27. Raspunsurile uneori intarzie

Text biblic:
“Imi pusesem nadejdea in Domnul, (“Am asteptat rabdator pe Domnul” – trd. engleza) si El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigatele.” Psalmul 40:1

Intrebare:
De ce uneori Dumnezeu intarzie raspunsul la rugaciunile noastre?

Raspuns:
Intarzierile testeaza credinta si sinceritatea: “Exista promisiuni pretioase in Scripturi pentru cei care asteapta pe Domnul. Noi toti dorim un raspuns imediat la rugaciunile noastre…. Intarzierea este pentru beneficiul nostru. Noi avem sansa sa vedem daca este adevarata si sincera credinta noastra sau e schimbatoare ca valurile marii. Trebuie sa ne legam pe noi insine pe altar cu legaturile puternice ale credintei si iubirii si sa lasam rabdarea sa-si faca lucrarea ei desavarsita.” – Counsels an health, pages 380-381.

Intarzierile ne dau ocazia sa ne cercetam inimile: “Dumnezeu nu raspunde totdeauna imediat cand ne rugam Lui; daca El ar raspunde imediat, noi am considera de la sine inteles ca am avea drept la toate binecuvantarile si favorurile pe care El ni le ofera. In loc sa ne cercetam inimile noastre sa vedem daca vre un rau este mentinut de noi, vre un pacat tolerat, noi vom deveni fara grija si nu vom reusi sa ne dam seama de dependenta noastra fatza de El si de nevoia noastra de ajutorul Lui.” – Ellen G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol.2, p. 1035.

Dumnezeu nu uita: “In toata viata sa de casatorie, Zaharia s-a rugat pentru un fiu. El si sotia sa erau batrani acum si rugaciunea lor inca era fara raspuns; dar el nu murmura. Dumnezeu n-a uitat. El avea timpul Sau pentru a raspunde la aceasta rugaciune si, cand cazul parea fara speranta, Zaharia a primit raspunsul…. Dumnezeu n-a uitat rugaciunea servilor Sai. El a scris in cartea Sa: Sa fie raspuns la timpul potrivit.” – E.G.White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol. 5, p.1114.

Intarzierile lui Dumnezeu sunt totdeauna pentru binele nostru: “Intarzierea lui Hristos timp de doua zile, dupa ce a auzit ca Lazar era bolnav, nu era o neglijare sau o negare din partea Sa…. Aceasta trebuie sa fie o incurajare pentru noi…. Raspunsul la rugaciunile noastre poate nu vine asa de repede cum dorim noi si poate nu va fi chiar asa cum am cerut; dar El care stie ce este cel mai bine pentru copiii Sai va acorda un mai mare bine decat am cerut noi, daca nu vom deveni necredinciosi si descurajati.” – Sons and Daughters of God, page 92.

Un raspuns niciodata nu intarzie: “Cand ne rugam pentru binecuvantari pamantesti, raspunsul la rugaciunea noastra poate intarzia,…. insa lucrurile nu stau asa cand cerem sa fim eliberati din pacat.” – Divina
Vindecare, cap. “Doamne, daca vrei poti sa me curatesti”, p. 54.

Ce sa facem daca ni se pare ca nu primim raspusuri imediate la rugaciunile noastre: “Cand ni se pare ca nu primim raspuns la rugaciunile noastre, trebuie totusi sa ne prindem tare de fagaduintele care ne sunt date, caci timpul raspunsului va veni cu siguranta si vom primi binecuvantarea de care avem cea mai mare nevoie…. Dumnezzeu este prea intelept ca sa poata gresi si prea bun ca sa retina vre un bine de la cei ce umbla in neprihanire. Deci nu trebuie sa ne temem a ne increde in El, chiar daca nu vedem imediat un raspuns la rugaciunile noastre. Sa ne bizuim pe fagaduinta Lui, care este sigura: “Cereti si vi se va da” (Matei 7:7). – Calea catre Hristos, cap. Inaltul privilegiu al rugaciunii, p. 87-88.

Gand pentru rugaciune:
Tatal nostru din cer, Iti multumesc pentru raspunsurile intarziate la rugaciunile mele cand este spre binele meu.