38. Rugaciunea in grupe

Text biblic:
“Va mai spun iarasi, ca daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal Meu care este in ceruri. Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.” Matei 18:19-20.

Intrebare:
Exista oare vre un beneficiu spiritual prin formarea grupelor mici pentru studiu, rugaciune si marturisire?

Raspuns:
Mici grupe sa se adune: “Mici grupe sa se adune seara, la pranz sau dimineata devreme, pentru a studia Biblia. Ei sa aiba un timp de rugaciune, pentru ca sa fie intariti, luminati si sfintiti de Duhul Sfant. Domnul Hristos doreste ca lucrarea aceasta sa se realizeze in inima fiecarui lucrator. Daca voi insiva veti deschide usa pentru a o primi, o mare binecuvantare va veni asupra voastra. Ingeri de la Dumnezeu vor fi in adunarea voastra. Voi va veti hrani cu frunzele pomului vietii. Ce marturie veti putea da cu privire la cunostinta plina de iubire pe care ati facut-o cu conlucratorii vostri, la aceste pretioase ocazii cand ati cautat binecuvantarea lui Dumnezeu! Fiecare sa-si povesteasca experienta in cuvinte simple.” – Marturii, vol. 7, cap. Dependenta de Dumnezeu, pag. 195.

Rugaciunea pentru botezul cu Spiritul Sfant: “De ce nu flamanzim si nu insetam dupa darul Duhului, intrucat acesta este mijlocul prin care urmeaza sa primim putere? De ce nu vorbim despre El, nu ne rugam pentru El, nu predicam despre El? Domnul e mai binevoitor sa ne dea Duhul Sfant decat sunt parintii binevoitori sa dea daruri bune copiilor lor. Fiecare lucrator ar trebui sa se roage staruitor lui Dumnezeu pentru botezul cu Duhul Sfant. Ar trebui sa se adune grupe care sa ceara ajutor special, intelepciune cereasca, pentru a sti cum sa planuiasca si cum sa execute cu intelepciune.” Marturii, vol. 8, cap. Puterea fagaduita, pag. 27-28.

Rugaciunea celor din timpul cernerii: “Cand cei ce se rugau isi continuau strigatele lor staruitoare, din timp in timp o raza de lumina venea la ei de la Isus, spre a incuraja inimile lor si le lumina infatisarea. Am vazut ca unii nu participau in aceasta lucrare dureroasa si plina de staruinta. Ei pareau a fi indiferenti si fara grija. Ei nu se impotriveau intunericului din jurul lor, care i-a inchis ca intr-un nor gros. Ingerii lui Dumnezeu i-au parasit si au venit in ajutorul celor ce se rugau cu staruinta. Am vazut ingeri ai lui Dumnezeu grabindu-se sa asiste pe cei ce se luptau cu toata puterea sa reziste impotriva ingerilor rai si incercau sa se ajute singuri, rugand pe Dumnezeu cu perseverenta. Dar ingerii Lui au parasit pe cei ce nu faceau nici un efort sa se ajute singuri si nu i-am mai vazut.Am intrebat despre intelesul cernerii si am vazut si mi s-a spus ca va fi cauzata de dreapta marturie determinata de sfatul Martorului credincios si adevarat catre laodiceeni.” – Early Writings, page 270.

Sa petrecem impreuna timp in rugaciune: “Noi trebuie sa ne rugam mai mult daca vrem sa facem progrese in viata divina. Cand solia adevarului a fost vestita pentru prima data, cat de mult ne rugam!… Adesea petreceam ore in rugaciuni staruitoare…. Primejdiile sunt mult mai mari acum decat atunci. – Marturii, vol. 5, cap. Puterea rugaciunii, pag. 169-170.

Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, in aceste vremuri tulburi si primejdioase, ajuta-ma sa petrec mai mult timp in rugaciunea in taina si cea impreuna cu cei credinciosi.