13. Sa Te cunosc pe Tine

Text biblic:
“Viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” Ioan 17:3.

Intrebare:
Cum poate cunoasterea salvatoare a lui Isus sa devina experienta mea personala?

Raspuns:
Prin studiul Scripturilor: “Sfanta Scriptura este dreptarul desavarsit al adevarului si, ca atare, trebuie sa i se dea primul loc in educatie. Pentru a dobandi o educatie vrednica de acest nume, trebuie sa ajungem a cunoaste pe Dumnezeu, Creatorul, si pe Isus Hristos, Mantuitorul, asa cum sunt descoperiti in Cuvantul Sfintei Scripturi. Orice fiinta omeneasca creata dupa chipul lui Dumnezeu este inzestrata cu o putere asemenea aceleia a Creatorului – individualitate, puterea de a gandi si de a lucra.” – Educatie, cap. Izvorul si tinta adevaratei educatii, pag. 15-16.

“Staruind a privi desavarsirea caracterului lui Dumnezeu, mintea omului se innoieste si, sufletul sau este re-creat dupa chipul lui Dumnezeu….Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Sai este mai inalt decat ar putea ajunge cea mai inalta cugetare omeneasca. Evlavia, a ajunge asemenea lui Dumnezeu – iata tinta de atins.” – Educatie, cap. izvorul si tinta adevaratei educatii, pag. 16-17.

Cunosterea din experienta: “Oare cunoastem noi pe Dumnezeu asa cum ar trebui? Ce mangaiere, ce bucurie ar trebui sa avem daca am invata zilnic lectiile pe care El doreste sa le invatam! Trebuie sa-L cunoastem din experienta. Ar fi de folos pentru noi sa petrecem mai mult timp in rugaciune personala in taina, cunoscand mai bine pe Tatal nostru ceresc.” – Medical Ministry, page 102.

Sufletul refacut dupa chipul lui Dumnezeu: “Cunoasterea lui Dumnezeu, asa cum ne este descoperit in Hristos, este cunoasterea pe care trebuie s-o aiba toti cei care sunt mantuiti. Este cunoasterea care produce transformarea caracterului. Primirea acestei cunoasteri va reface sufletul dupa chipul lui Dumnezeu. Ea va aduce in intreaga faptura o putere de natura divina.” – Divina vindecare, cap. Cunoasterea care produce transformarea, pag. 405.”Dumnezeu doreste ca, in acelasi fel in care a umblat Isus in natura umana, sa umble si urmasii Sai. In taria Sa, noi trebuie sa ducem viata curata si plina de noblete pe care a dus-o Mantuitorul.” – Idem, pag. 405.

Trebuie studiate profetiile: “Trebuie studiate profetiile, iar viata Domnului Hristos comparata cu scrierile profetilor. El Se identifica cu profetiile, declarand iar si iar: ele au scris despre Mine; ele au marturisit despre Mine. Biblia este singura carte care ofera o descriere pozitiva a lui Isus Hristos; si daca toti oamenii ar studia-o, considerand-o manualul de capatai si ar implini cele scrise in ea, nici un suflet nu ar fi pierdut.” – Principiile fundamentale ale educatiei crestine, cap. Carti si autori in scolile noastre, pag. 391.

Cuvantul da viata: “Puterea creatoare, care a chemat lumea la existenta, este cuprinsa in Cuvantul lui Dumnezeu. Acest Cuvant imparte putere, då viata. Fiecare porunca este o fagaduinta; daca este admisa de vointa si primita de suflet, ea aduce cu sine viata Celui Nemarginit. Ea schimba firea si re-creaza sufletul dupa chipul lui Dumnezeu.” – Educatie, cap. Cultivarea mintii si spiritului, pag. 124.

Conversatie cu Dumnezeu: “Daca avem totdeauna pe Dumnezeu inaintea noastra…. atunci viata noastra religioasa va cunoaste o continua reinviorare. Rugaciunile noastre vor lua atunci forma unei conversatii cu Dumnezeu, asa ca si cand am vorbi unui prieten.” – Parabolele Domnului hristos, cap. Lucruri vechi si noi, pag. 98.

Gand pentru rugaciune:
“Invata-ma caile Tale, Doamne! Eu voi umbla in adevarul Tau. Fa-mi inima sa se teama de Numele Tau.” Psalmul 86:11.