26. Rugaciunea pentru vindecare – un act solemn

Text biblic:
“Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe prezbiterii bisericii, si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. Rugaciune facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosa; si daca a facut pacate, ii vor fi iertate.” Iacov 5:14-15

Intrebare:
De ce nu vedem mai multe demonstratii ale darului vindecarii?

Raspuns:
Rugaciunea pentru vindecare este un act solemn: “In Cuvantul lui Dumnezeu avem invatatura cu privire la rugaciunea speciala pentru insanatosirea celor bolnavi. Dar inaltarea unei asemenea rugaciuni este unul dintre cele mai solemne lucruri (acte) si nu trebuie initiat fara a fi cantarit cu grija. In multe cazuri de rugaciune pentru vindecarea celor bolnavi, ceea ce este considerata credinta nu este nimic altceva decat incumetare.” – Divina Vindecare, cap. Rugaciunea pentru cei bolnavi, pag. 210.

Atentie la fanatism si falsi facatori de minuni: “De ce”, intreaba unul si altul, “nu se ofera rugaciuni pentru vindecarea miraculoasa a bolnavilor, in loc de a construi atat de multe sanatorii?” Daca aceasta s-ar face, un mare fanatism s-ar ridica in randurile noastre.” – Evangelism, page 594.

“Nu orisicine-Mi zice: “Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. Multi Imi vor zice in ziua aceea: “Doamne, Doamne! N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?” Atunci le voi spune curat: “Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.” Matei 7:21-23.

Acestia pot pretinde ca sunt urmasi ai lui Hristos, dar ei L-au pierdut din vedere pe Liderul (Conducatorul) lor. Ei pot spune: “Doamne, Doamne!” Ei pot arata bolnavul care a fost vindecat prin ei si alte lucruri minunate si pot pretinde ca au mai mult din Spiritul si puterea lui Dumnezeu decat este manifestat de cei care pazesc Legea Sa. Dar lucrarile lor sunt facute sub supravegherea dusmanului neprihanirii, a carui tinta este sa insele sufletele si sa le conduca departe de adevar, de ascultare si de datorie. In viitorul apropiat vor fi inca si mai multe manifestari marcante a acestei puteri facatoare de minuni.” – Ellen G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol. 7, pp. 975-976.

Nu trebuie ceruta vindecarea, ci sa fie supunere fatza de voia lui Dumnezeu: “Noi ne-am unit in rugaciune fierbinte in jurul patului barbatilor, femeilor si copiilor bolnavi si am simtit ca ei ne-au fost dati inapoi din moarte, ca raspuns la rugaciunile noastre sincere. Gandeam ca trebuie sa fim pozitivi in aceste rugaciuni si, daca exercitam credintå, gandeam ca nu trebuie sa cerem altceva decat viata. Nu incercam sa spunem: “Daca Dumnezeu va fi proslavit”, temandu-ne ca aceasta ar fi o asemanare cu indoiala. Nerabdatori, supravegheam pe cei care ne-au fost dati inapoi, ca si cum ar fi fost scosi din moarte.

Am vazut cativa din acestia, in special tineri, readusi la sanatate si ei au uitat pe Dumnezeu, au devenit desfranati in viata, cauzand necazuri si suferinte parintilor si prietenilor si au devenit o rusine pentru cei care se temusera sa se roage. Ei traiau nu spre onoarea si slava lui Dumnezeu, ci Il blestemau prin viata lor de vicii.Nu vreau sa mai marcam o cale, nici nu cautam sa-L coboram pe Dumnezeu la nivelul dorintelor noastre. Daca viata bolnavului poate sa-L glorifice, ne rugam ca ei sa traiasca, totusi, nu cum voim noi, ci cum voieste El.” – Counsels on Health, page 379.

Gand pentru rugaciune:
Doamne, ajuta-ma sa ma supun voiei Tale si sa slavesc Numele Tau.