28. Rugaciune si incercari

Text biblic:
“Dar El stie ce cale am urmat; si, daca m-ar incerca, as iesi curat ca aurul.” Iov 23:10.

Intrebare:
Cum putem intampina incercarile zilnice din viatå si nesiguranta viitorului?

Raspuns:
Cum sunt zilele tale, asa este puterea ta: “Noi trebuie sa urmam pe Hristos zi de zi. Dumnezeu nu da ajutor pentru ziua de maine. El nu da fiilor Sai indrumarile pentru calatoria vietii toate deodata, ca ei sa nu-ai piarda cumpatul. El le spune numai cat pot ei sa tina minte si sa faca. Puterea si intelepciunea date sunt pentru nevoile actuale.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 31, Predica de pe Munte, p.ag. 200.

Mangaiere divina: “El sta pe tron, deasupra framantarilor de pe pamant; toate lucrurile sunt descoperite cercetarii Sale divine; si, din vesnicia Sa mareata si netulburata, El porunceste ceea ce providenta Sa vede ca este cel mai nimerit.” – Divina Vindecare, cap. Crearea pamantului, pag. 395.

El cantareste fiecare incercare: “Dumnezeu, in marea Sa iubire, cauta sa dezvolte in noi pretioasele daruri ale Duhului Sau. Dumnezeu ingaduie sa intampinam piedici, persecutii si greutati, nu ca un blestem, ci ca cea mai mare binecuvantare a vietii noastre.” – Cugetari de pe Muntele Fericirilor, cap. “Si nu ne duce in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau”, pag. 96.”El cantareste fiecare incercare si este atent la cuptorul de foc care trebuie sa incerce fiecare suflet.” – Idem, cap. “Caci a Ta este Imparatia si puterea si slava”, pag. 99.

“Toate lucrurile lucreaza impreuna”: “Prezenta Tatalui L-a inconjurat pe Hristos si nimic nu L-a lovit in afara de ceea ce a ingaduit iubirea infinita, pentru binecuvantarea lumii. Acesta era izvorul mangaierii Sale, acesta este si al nostru. Cel care este umplut cu Duhul lui Hristos ramane in Hristos. Orice ar veni asupra-ivine de la Mantuitorul, care il inconjoara cu prezenta Sa. Nimic nu il poate atinge daca Domnul nu aproba…. Toate experientele si imprejurarile sunt lucratorii lui Dumnezeu prin care binele ajunge la noi.” – Divina Vindecare, cap. Indelungå rabdare cand suntem nedreptatiti, pag. 473.

Lucrarea suferintelor:”In deplina lumina a zilei si inconjurata de muzica altor voci, pasarea din colivie nu va canta melodia pe care stapanul doreste ca ea s-o invete. Prinde un sunet acum, un tril alta data, dar niciodata o melodie intreaga si distincta. Insa stapanul acopera colivia si o pune acolo unde pasarea va auzi doar melodia pe care trebuie s-a cante. In intuneric, ea incearca sa cante acea melodie din nou si din nou, pana cand o stie si izbucneste intr-un cant desavarsit. Apoi pasarea este readusa la locul ei, unde va putea canta mereu acea melodie la lumina. Tot asa procedeaza Dumnezeu cu copiii Sai. El are sa ne invete un cantec si, dupa ce-l vom fi invatat printre umbrele suferintelor, il vom putea canta mereu dupa aceea.” – Divina Vindecare, cap. Disciplinarea prin incercari, pag. 455-456.

Odihneste-te in iubirea lui Hristos: “Adeseori mintea ta poate fi intunecata din pricina durerii. Nu incerca atunci sa rationezi. Stii doar ca Isus te iubeste! El iti intelege slabiciunea. Poti implini voia Sa, odihnindu-te pur si simplu in bratele Sale.” – Divina Vindecare, cap. Fagaduintele de vindecare, pag. 237. “Cand ispitele te asalteaza, cand grijile, nedumeririle si intunericul par sa-ti invaluie sufletul, priveste catre locul din care ai vazut ultima data venind lumina. Odihneste-te in iubirea lui Hristos si sub grija Sa protectoare.” – Idem, cap. Principii biblice de vindecare, pag. 235.

Gand pentru rugaciune:
Iti multumesc pentru aceasta promisiune prin care-mi vorbesti in mod personal. “Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau, care te iau de mana dreapta si-ti zic: “Nu te teme de nimic, Eu iti vin in ajutor!” Isaia 41:13.