47. Rugaciunile biruiesc pe Satana

Text biblic:
“Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti tinea piept impotriva uneltirilor diavolului.” Efeseni 6:11.

Intrebare:
Numai in ce fel putem fi biruitori asupra lui Satana in lupta crestina?

Raspuns:
Pretul sigurantei: “In conflictul cu agentiile satanice exista momente decisive care determina victoria fie de partea lui Dumnezeu, fie de partea printului acestei lumi. Daca cei angajati in lupta nu sunt treji, staruitori, vigilenti, rugandu-se pentru intelepciune, veghind in rugaciune,… Satana va veni ca biruitor, cand ar fi putut fi invins de ostirile Domnului.Pretul sigurantei noastre este vigilenta spirituala din partea noastra ca indivizi. Nu treceti nici macar un centimetru de partea lui Satana, ca nu cumva el sa castige avantaj asupra voastra.” – Ellen G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol.6, pag. 1094.

Rugaciunea aduce pe Domnul Hristos alaturi de noi si da celui ce sta sa cada, celui apasat, noi puteri spre a birui lumea, firea si pe cel rau. Rugaciunea indeparteaza atacurile lui Satana.” – Parabolele Domnului hristos, cap. Masura iertarii, pag. 195-196.

O lupta de o viata intraga impotriva lui Satana: “Avem in fatza noastra o lupta – o lupta de o viata intraga cu Satana si cu ispitele sale amagitoare. Dusmanul va folosi orice argument, orice amagire spre a incurca sufletul; si pentru ca noi sa castigam cununa vietii, trebuie sa depunem o sfortare serioasa si staruitoare.” – Solii catre tineret, cap. 26, lupta credintei, pag. 79.

“Trebuie sa ne imbracam cu toata armatura lui Dumnezeusi sa fim gata in orice moment pentru un conflict cu puterile intunericului. Cand ispitele si incercarile se ingramadesc asupra noastra, sa alergam la Dumnezeu si sa agonizam cu El in rugaciune. El nu ne va lasa sa plecam, ci ne va da har si putere sa biruim si sa rupem puterea dusmanului.” – Early Writings, page 46.

Sa presupunem ca neglijam rugaciunea sau ne rugam numai ocazional: “Neglijati exercitarea rugaciunii, sau angajati-va spasmodic in rugaciuni, cand si cand, dupa cum va convine si veti pierde legatura cu Dumnezeu. Facultatile spirituale isi pierd vitalitatea, experienta religioasa isi pierde sanatatea si vigoarea.” – Gospel Workers, page 255.

Luati seama: “Luati seama sa nu neglijati rugaciunea in taina si studiul Cuvantului lui Dumnezeu. Acestea sunt armele voastre impotriva aceluia ce se straduieste sa impiedice inaintarea voastra spre ceruri. Prima neglijare a rugaciunii si a studiului Bibliei face ca a doua neglijare sa fie mai usoara.” – Solii catre tineret, cap. 24, Inainte si in sus, pag. 74.

Insinuarile Satanei: “Rugaciunea credintei constituie cea mai mare putere a crestinului si aceasta il va invinge cu siguranta pe Satana. Acesta este motivul pentru care el insinuiaza ca nu avem nevoie de rugaciune. El detesta Numele lui Isus, Avocatul nostru; iar atunci cand noi venim cu ardoare inaintea Lui pantru ajutor, ostirea lui Satana intra in panica. Daca noi neglijam rugaciunea, o facem spre castigul lui, caci atunci minunile lui mincinoase sunt mai usor primite.” – Marturii, vol.1, cap. Filozofia si amagirile desarte, pag. 310.

“Strigatul celui mai umil sfant spre ceruri este mult mai de temut pentru Satana decat decretele cabinetelor sau poruncile regilor.” – Ellen G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol.2, pag. 1008.

Gand pentru rugaciune:
“Pasii mei stau neclintiti pe cararile Tale si nu mi se clatina picioarele.” Psalmul 17:5.