45. Cea mai mare povara a Domnului Hristos

Text biblic:
“Totusi, va spun adevarul: Va este de folos sa Ma duc: caci, daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar daca Ma duc, vi-L voi trimite.” Ioan 16:7.

Intrebare:
Cand Domnul Hristos traia pe pamant, cum Isi petrecea adesea timpul? Care a fost subiectul principal despre care El predica?

Raspuns:
Hristos petrecea adesea timpul in rugaciune: “Zile intregi au fost devotate lucrarii si noptile erau petrecute in rugaciune, pentru ca El sa poata fi fortificat cand intalnea pe dusman si intarit spre a ajuta pe cei ce veneau la El pentru ajutor.” – Gospel Workers, page 115.

Rugaciunea – o parte a programului Sau zilnic: “Dimineata dupa dimineata, din ceasurile petrecute cu Dumnezeu, El venea ca sa aduca oamenilor lumina cerului. El primea zilnic un nou botez cu Duhul Sfant. In zorii fiecarei noi zile, Domnul se destepta din somnul Sau, iar sufletul si buzele Sale erau unse cu har, pe care sa-l poata imparti si altora.” – Parabolele Domnului Hristos, cap. Cerand pentru a da, pag. 105.

Ucenicii adanc impresionati cand Il auzeau in rugaciune tainica: “Inimile ucenicilor care ascultau erau adanc miscate. Ei observasera cat de des petrecea El ore lungi in singuratate, in comuniune cu Tatal Sau…. De la orele petrecute cu Dumnezeu venea El zi dupa zi, ca sa aduca oamenilor lumina din ceruri. Ucenicii ajunsesera sa faca o legatura intre orele Sale de rugaciune si puterea cuvintelor si faptelor Sale.” – Cugetari de pe Muntele Fericirilor, cap. Rugaciunea Domnului, pag. 86.

“El petrecea adesea nopti intregi in rugaciune pe munte.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 46, Schimbarea la fatza, pag. 276.

Cea mai mare povara a predicarii Sale: “Hristos, Marele Invatator, avea o infinita varietate de subiecte din care sa aleaga, dar unul asupra caruia El staruia mai mult era inzestrarea cu Duhul Sfant. Ce lucruri mari a prezis El pentru biserica datorita acestei inzestrari! Totusi asupra carui subiect se staruieste cel mai putin acum? Ce fagaduinta este mai putin implinita? Se tine un discurs ocazional despre Duhul Sfant si apoi subiectul este parasit pentru o considerare ulterioara.” – Selected Messages, b. 1, pages 156-157.

Aduce toate celelalte binecuvantari: “Revarsarea Duhului in zilele apostolilor a fost ploaia timpurie si cat de glorioase au fost rezultatele! Dar ploaia tarzie va fi si mai imbalsugata…. Fagaduinta cu privire la Duhul Sfant este ceva la care se cugeta prea putin; iar rezultatul este numai ceea ce s-ar putea astepta – seceta spirituala, intuneric spiritual, decadere si moarte spirituala. Lucruri mai marunte ocupa atentia, iar puterea dumnezeiasca necesara pentru cresterea si prosperitatea bisericii, care ar aduce dupa sine toate celelalte binecuvantari, lipseste, desi este oferita in plinatatea ei nemarginita.

Ceea ce face ca predicarea Evangheliei sa fie atat de fara putere este lipsa Duhului. S-ar putea sa existe invataturi, talent, elocventa si tot felul de daruri naturale sau castigate; dar, fara prezenta Duhului lui Dumnezeu, nici o inima nu va fi miscata, nici un pacatos nu va fi castigat la Hristos.” – Marturii, vol. 8, cap. Puterea fagaduita, pag. 27.

“Rugati-va staruitor pentru Duhul Sfant. Dumnezeu sta inapoia fiecarei fagaduinte pe care a facut-o.” – Idem, pag. 28.

Gand pentru rugaciune:
“Nu ma lepada de la Fatza Ta si nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfant. Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale si sprijineste-ma cu un duh de bunavointa!” Psalmul 51:11-12.