25. Rugaciunea pentru vindecare

Text biblic:
“Este vreunul printre voi in suferinta? Sa se roage!” Iacov 5:13.

Intrebare:
Este Domnul si Stapanul nostru astazi tot asa de mult un vindecator al bolilor ca si atunci cand era in persoana aici pe pamant?

Raspuns:
Hristos este inca Marele Medic: “Domnul nostru Isus Hristos a venit in aceasta lume spre a sluji neobosit trebuintelor omului. “El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat bolile noastre” pentru a putea sluji fiecarei nevoi a omenirii.” (Matei 8:17). – Divina Vindecare, cap. Exemplul nostru, pag. 11.

“Domnul este locul nostru de scapare atat in boala, cat si in sanatate. “Cum se indura un tata de copiii lui, asa Se indura Domnul de cei ce se tem de El …. (Domnul) a trimis cuvantul Sau si i-a tamaduit si i-a scapat de groapa. (Psalmul 107:19-20).

Dumnezeu doreste sa readuca sanatatea celui bolnav astazi, ca si atunci cand Duhul Sfant a rostit aceste cuvinte prin psalmist. Iar Hristos este astazi acelasi Medic plin de compasiune care a fost si in timpul lucrarii Sale pamantesti. In El se gaseste balsam vindecator pentru fiecare boala, putere intaritoare pentru orice neputinta.” – Divina Vindecare, cap. Rugaciunea pentru cei bolnavi, pag. 208-209.

Izvorul vindecarii: “Dorinta pe care o are Dumnezeu pentru fiecare fiinta omeneasca este exprimata prin cuvintele: “Prea iubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufletul tau.” 3 Ioan 2.

El este Acela care “iti iarta toate faradelegile tale, El iti vindeca toate boalele tale; El iti izbaveste viata din groapa, El te incununeaza cu bunatate si indurare” (Psalmul 103:3-4). – Divina Vindecare, cap. Izvorul vindecarii, pag. 90.

Este necesara cooperarea cu Dumnezeu: “Medicul ar trebui sa-si invete pacientii ca trebuie sa coopereze cu Dumnezeu in lucrarea de refacere…. El stie ca legile naturale, ca si preceptele Decalogului, sunt divine si ca sanatatea poate fi redobandita sau pastrata numai prin ascultare fatza de ele. El ii vede pe multi suferind in urma unor obiceiuri vatamatoare, care ar putea fi insanatositi, daca ar binevoi sa faca tot ceea ce sunt in stare pentru propria lor refacere. Ei au nevoie sa fie invatati ca fiecare practica ce distruge energiile fizice, mintale sau spirituale, este pacat si ca sanatatea trebuie sa fie asigurata prin ascultarea de legile pe care le-a stabilit Dumnezeu pentru binele intregii omeniri.” – Divina Vindecare, cap. Izvorul vindecarii, pag. 91.

Folosirea mijloacelor curative: “Cei care cauta vindecarea prin rugaciune nu ar trebui sa neglijeze folosirea mijloacelor de remediu (curative) pe care le au la indemana. Folosirea unor astfel de mijloace nu este o tagaduire a credintei, intrucat Dumnezeu a luat masuri de alinare a durerii si de sprijinire a corpului in lucrarea sa de refacere. Nu este o tagaduire a credintei sa coopereze cu Dumnezeu si sa se plaseze in cea mai favorabia conditie pentru a se insanatosi. Dumnezeu a facut in asa fel, incat sa stea in puterea noastra sa obtinem o cunoastere a legilor vietii. Aceasta cunoastere ne-a fost pusa la indemana ca s-o folosim. Ar trebui sa folosim orice mijloc pentru restabilirea sanatatii, profitand de orice avantaj posibil, lucrand in armonie cu legile naturale.” – Divina Vindecare, cap. Marturisirea pacatului, pag. 215.

Scopul lui Dumnezeu in suferinte: “Multe suferinte s-au abatut asupra ta, in intelepciunea lui Dumnezeu, spre a te aduce mai aproape de tronul harului.” – Marturii vol. 4, cap. Misionari in camin, pag. 151.

Gand pentru rugaciune:
Doamne sfinte, fa-ma binevoitor sa accept voia Ta, stiind ca voia Ta este totdeauna cea mai buna.