18. Rugaciune si meditatie

Text biblic:
“Ma desfatez in oranduirile Tale si nu uit Cuvantul Tau.” Psalmul 119:16.


Intrebare:
Cum poate acest text sa devina experienta mea in viata?


Raspuns:
Trebuie sa ascultam: “O adevarata cunoastere a Bibliei poate fi castigata numai prin ajutorul Spiritului prin care a fost dat Cuvantul. Si pentru a dobandi aceasta cunostinta, noi trebuie sa o traim. Tot ce porunceste Cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa facem. Tot ce fagaduieste, sa cerem.” (“sa pretindem” – engleza). – Educatie, cap. Predarea si studiul Bibliei, pag. 187.


Prin rugaciune putem intelege: “Biblia nu trebuie studiata niciodata fara rugaciune. Numai Duhul Sfant ne poate face in stare sa percepem importanta acelor lucruri usor de inteles sau sa ne fereasca de denaturarea adevarurilor greu de inteles. Ingerii ceresti au misiunea sa ne pregateasca inimile ca sa intelegem Cuvantul lui Dumnezeu, astfel incat sa fim incantati de frumusetea lui, convinsi de avertizarile lui, insufletiti si intariti de fagaduintele lui.” Marea Lupta, cap. 37, Scripturile, apararea noastra, pag. 542.


Sinceritatea scopului: “Intelegerea adevarului biblic nu depinde atat de mult de capacitatea intelectuala a celui care studiaza, cat de sinceritatea scopului, de dorinta serioasa dupa neprihanire.” – Idem.


Sa meditam la iubirea Lui: “Dumnezeu ne invita sa ne umplem inima cu cugetari inalte, cu ganduri curate. El doreste ca noi sa meditam la iubirea si mila Sa, sa studiem lucrarea Sa minunata in marele Plan de Mantuire. Atunci intelegerea de catre noi a adevarului va fi din ce in ce mai clara, iar dorinta noastra dupa curatia inimii si limpezimea gandurilor va fi tot mai inalta si tot mai sfanta. Atunci cel credincios, traind in atmosfera cea curata a cugetelor sfinte, va fi transformat prin comuniunea cu Dumnezeu si prin studierea Sfintelor Scripturi.” – Parabolele Domnului Hristos, cap. In pamant bun, pag. 40-41.


Umblati in lumina: “Umblati neincetat in lumina lui Dumnezeu. Meditati zi si noapte asupra caracterului Sau. Atunci veti vedea frumusetea Lui si va veti veseli in bunatatea Sa. Inima voastra va straluci, simtind iubirea Sa. Veti fi inaltati ca si cum ati fi purtati de brate vesnice. Cu puterea si lumina pe care v-o da Dumnezeu, veti putea intelege si realiza mai mult decat ati crezut inainte ca este posibil.” – Divina vindecare, cap. Consacrare; Incredere, pag. 499.


Meditati la desavarsirea Mantuitorului: “In timp ce cugetam la desavarsirea Mantuitorului nostru, vom dori sa fim cu totul transformati si reinnoiti dupa chipul Sau curat. Sufletul nostru va inseta si va flamanzi dupa asemanarea cu Cel pe care-L adoram. Cu cat cugetele noastre se vor ocupa mai mult de Domnul Hristos, cu atat mai mult vom vorbi si altora despre El si-L vom reprezenta in lume prin viata noastra.” – Calea catre Hristos, cap. Cunoasterea de Dumnezeu, pag. 81.


Cea mai solemna perioada a istoriei acestei lumi: “Traim in cea mai solemna perioada a istoriei acestei lumi…. Trebuie sa ne umilim inaintea Domnului, cu post si rugaciune si sa cugetam mult la Cuvantul Sau, indeosebi la scenele judecatii. Trebuie sa cautam sa avem acum o experienta vie si profunda in lucrurile lui Dumnezeu. Nu avem nici o clipa de pierdut. Evenimente de importanta vitala au loc in jurul nostru; ne gasim pe terenul fermecat al lui Satana.” – Marea Lupta, cap 37, Scripturile, apararea noastra, pag. 543.


Gand pentru rugaciune:
“Primeste cu bunavointa cuvintele gurii mele si cugetele inimii mele, Doamne, Stanca mea si Izbavitorul meu.” Psalmul 19:14.