05. Cerul este real

 CERUL ESTE REAL


de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu  Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc saptamanal. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua.  Este folosita traducerea biblia Cornilescu online.


 

“Nu va mai fi moarte” este fagaduinta mantuitoare a lui Dumnezeu catre o lume scaldata în distrugere si varsare de sange cum n-a fost niciodata mai inainte. Intr-un timp cand mii de oameni pot fi omorati in fractiuni de secunde prin bombele atomice, cele cu hidrogen sau cobalt, strabate pana la noi învioratorul mesaj de la Dumnezeu: “Nu va mai fi moarte!”
   Ce bine este sa stim ca înaintea noastra sta împlinirea pretioaselor cuvinte ale Mantuitorului: “Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta  în
Dumnezeu si aveti credinta în Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi întoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.” Ioan 14:1-3.
   Cerul este un loc. “Eu Ma duc sa va pregatesc un loc.” Nu este o conditie, ci un loc.

1. Trei ceruri


   Biblia ne învata ca exista trei ceruri. Citim în 2Corinteni 12:2-4 “Cunosc un om în Hristos, care, acum patrusprezece ani, a fost rapit pana în al treilea cer. Si stiu ca omul acesta a fost rapit în rai (Paradis)”. Daca exista al treilea cer, înseamna ca trebuie sa existe si primul si al doilea cer.    Biblia arata ca primul cer este aerul înconjurator sau atmosfera. Apocalips19:17 “El a strigat cu glas tare si a zis tuturor pasarilor care zburau prin mijlocul cerului (atmosferei).”
   Cel de al doilea cer este cerul stelar, unde soarele, luna si stelele se misca pe orbitele lor. Psalm 19:1-6  “Cerurile spun slava lui Dumnezeu si întinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el. Si aceasta fara vorbe, fara cuvinte al caror sunet sa fie auzit: dar rasunetul lor strabate tot pamantul si glasul lor merge pana la marginile lumii. în ceruri El a întins un cort soarelui. Si soarele, ca un mire, care iese din odaia lui de nunta, se arunca în drumul lui cu bucuria unui viteaz: rasare la un capat al cerurilor si îsi ispraveste drumul la celalalt capat; nimic nu se ascunde de caldura lui.”
Dincolo de cerul stelar este cel de al treilea cer, pe care Pavel îl numeste RAI (Paradis). “Celui ce va birui, îi voi da sa manance din pomul vietii, care este în raiul lui Dumnezeu.”
  Apocalips 2:7. Pomul vietii este în mijlocul Paradisului. “Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului” (Apocalips 22:1). Raul vietii si pomul vietii sunt în acelas loc. Unde este pomul vietii? Apocalips 2:7 spune: “în raiul lui Dumnezeu”. De aceea, tronul lui Dumnezeu trebuie sa fie în Paradis, în al treilea cer. Unde este tronul lui Dumnezeu  acolo  este  cerul. Desi 1Corinteni 2:9 ne spune ca: “Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit  si la inima  omului nu   s-au suit, asa  sunt lucrurile pe care l “în raiul lui Dumnezeu”. De aceea, tronul lui Dumnezeu trebuie sa fie în Paradis, în al treilea cer. Unde este tronul lui Dumnezeu  acolo  este  cerul. Desi e-a pregatit Dumnezeu  pentru cei ce-L iubesc,” textul care urmeaza (versetul 10) spune: “Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau.”  Deaceea sa ne întoarcem la Cuvantul lui Dumnezeu pentru a gasi lucrurile despre care Dumnezeu ne informeaza cu privire la casa minunata pe care El a pregatit-o pentru noi.


2. Marimea noului Ierusalim

   Noi gandim despre New York ca fiind unul dintre cele mai mari orase ale lumii, dar este numai un mic orasel în comparatie cu marele oras ceresc, Noul Ierusalim, dupa cum e descris în Apocalips 21 si 22.  Ganditi-va la un oras mai mare decat statul Oregon, avand 750 Km. pe fiecare latura si 3000 Km. în circomferinta.
   Biblia ne spune ca peretii sunt de iaspis, stravezii ca si cristalul, pe 12 temelii de pietre pretioase. Gama culorilor este mult mai frumoasa decat tot ceeace omul a vazut pana acum. Exista 12 porti de margaritar, cate trei de fiecare latura si fiecare poarta este facuta dintr-un margaritar enorm. Strazi largi vor fi pavate cu aur curat si transparent ca sticla. Prin centrul cetatii curge raul vietii curat ca si cristalul, izvorand din tronul lui Dumnezeu si al Mielului. Pomul vietii va forma un arc  deasupra raului si va rodi 12 feluri de fructe în fiecare an. Nu va fi nevoie de lumina în cetate, caci Dumnezeu va fi lumina ei.
   Unii au conceptia ca oricine va merge în cer. Isus nu a învatat niciodata asa ceva. Multi oameni, daca ar fi sa mearga în cer, nu s-ar simti bine acolo. Ei nu ar putea sta într-o adunare de lauda. Ce ar face ei daca ar fi tot timpul în prezenta lui Isus? Majoritatea oamenilor se ocupa numai cu lucrurile acestei vieti. Ei nu ar fi multumiti în cetatea sfînta; ar dori jocuri de carti sau dans.
   Biblia ne spune: “Nimic întinat nu va intra în ea (în cetate), nimeni care traieste în spurcaciune si în minciuna: ci numai cei scrisi în cartea vietii Mielului. “Apocalips 21:27.
   Prietene, este numele tau scris acolo? L-ai primit pe Isus Hristos ca Mîntuitorul tau personal? Acest text biblic ne-a spus ca în cetatea slavita nu va exista niciun pacat.


3. Cum vor fi oamenii acolo?



“Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezu. Si ce vom fi, nu s-a aratat înca. Dar stim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El: pentru ca Il vom vedea asa cum este.” 1Ioan 3:2.
   Sa fim ca El! Ce gand maret!  Daca noi putem gasi cum era Isus dupa învierea Sa, vom sti cum vom fi si noi. Iata aceasta descriere: “Uitati-va la mainile si picioarele Mele, Eu sunt; pipaiti-Ma si vedeti; un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeti ca am Eu”. Luca 24:39. Isus spunea: “Eu am mîini si picioare”. El nu era un spirit vag (nedeslusit) zburand în jur. Apoi Isus a zis: “Aveti aici ceva de mîncare?” (Luca 24:41). Este adevarat ca în ziua învierii noi vom fi schimbati. Multumim lui Dumnezeu, Hristos “va schimba trupul starii noastre smerite si-l va face asemenea trupului slavei Sale”. Filipeni 3:21. Noi vom avea un trup, ca si trupul slavit al lui Hristos!


4. Cand va reveni Histos


Sa luam aminte ce se va întampla cand Hristos va reveni. “Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogora din cer si întai vor învia cei morti în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti împreuna cu ei, în nori, ca sa întampinam pe Domnul în vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul “. 1 Tesaloniceni 4:16-17.  Ce glorioasa va fi dimineata învierii! In imaginatie, vad venind o procesiune, o multime pe care niciun om nu o poate numara, în hainele lor albe. Vor veni cu coroanele bucuriei vesnice asezate pe capetele lor, avand ramuri de palmieri în maini, simbolizand biruinta. Si parca aud strigatele lor: “Vrednic, vrednic este Mielul care ne-a mantuit”. Tati si mame îsi îmbratiseaza copiii de mult timp pierduti. Soti si sotii care au fost separati multi ani se întalnesc iarasi. Ce procesiune palpitanta va fi cînd Isus va conduce pe mantuitii Sai acasa în ceruri!

 

5. Ne vom putea cunoaste unul pe altul?

   “Acum vedem ca într-o oglinda, în chip întunecos: dar atunci, vom vedea fata în fata. Acum cunosc în parte; dar atunci voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin”. 1 Corinteni 13:12. Cerul nu va fi nimic daca noi nu ne vom cunoaste fiecare unul pe celalalt. Cuvantul lui Dumnezeu declara ca noi ne vom cunoaste unul pe celalalt asa cum si noi suntem cunoscuti. Biblia învata ca dupa ce copiii lui Dumnezeu au trait 1000 de ani în cer, Dumnezeu va reanoi acest pamant. Cetatea sfanta, Noul Ierusalim împreuna cu Hristos si toti cei mantuiti vor cobora pe acest pamant înnoit.
   “Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era. Si eu am vazut coborandu-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfanta, Noul Ierusalim, gatita ca o mireasa împodobita pentru barbatul ei. Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie si zicea: “Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei si ei vor fi poporul lui si Dumnezeu însusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tînguire, pentru ca lucrurile dintîi au trecut.” Celce sedea pe scaunul de domnie a zis: “Iata, eu fac toate lucrurile noi”. Si a adaugat: “Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate”.


6. Poate Hristos sa uite pe cineva?



   Poate întrebi: “Exista atat de multi oameni buni. Cum Isi va aminti Isus de toti? Ma tem ca El poate sa uite pe unul din iubitii mei”.
    “Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi eu nu te voi uita cu niciun chip. Iata ca te-am sapat pe mainile Mele si zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!” Isaia 49:15-16. O mama poate sa-si uite copilul – lucru rar auzit – dar “Eu nu te voi uita. Te-am sapat pe mîinile Mele”. Semnele cuielor în palmele lui Isus sunt o continua amintire a faptului ca El a murit pentru noi.


7. Pregatirea pentru cer


   Cineva a întrebat pe un sclav daca stapanul sau va merge în cer. El a raspuns: “Nu! Stapanul meu nu merge niciodata undeva fara sa-mi spuna despre aceasta si totdeauna  îsi ia cateva zile sa se pregateasca. El nu mi-a spus nimic despre aceasta si nu s-a pregatit; asa ca eu stiu ca el nu va merge”. Cerul este un loc pregatit si numai cei pregatiti vor locui acolo.
   “Ferice de cei ce îsi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti în cetate!”
Apocalips 22:14. Traducerea King James a Bibliei engleze spune: “Ferice de cei ce împlinesc poruncile Lui”. Eu vreau sa mananc din pomul vietii. Vreau sa intru prin acele porti de margaritar în minunata locuinta pe care Isus a pregatit-o. Tu nu vrei? Accepta pe Isus ca Mantuitorul tau personal si permite-I lui sa traiasca viata Sa ascultatoare în tine si atunci binecuvantarea Lui îti va apartine. “Ferice (binecuvantati) sunt cei ce împlinesc poruncile Lui”. Exista o bucurie reala în ascultare, în a urma pe Mîntuitorul. Ti-ai supus viata ta sub controlul, stapanirea, conducerea lui Isus? Daca nu, acum este timpul sa faci aceasta!