caracter nu este modelat din afara sau imbracat; el radiaza dinauntru. Daca dorim sa indreptam pe altii pe calea neprihanirii, principiile neprihanirii trebuie sa se gaseasca mai intai in inima noastra.”- Hristos Lumina Lumii, cap. Predica de pe Munte, pag. 294.

Un argument caruia nimeni nu i se poate impotrivi: “Influenta noastra asupra altora depinde nu atat de mult de ceea ce spunem, cat de ceea ce suntem. Oamenii pot sa combata si sa desconsidere logica noastra, se pot impotrivi si apelurilor noastre; dar o viata plina de iubire dezinteresata este un argument caruia nu i se pot impotrivi. O viata in care faptele se potrivesc cu vorbele, caracterizata prin umilinta lui Hristos, este o putere in lumea aceasta…. Cuvantul lui Dumnezeu, vorbit de cel care a fost personal sfintit, are o putere datatoare de viata, care-l face atragator pentru ascultatori si-i convinge ca aceasta e o realitate vie. Cand cineva a primit adevarul din iubire, el va da pe fatza lucrul acesta in puterea de convingere a comportamentului sau si tonul cu care vorbeste.” – Hristos Lumina Lumii, cap. Noi am aflat pe Mesia, pag.129.

Sa spunem ceea ce in realitate stim: “Ca martori ai lui Hristos, trebuie sa spunem ce stim, ce am vazut, auzit si simtit. Daca am urmat pe Isus pas cu pas, vom avea ceva foarte potrivit de spus cu privire la felul in care El ne-a condus. Putem spune cum am pus la proba fagaduinta Lui si am vazut ca este adevarata. Putem marturisi ceea ce am aflat cu privire la harul lui Hristos. Aceasta e marturisirea pe care o cere Domnul si din lipsa carea lumea piere.” – Idem, pag. 328.

Influenta atmosferei care ne inconjoara: “Fiecare suflet este inconjurat de o atmosfera proprie – o atmosfera incarcata, poate, cu puterea credintei datatoare de viata…. Sau, poate fi o atmosfera apasatoare, rece, datorita nemultumirii si egoismului…. Constient sau nu, fiecare persoana, cu care venim in contact, este influentata de atmosfera ce o emanam in jur.” -Parabolele Domnului Hristos, cap. Influenta, pag. 267.

Gand pentru rugaciune:
“Fie peste noi bunavointa Domnului Dumnezeului nostru! Si intareste lucrarea mainilor noastre, da, intareste lucrarea mainilor noastre!” Psalmul 90:17