37. De aceea, vegheati

Text biblic:
“Vegheati dar, pentru ca nu stiti cand va veni stapanul casei: sau seara, sau la miezul noptii, sau la cantarea cocosilor, sau dimineata. Temeti-va ca nu cumva,venind fara veste, sa va gaseasca dormind. Ce va zic voua, zic tuturor: Vegheati!” Marcu 13: 35-37.

Intrebare:
Ce se-ntelege prin indemnul Mantuitorului : “Vegheati!” Care sunt unele lucruri asupra carora sa veghem sau impotriva carora sa ne aparam?

Raspuns:
Priviti in sus: “Mi-a fost prezentata o grupa…. Ei asteptau si vegheau. Privirea lor era indreptata spre ceruri si cuvintle Stapanului erau pe buzele lor: “Ce va zic voua, zic tuturor: “Vegheati!” (Marcu 13:37). – Marturii, vol. 2, cap. Spiritul lumesc in biserica, pag. 188.

“Am vazut ca era imposibil sa ai sentimentele si interesele absorbite de  grijile lumesti spre a fi inmultite bogatiile pamantesti si totusi sa fii in pozitia de asteptare si veghere, asa cum a poruncit Mantuitorul nostru.” – Idem, pag. 189.

Vegheati asupra primului simptom: “Atentie, fratilor, la prima intunecare a luminii voastre, la prima neglijenta a rugaciunii, la primul simptom de atipire spirituala!” – Marturii, vol. 4, cap. Un interes impartit, pag. 131.

Vegheati asupra obiceiurilor voastre: “Vegheati impotriva vechilor deprinderi si inclinatii naturale, ca nu cumva sa se afirme, constrangeti-le sa dea inapoi si vegheati.” – Marturii, vol. 6, cap. Pregatire pentru criza finala, pag. 411.

Vegheati asupra altor lucruri: “Vegheaza ca nu cumva sa vorbesti pripit, iritat si pe un ton nerabdator. Vegheaza ca nu cumva mandria sa gaseasca un loc ininima ta. Vegheaza ca nu cumva pasiunile rele sa te biruiasca, in loc ca tu sa le supui. Vegheaza ca nu cumva sa devii usor si de nimic si influenta ta sa devina o miresma de moarte in loc de mireasma spre viata.” – The Faith I Live By, page. 224.

Vegheati asupra ocaziilor: “Vegheati asupra sufletelor pe care Hristos le-a rascumparat cu insusi sangele Sau. Vegheati asupra ocaziilor de a face bine.” – Marturii, vol. 6, cap. Pregatire pentru criza finala, pag. 411.

Vegheati in vederea rugaciunii: “Trebuie sa ne rugam si sa veghem in vederea rugaciunii, ca sa nu existe nestatornicie in vietile noastre. Trebuie sa nu uitam sa aratam altora ca noi intelegem ca vegherea in vederea rugaciunii inseamna trairea rugaciunilor noastre inaintea lui Dumnezeu, pentru ca El sa raspunda.” – Selected Messages, b. 1, p. 116-117.

Sa fim gata pentru venirea lui Hristos: “Noi trebuie sa veghem, sa lucram si sa ne rugam ca si cum aceasta ar fi ultima zi ce ne mai este data. Cat de intensa si plina de zel ar fi viata noastra! Cat de strans am urma noi atunci pe Isus in tot ceea ce spunem si facem!” – Marturii vol. 5, cap. Privind la Isus, pag. 210.

“Rugati-va neincetat”, adica fiti totdeauna in spiritul rugaciunii si atunci veti fi gata pentru venirea Domnului vostru.” – Marturii, vol. 5, cap. Un apel, pag. 245.

Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, ajuta-ma sa-mi pazesc gandurile sa nu fie ocupate cu lucrurile acestei lumi. Viata mea zilnica sa marturiseasca faptul ca veghez si astept venirea in curand a lui Isus.