48. Rugaciunile mamei

Text biblic:
“Toti fiii tai vor fi ucenici ai Domnului si mare va fi propasirea fiilor tai.” Isaia 54:13.

Intrebare:
Ce pot face spre a-mi pregati copii pentru viata vesnica?

Raspuns:
Portile cerului sunt deschise rugaciunilor fiecarei mame: “Cand Domnul Hristos S-a plecat pe tarmul Iordanului, dupa botezul Lui si S-a rugat pentru omenire, cerurile erau deschise si Duhul lui Dumnezeu, ca un porumbel de aur stralucitor, a inconjurat faptura Mantuitorului, iar o voce din cer a spus: “Acesta este Fiul Meu prea iubit in care Imi gasesc placerea.” Ce semnificatie are aceasta pentru voi? Ea spune ca cerul este deschis la rugaciunile voastre. Spune ca voi sunteti primiti in Cel Prea Iubit. Portile sunt deschise pntru fiecare mama care vrea sa-si depuna povara la picioarele Mantuitorului. Spune ca Domnul Hristos a cuprins omenirea cu bratul Sau omenesc, iar cu bratul Lui divin a prins tronul Celui Infinit, l-a unit pe om cu Dumnezeu si a unit pamantul cu cerul.” – Indrumarea copilului, cap. 78, puterea rugaciunii, pag. 409-410.

Un privilegiu pretios:”Aceasta este o lectie incurajatoare pentru mamele din toate timpurile. Dupa ce fac tot ce pot mai bine pentru binele copiilor lor, ele ii pot aduce la Isus. Chiar si pruncii din bratele mamelor sunt pretiosi in ochii Sai… Iar mama,… ea si copiii ei, este primita impreuna cu acestia de Domnul care ii va binecuvanta; El va da pace, nadejde si fericire atat mamei, cat si copiilor. Acesta este un privilegiu pretios, pe care Domnul Isus il acorda tuturor mamelor.” – Caminul Adeventist, cap.47, Incurajarea rostita de Domnul Hristos catre mame, pag. 253.

Rugaciunile mamelor crestine vor aduce roade: “Rugaciunile mamelor crestine nu sunt desconsiderate de Tatal tuturor… El nu va respinge cererile voastre si nu va va lasa, pe voi si pe ai vostri, in seama nenorocirilor lui Satana in marea zi a conflictului final. Voi trebuie sa lucrati cu simplitate si credinciosie, iar Dumnezeu va intari lucrarea mainilor voastre.” – Indrumarea copilului, cap. 78, Puterea rugaciunii, pag. 410.

“Lucrarea vietii lor indeplinita pe pamant este recunoascuta in curtile ceresti ca o lucrare bine facuta. Cu o bucurie de nedescris, parintii vad coroana, haina si harpa date copiilor lor. Samanta semanata cu lacrimi si rugaciuni se poate sa fi parut semanta in zadar, dar secerisul este cules cu bucurie la sfarsit. Copiii lor au fost mantuiti.” – Indrumarea copilului, cap. 83, Rasplatirile, pag. 445.

Influenta va dura in vesnicie: “Influenta unei mame tematoare de Dumnezeu, care se roaga, va dura pe parcursul vesniciei. Ea poate sa moara, dar lucrarea ei va ramane.” – Marturii, vol.4, cap. Importanta stapanirii de sine, pag. 525.

O chemare la rugaciune: “Daca a fost vreodata un timp cand fiecare casa trebuie sa fie o casa de rugaciune, timpul acela este acum.” – Marturii, vol. 7, cap. Inchinarea in familie, pag. 46.

“Prin rugaciune sincera si plina de ravna, parintii ar trebui sa ridice un gard in jurul copiilor lor. Ei ar trebui sa se roage cu o credinta deplina, ca Dumnezeu sa ramana cu ei si ca ingerii sfinti sa-i ocroteasca, pe ei si copii lor, de cruda putere a lui Satana. ” – Marturii, vol. 7, cap. Inchinarea in familie, pag.46.

“Parintii sa caute calauzirea lui Dumnezeu in lucrarea lor. Doar pe genunchi, plecati inaintea Lui, ei vor dobandi o adevarata intelegere a marilor lor responsabilitati si acolo ei isi pot incredinta copiii Aceluia care niciodata nu da gres in sfat si indemnare.” – Caminul Adventist, cap. 54, Religia in familie, pag. 295.

Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, ajuta-ma sa renunt la eul meu personal si sa folosesc fagaduintele Tale din tezaurul Cartii Tale. Ajuta ca o coroana de slava sa fie asezata pe capul copiilor mei.