44. Rugati-va in Numele Domnului Hristos

Text biblic:
“Si ori ce veti cere in Numele Meu, voi face pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul. Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face.” Ioan 14:13-14.

Intrebare:
Ce inseamna sa ne rugam in Numele lui Isus? De ce este atat de important sa ne rugam in Numele Lui?

Raspuns:
Mai mult decat simpla rostire a Numelui Sau: “Dar a te ruga in Numele Domnului Hristos inseamna ceva mai mult decat simpla rostire a Numelui Sau la inceputul unei rugaciuni. A te ruga in Numele Domnului Hristos inseamna a te ruga in spiritul si puterea lui Hristos, ca unii care credem in fagaduintele Sale, ne bizuim pe harul Sau si infaptuim lucrarile Sale.” – Calea catre Hristos, cap. Inaltul privilegiu al rugaciunii, pag. 92.

Putere vitala in Numele Sau: “Ucenicii aveau sa duca mai departe lucrarea lor in Numele lui Hristos. Fiecare cuvant si fapta a lor trebuia sa indrepte atentia asupra Numelui Sau, care are acea putere vitala prin care pacatosii pot fi mantuiti…. In Numele Sau, ei trebuia sa prezinte cererile lor Tatalui si sa primeasca raspuns…. Nimic nu avea sa fie recunoscut in Imparatia Sa, daca nu purta Numele si semnatura Sa.” – Istoria Faptelor Apostololilor, cap. Marea Insarcinare, pag. 23.

Numele Sau da izbanda: “Cereti in Numele Meu”, zice Hristos…. Aceasta va da izbanda rugaciunilor voastre si Tatal va va da bogatiile harului Sau. De aceea cereti si veti capata, pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.” – Marturii, vol.8, cap. Hristos – Mijlocitorul rugaciunii si al binecuvantarii, pag. 181.

Dumnezeu onoreaza Numele lui Hristos: “Indrazneala pe care o avem la El este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta. Si daca stim ca ne asculta, orice I-am cere, stim ca suntem stapani pe lucrurile pe care I le-am cerut.” 1 Ioan 5:14-15. Sa inaltam deci cu staruinta cererile noastre Tatalui, in Numele Domnului Hristos. Dumnezeu va onora acest Nume.” – Parabolele Domnului Hristos, cap. Cerand pentru a da, pag. 113.

Secretul succesului: “Pana in clipa aceea, ucenicii nu cunoscusera puterea si posibilitatile nemarginite ale Mantuitorului lor. El le-a spus: “Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu.” Ioan 16:24. El le-a explicat ca secretul succesului lor va depinde de cererea puterii si a harului in Numele Sau. El urma sa fie prezent inaintea Tatalui pentru a face cereri in numele lor….Nu exista suflet care sa aiba putere fara sa o fi primit de la Dumnezeu, iar izvorul de unde vine ea este deschis si pentru cea mai slaba fiinta omeneasca. “Orice veti cere in Numele Meu”, a zis Isus, “voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul. Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 73, Sa nu vi se tulbure inima, pag. 443.

Lui Dumnezeu Ii place sa raspunda: “Noi nu trebuie sa ne rugam in Numele Domnului Hristos, ci prin inspiratia Duhului Sfant. Aceasta explica ceea ce trebuie sa intelegem cand se spune ca Duhul “mijloceste pentru noi cu suspine negraite.” Romani 8:26. Lui Dumnezeu Ii place sa raspunda la asemenea rugaciuni. Cand cu caldura si staruinta inaltam o rugaciune in Numele Domnului Hristos, in chiar aceasta staruinta se afla garantia din partea lui Dumnezeu ca El este gata sa raspunda la rugaciunea noastra “nespus mai mult decat cerem, sau gandim noi.” Efeseni 3:20. – Parabolele Domnului Hristos, cap. Cerand pentru a da, pag. 112-113.

Gand pentru rugaciune:
“Voi lauda Numele Tau in veci de veci.” Psalmul 145:2.
“Tu esti Stanca mea, Cetatuia mea si, pentru Numele Tau, ma vei povatui si ma vei calauzi.” Psalmul 31:3.