42. Responsabilitatea noastra pentru altii

Text biblic:
“Rugati-va unii pentru altii…. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit.” Iacov 5:16.

Intrebare:
Cine sunt aceia pentru care sa ne rugam in mod special?

Raspuns:
Rude si prieteni: “Aceia care doresc sa lucreze pentru Dumnezeu trebuie sa inceapa de acasa, din propria lor gospodarie, din vecinatatea lor, printre prietenii lor. Aici ei vor gasi un camp misionar favorabil.” – Marturii vol. 6, cap. Incepeti cu cei mai apropiati, pag. 428.

“In rugaciunea particulara, toti au privilegiul sa se roage atat de lung cat doresc si sa fie cat de expliciti le place. Ei se pot ruga pentru toate rudele si pentru toti prietenii lor.” – Marturii, vol. 2, cap. Adunari
sociale, pag. 557.

“Dumnezeu a fagaduit sa le dea intelepciune acelora care o cer in credinta si El va face exact asa cum a spus ca va face. Mama lui Augustin s-a rugat pentru convertirea fiului sau. N-a vazut nici o dovada ca Duhul lui Dumnezeu impresiona inima lui, dar ea nu s-a descurajat. A pus degetul pe textele Scripturii, prezentand lui Dumnezeu propriile Lui cuvinte si a cerut si a insistat cum numai o mama poate face acest lucru. Profunda ei umilinta, insistenta ei plina de zel si credinta ei nesovaielnica au triumfat si Domnul a raspuns dorintei inimii ei. Astazi, El este tot atat de pregatit sa asculte cererile poporului Sau.” – Marturii, vol. 5, cap. Responsabilitatea parintilor, pag. 340.

Tinerii in serviciul pentru tara lor: “Cand au plecat ( copiii tai) la armata, rugaciunile tale i-au urmat. Au fost in mod minunat ocrotiti de rele…. Cat de multe rugaciuni au fost primite in cer, ca acesti fii sa poata fi aparati, ca sa asculte de Dumnezeu, sa-si consacre viata spre slava Sa!” – Marturii, vol. 2, cap. Natura inselatoare a bogatiilor, pag. 268. (Dintr-o marturie speciala pentru o mama, dupa Razboiul Civil, din Statele Unite).

Cei descurajati: “Sunt multi aceia care nu mai au nadejde. Aduceti-le din nou razele soarelui. Multi si-au pierdut curajul. Adresati-le cuvinte de incurajare. Rugati-va pentru ei.” – Parabolele Domnului Hristos, cap. In intampinarea Mirelui, pag. 333.

Cei care ne-au ranit: “Domnul a indepartat captivitatea lui Iov cand el s-a rugat, nu numai pentru el insusi, ci si pentru aceia care i se impotriveau. Cand el a simtit o dorinta arzatoare ca sufletele care-l ofensau puteau fi ajutate, el insusi a primit ajutor. Sa ne rugam, nu numai pentru noi insine, ci si pentru cei care ne-au ranit si continua sa ne raneasca. Rugati-va, rugati-va in special in taina. Nu dati odihna Domnului; caci urechile Lui sunt deschise sa asculte rugaciuni sincere, rugaciuni insistente, cand sufletul se umileste inaintea Lui.” – E. G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol. 3, pag.1141.

Incurajare sa ne rugam pentru cei mentionati mai sus si pentru altii: “Cei rascumparati vor fi partasi ai bucuriei Sale, cand vor vedea printre cei fericiti pe aceia care au fost castigati pentru Hristos prin rugaciunile, eforturile si sacrificiul lor iubitor.” – Marea Lupta, cap. 40, Poporul lui Dumnezeu eliberat, pag. 584.

Gand pentru rugaciune:
“Departe iarasi de mine sa pacatuiesc impotriva Domnului, incetand sa me rog pentru voi!” 1 Samuel 12:23.