06. Cum putem fi siguri ca suntem gata pentru cer

CUM  PUTEM  FI  SIGURI  CA SUNTEM  GATA  PENTRU  CER



de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu  Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc saptamanal. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua.  Este folosita traducerea biblia Cornilescu online.


 

   Pana la cer este un drum lung, dar eu vreau sa ajung acolo. Doresc sa fiu gata cand va fi timpul sa merg acolo. Tu nu vrei? Daca suntem pregatiti, în curand vom calatori si vom trece pe langa multe planete mergand spre cer pentru a aparea înaintea prezentei lui Dumnezeu.
Insotiti de îngerii sfinti si de Isus, vom intra în cetatea minunata a lui Dumnezeu, Noul Ierusalim, Paradisul lui Dumnezeu, unde Isus, Mantuitorul nostru, a pregatit locuinte pentru noi. Daca dorim aceasta, vom putea ajunge acolo facand trei pasi.
 

1. Primul nostru pas impreuna cu Isus

   “Nimic întinat nu va intra în cer.”  Nimeni care traieste în spurcaciune si în minciuna; ci numai cei scrisi în cartea vietii Mielului.” (Apocalips 21:27). Cei care vor intra în cer sunt urmasi ai lui Isus. Numele lor au fost scrise în cartea Lui. Acest verset ne spune ca nu putem intra în cer daca suntem manjiti de pacat. Deci, prima noastra trebuinta este sa avem iertarea pacatelor. Sa marturisim pacatele noastre lui Hristos care este Mantuitorul nostru. Acest prim pas cu Isus trebuie facut de oricine, absolut oricine, pentru ca “toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu”. Romani 3:23. Exista un singur remediu pentru pacat. “Sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat”. 1 Ioan 1:7.
   Dumnezeu ne invita sa facem acest prim pas, iertarea pacatelor noastre, împlinind trei conditii: pocainta, marturisirea si credinta în Hristos ca Mîntuitorul nostru personal. Pocainta este o adanca parere de rau pentru pacatele savarsite, pentru faptele si gandurile rele si o continua ferire de a le mai savarsi. Cand o persoana care înjura atat de urat se pocaieste, atunci el se opreste si nu mai înjura. Cel care fura, cand se pocaieste, înceteaza  a mai fura. Daca nu înceteaza, el nu s-a pocait cu adevarat. Lui David i s-a iertat pacatul lui cel mare cand  s-a umilit si a facut o adevarata pocainta si a marturisit pacatul sau lui Dumnezeu: “Atunci mi-am marturisit pacatul meu si nu mi-am ascuns faradelegea. Am zis: “Imi voi marturisi Domnului faradelegile!” Si Tu ai iertat vina pacatului meu”. Psalm 32:5. David a recunoscut ca el era un pacatos si nu si-a ascuns faradelegile. El si-a recunoscut starea sa si a cerut lui Dumnezeu sa-l ierte. Biblia spune: “Dimpotriva cand zic celui rau: “Vei muri!” – daca se întoarce de la pacatul lui si face ce este bine si placut, daca da înapoi zalogul, întoarce ce a rapit, urmeaza învataturile care dau viata si nu savarseste nici o nelegiuire, va trai negresit si nu va muri”. Ezechiel 33:14-15. Aceste versete arata ca omul cel rau, cand se pocaieste, trebuie sa dea înapoi ce a rapit (furat). Este adevarat ca uneori este greu, deoarece cateodata ei se gasesc în locuri departate si este imposibil sa dea înapoi totul. Dar Dumnezeu asteapta de la noi sa facem ce putem mai bine si atunci oamenii vor recunoaste ca suntem sinceri în pocainta noastra. Daca toti care îsi zic ca sunt crestini ar încerca sa faca binele cu inima sincera, atunci ar fi o reanviorare spirituala în toata lumea.
   Cineva poate ca se pocaieste, dar are simtamantul ca Dumnezeu nu l-a iertat. Simtamintele, fie bune sau rele, nu sunt dovezi ale iertarii. Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, constituie dovada. In 1Ioan 1:9 se spune: “Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire”.
   Aceasta este ca si un cec pe care cineva îl duce la banca. Totul depinde de ceeace este scris pe cec
si de semnatura de pe el, daca se pot sau nu ridica banii. Nimic nu depinde de simtamintele posesorului sau ale functionarului de la banca. Daca cecul este bun, omul poate ridica valoarea lui.
   Cand facem apel la Domnul, prezentand fagaduinta lui Dumnezeu pentru iertarea tuturor pacatelor noastre – pe baza pocaintei, marturisirii si credintei în Hristos – împlinirea fagaduintei nu depinde de ceea ce simtim, ci de ceea ce Dumnezeu a scris în Cuvantul Sau. Asa trebuie sa credem. Sa acceptam plata prin credinta de la banca cerului si  vom avea simtamantul bucuriei. Si chiar daca nu avem acest simtamant, sa-L credem în continuare pe Dumnezeu. Indoiala este pacat.


2. Al doilea pas cu Isus

   Deci primul nostru pas cu Isus este sa-L marturisim pe El ca Mantuitorul nostru personal din pacat. Daca Domnul ne-ar ierta numai pacatele, noi tot am avea o inima pacatoasa. Chiar daca am dori, noi tot nu am putea schimba inimile noastre. Aceasta schimbare este o minune a puterii divine. Deaceea Isus a zis: “Daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea împaratia lui Dumnezeu”. Ioan 3:3.
   A doua trebuinta absoluta a noastra este faptul ca noi trebuie sa ne renastem spiritual. Aceasta este o noua nastere. Cum poate o persoana sa fie nascuta din nou? “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu, nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu”. Ioan 1:12-13. Cand ne supunem cu totul lui Isus, atunci Spiritul Sfant creaza în noi o inima noua.
   Poate vei întreba: “Cum pot sa-L primesc pe Hristos?” Sa ascultam ce apune însusi Isus: “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine”. Apocalips 3:20. Isus sta la usa inimii tale. El spune: “Eu vreau sa intru. Daca tu ma vei invita înauntru – spunand “Vino” , Eu voi intra”.     Prietene, e atît de simplu.“Bine, dar cum stiu ca am fost nascut din nou, ca Isus a intrat în inima mea?”  Dovada este aceasta: “Caci, daca este cineva în Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus; iata ca toate lucrurile s-au facut noi”. 2 Corinteni 5:17.
   Cand cineva are o  inima noua si o  conceptie noua, viata sa va fi schimbata. Daca el pretinde ca e nascut din nou si îsi bate sotia, înjura,
înseala în afaceri, uita sa se roage, poti fi sigur ca pretentia lui este exagerata, deoarece o inima noua produce o viata noua.
   Marea întrebare este: “Ai pe Hristos în viata ta? Daca-L ai pe Hristos atunci totul e bine. Si marturisirea este aceasta: “Dumnezeu ne-a dat viata vesnica si aceasta viata este în Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata”. 1 Ioan 5:11-12.
   Locuieste Isus Hristos astazi în viata ta? Daca da, tu ai viata vesnica.
Aceasta este asigurarea pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Avem viata vesnica prin credinta. In momentul cand acceptam pe Hristos ca Mantuitorul nostru, noi avem viata vesnica.   Prietene, daca ai facut primul pas cu Isus Hristos, pacatele tale sunt iertate, toata viata ta din trecut a fost facuta neprihanita prin pretiosul sange al Mielului. Atunci ai primit pe Isus în viata ta si ai primit o noua nastere împreuna cu viata vesnica. In momentul cînd ai facut aceasta decizie pentru Hristos primesti viata vesnica. Atunci poti fi sigur ca esti gata pentru cer.


3.  Al treilea pas este ascultarea

   Cineva poate întreba: “Cum pot  cunoaste ca Isus traieste în realitate viata Sa în mine? Cum cunosc daca am primit pe Hristos si o noua nastere? “Si prin aceasta stim ca Il cunoastem, daca pazim poruncile Lui. Cine zice: “Il cunosc” si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos si adevarul nu este în el. Dar cine pazeste Cuvîntul Lui, în el dragostea Lui Dumnezeu a ajuns desavîrsita; prin aceasta stim ca suntem în El. Cine zice ca ramîne în El, trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus”. 1 Ioan 2:3-6.  Aici este a treia trebuinta absoluta a noastra – Ascultarea. Trebuie sa ascultam de Isus!
   Aceasta este mai mult decat un pas. Este o calatorie. Traducerea engleza King James spune în 1 Ioan 2:6: “Cine zice ca ramane în El, trebuie sa mearga si el cum a mers Isus”. Ascultarea de fiecare zi a vietii noastre va proba daca suntem ucenicii lui Hristos – dovada ca Il cunoastem, ca L-am primit si ca traim o viata crestina.
   Exista o singura cale de a trai o viata crestina fericita – Hristos sa traiasca în viata noastra. Apostolul Pavel ne da secretul în Galateni 2:20.
“Am fost rastignit împreuna cu Hristos si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste în mine. Si viata pe care o traiesc acum în trup, o traiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine.” Aceasta înseamna: “Hristos traieste în mine!”
   Poate nu întelegem cum Dumnezeu schimba inima omului, dar noi putem vedea efectul acestei schimbari. Nu putem vedea vantul, dar putem vedea dovada existentei lui – miscarea frunzelor copacilor, miscarea valurilor marii. “Tot asa”, spunea Isus, “este cu oricine este nascut din Duhul” Ioan 3:8.
   Cel care a fost candva necurat, acum s-a curatit. El a fost egoist, aspru, cuvintele lui erau grosolane si crude. Acum el este politicos si vorbirea lui este diferita de cea dinainte. Candva el ura lucrurile bune si pe oamenii buni; acum îi iubeste. Candva era sclavul bauturilor alcoolice si viata sa era pe drumul ruinii. Acum el este liber si a obtinut o biruinta completa asupra lor.Am vazut barbati si femei facand aceasta experienta minunata.
   Prietene, si tu poti avea aceasta experienta numai daca vei face acesti trei pasi  cu Isus. Chiar astazi poti face aceasta. Isus vrea sa te ajute. El este nerabdator sa te ajute si sa te elibereze de toate pacatele si  obiceiurile rele. Tu poti cunoaste cu siguranta daca toate pacatele tale au
fost iertate si daca te-ai nascut din nou; daca Hristos traieste viata Sa de ascultare în tine si daca tu esti pregatit pentru cer.
   Daca Hristos este Domnul vietii mele, este privilegiul meu sa am puterea Sa care sa-mi calauzeasca viata. Singura cale da a asculta de Hristos este sa-L am pe Hristos în inima mea. Prietene, cand ai facut primul pas (iertarea pacatelor) si pe al doilea (nasterea din nou), în mod automat vei face pe al treilea (mergerea cu Hristos în ascultare). Cand ai primit pe Hristos, vei vrea sa-L asculti pe El. Nu putem merge cu El daca nu pornim. Oare de ce nu ai porni si tu acum?


4. “Merge, merge”

   Mîntuitorul meu asteapta sa faca pentru tine ceeace a facut si pentru altii. Dupa ce a predicat despre acest subiect, o tanara i-a spus pastorului: “Doresc ca sotul meu sa auda aceasta! Ati vrea sa-i spuneti si lui?” Pastorul a fost de acord cu aceasta propunere. Atunci femeia a izbucnit în lacrimi cand dadea indicatiile necesare pentru ca pastorul sa ajunga la casuta sotului pe deal unde el locuia de cand cei doi au divortat.  Dimineata urmatoare pastorul însotit de un evanghelist au plecat pe un drum de tara pana la adresa indicata de acea tanara femeie. De abia au oprit motorul si au deschis usa masinii, cand, un om voinic a îndreptat pistolul  spre pastor, întreband: “Ce vrei?” In acele momente inima pastorului batea tare; în gand si-a facut o scurta rugaciune si a zis omului: “Santeti domnul Broadbent?” Raspunsul sau mormait a fost: “Da, si ce vrei?” Pastorul s-a recomandat cine este si a zis: “Sotia dumitale înca te iubeste si m-a rugat sa vin si sa citesc aceasta Biblie cu dumneata.”
   El a ras, spunand: “De ce? Eu nu cred nimic din aceasta Biblie”. Pastorul întreba linistit: “Domnule, ai citit vreodata Biblia?” “Nu! Dar cu
siguranta am citit multe carti împotriva ei”, a replicat el. Pastorul a dat o sugestie: “Pentru sotia dumitale care înca te iubeste si pentru dumneata însuti,  putem merge în casa si sa citim cateva pasaje Biblice pe care sotia dumitale le-a solicitat?” Cu un semn afirmativ din cap, el a spus: “Bine, veniti, dar aceasta nu va va aduce nici un rezultat!” Pastorul a raspuns: “Multumesc, poate nu ma va ajuta pe mine cu nimic, dar noi ne rugam sa fie o minunata binecuvantare pentru dumneata”.
   Pastorul era fericit vazand ca pistolul a fost plasat într-un cui dupa usa cand au intrat în casa. Dupa ce s-au asezat, pastorul a citit cateva
fagaduinte minunate ale puterii lui Dumnezeu de a transforma pe om, dar domnul Broadbent a raspuns: “Deja aceasta nu merge pentru mine. E ceva prea usor”. Atunci pastorul întreaba: “Domnule Broadbent, ai chemat vreodata pe Isus sa vina în viata dumitale?” “Nu, niciodata”, a raspuns el.
   Dupa ce a amintit experientele despre ceea ce a facut Dumnezeu pentru Petru, Pavel, si Maria Magdalena si a descoperit minunata iubire pe care Dumnezeu a aratat-o prin Isus Hristos, pastorul a observat o lacrima ce se  forma în coltul ochiului sau. Totul era linistit. Niciunul nu vorbea. Pastorul si evanghelistul se rugau în taina si Spiritul Sfînt Isi facea lucrearea Sa.
   Apoi pastorul a zis: “Domnule Broadbent, eu vreau sa pun chiar acum la încercare pe Dumnezeul meu”. Lacrimi se rostogoleau pe obrazul sau cand el a întrerupt: “Dar nu sunt sigur daca exista Dumnezeu!” Ca si cum n-ar fi auzit aceasta, pastorul spuse: “Vreau sa cunosti pacea si bucuria care vin din iertarea pacatelor, acea liniste a sufletului ce are loc cand omul primeste pe Isus Hristos ca domn al vietii sale. As dori sa ingenunchiem si sa rugam pe Isus sa vina, prin Spiritul Sau, chiar acum în viata dumitale”.     Acel om înalt s-a plecat pe genunchi. El zicea: “Nu stiu sa ma rog”. Pastorul s-a rugat scurt si a zis: “Acum repeta dupa mine: “O,  Dumnezeule”… Dar nu a fost nici un raspuns din partea sa; doar plînset. Din nou pastorul a început: “O, Doamne…” In sfîrsit, omul a izbucnit într-un torent de marturisiri si a invocat fagaduintele lui Dumnezeu pentru iertare. Atunci cu o credinta simpla de copil, el a zis: “Doamne, vino în viata mea si ia controlul asupra ei. Fa din viata mea ceea ce trebuie sa fie…”
   Nu a mai zis nici un cuvant. Atunci pastorul a auzit o miscare si si-a deschis ochii. A vazut cum omul se ridicase si statea în picioare cu un zîmbet pe chipul sau. Omul a luat mana pastorului într-a sa si a zis: “Pastore, merge! Merge!”  Da, Hristos prin Spiritul Sau, a venit înauntru si a luat controlul.
   Hristos a iertat pacatele acestui om si el a cunoscut bucuria si pacea primirii lui Hristos în nasterea din nou. In cîteva zile dupa aceea, el si
sotia sa s-au împacat si recasatorit. Dupa 4 saptamîni amandoi au fost botezati în Hristos si  s-au unit cu biserica.
   Prietene, Dumnezeu poate face acelasi lucru azi pentru tine. Aminteste-ti ca masntuirea Lui lucreaza. La ce stadiu te gasesti fata de cei trei pasi? Esti iertat de toate pacatele tale? Esti de partea lui Dumnezeu chiar acum? L-ai lasat pe Hristos sa intre înauntrul inimii tale? Ai fost nascut din nou? Traieste El viata Sa de ascultare în viata ta?
   Prietene, nu vei fi fericit pîna nu vei începe calatoria spre cetatea lui Dumnezeu. Chiar acum porneste înainte cu Hristos. Isus asteapta si doreste sa întorci întreaga ta viata spre El. Vino la El acum. EL va fi bucuros sa te primeasca. Bucuria Lui va fi deplina în tine.