17. Rugaciunea si perseverenta

Text biblic:
“Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta cu toata staruinta si rugaciune pentru toti sfintii.” Efeseni 6:18.

Intrebare:
Ce indemnuri avem pentru staruire si perseverare?

Raspuns:
Rugati-va totdeauna: “Fara rugaciuni staruitoare si continua veghere, noi suntem in primejdia de a deveni din ce in ce mai nepasatori si de a devia de la calea dreapta. Vrajmasul mantuirii noastre cauta mereu sa puna piedici in calea spre tronul milei.” – Calea catre Hristos, cap. Inaltul privilegiu al rugaciunii, pag. 86.

Nimic sa nu va impiedice: “Nimic, oricat de scump, oricat de drag, sa nu va absoarba mintea si inima, abatandu-va de la studierea Cuvantului lui Dumnezeu sau de la rugaciune sarguincioasa.” – Marturii vol. 8,cap. O slabire a cinstirii lui Dumnezeu, pag. 59.

“Sfintenia nu este extaz, rapire sufleteasca; ea este o deplina predare a vointei (noastre) lui Dumnezeu; ea inseamna a trai prin orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu; inseamna a face voia Tatalui nostru ceresc.” Istoria Faptelor Apostolilor, cap. 5, Darul Duhului, pag. 42.

Rugaciunea inflacarata, eficienta: “Puternica si tot mai puternica trebuie sa fie increderea noastra ca Spiritul lui Dumnezeu va fi cu noi, facandu-ne sfinti si curati, tot asa de drepti si inmiresmati ca si cedri Libanului.” – Gospel Workers, page 272.

“Rugaciunea care vine dintr-o inima sincera, care crede, este rugaciunea eficienta, fierbinte, care castiga mult. Dumnezeu nu raspunde totdeauna la rugaciuni asa cum asteptam, pentru ca noi nu putem cere ceea ce ar fi spre cel mai mare bine al nostru; dar in iubirea si intelepciunea Lui nemarginita, El ne va da acele lucruri de care noi avem cea mai mare nevoie.” – Marturii, vol. 4, cap. 30, Slujitorii lui Dumnezeu, pag. 558.

Sa lasam rezultatele in mainile lui Dumnezeu: “Ceea ce promite Dumnezeu, El este capabil sa implineasca in orice vreme si lucrarea pe care El o da poporului Sau sa o faca, El este capabil sa o realizeze prin ei.” – Counsel on Health, page. 378.

“Este mai bine pentru noi ca Dumnezeu nu raspunde totdeauna rugaciunilor noastre chiar cand dorim noi si chiar in felul cum dorim noi.” – Idem.

“Cererile noastre nu trebuie sa ia forma unei porunci, ci de mijlocire pentru ca El sa implineasca lucrurile pe care le dorim de la El.” Idem, p. 379.

Exemplu de rugaciune perseverenta: “In Ziua Cincizecimii, Cel Nemarginit S-a descoperit cu putere bisericii…. Inima ucenicilor era supraincarcata de generozitate atat de deplina, atat de profunda, atat de larg cuprinzatoare, incat i-a constrans sa mearga pana la marginile pamantului, marturisind: sa fereasca Dumnezeu sa ne laudam cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Hristos. – Marturii vol. 7, cap. Puterea data Apostolilor, pag. 35.

“Prin rugaciune zeloasa si staruitoare, ei au obtinut inzestrarea cu Duhul Sfant si apoi au pornit, apasati de povara salvarii de suflete, umpluti cu ravna de a extinde biruintele crucii.” – Idem, p. 36.

 “Nu urmeaza ca Duhul lui Dumnezeu sa vina astazi, ca raspuns la rugaciunea calduroasa si staruitoare si sa-i umple pe oameni cu putere?” – Idem.

“Ceea ce a facut Domnul pentru poporul Sau de atunci este tot atat de esential, si chiar mai necesar, sa faca pentru poporul Sau de azi.” – Idem, p.37.

Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, ajuta-ma sa-mi pastrez gandurile indreptate “totdeauna in sus” si sa staruiesc in rugaciune, chiar cand imprejurarile nu sunt favorabile.