08. Cerul si caminul nostru vesnic

 CERUL SI CAMINUL NOSTRU VESNIC


 de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu  Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc saptamanal. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua.  Este folosita traducerea biblia Cornilescu online.



   Cerul este speranta inimii omenesti. Fiecare suflet normal are un interes deosebit pentru cer. Personal eu sunt foarte mult interesat în ceea ce priveste cerul, deoarece astept sa merg acolo, sa-mi petrec timpul acolo si  cerul sa devina caminul meu. Cand cineva vrea sa faca o excursie, el studiaza harti, ghiduri, consulta agentiile de voiaj, cauta orice informatie posibila  despre locurile si oamenii pe care vrea sa-i viziteze. Daca vreau sa merg în cer, sunt hotarat sa cercetez tot ceeace pot despre acest loc. Ce fel de oameni vor trai acolo, ce vor face si ce conditii exista acolo.
   Biblia vorbeste mult despre cer. Cand repetam rugaciunea Domnului Isus, ne amintim despre cer. Spunem:“Tatal nostru care esti în cer”. Cerul este locuinta lui Dumnezeu. Solomon se  ruga:”Asculta cererea robului Tau… Asculta din locul locuintei Tale, din ceruri, asculta-i si iarta-i”
1Imparati 8:30. Isus a spus lui Nicodem ca El S-a coborat din cer (Ioan 3:13) si s-a întors în cer (Faptele Apostolilor 1:10-11). Tatal si Isus Isi au locuinta în cer. Si îngerii sunt acolo. “Feriti-va sa nu defaimati nici macar pe unul din acesti micuti; caci va spun ca îngerii lor în ceruri vad pururea fata Tatalui Meu care este în cer” . Matei 18:10. Cei mai buni oameni care au trait în aceasta lume vor fi acolo.
   Vizionarul Ioan a avut o viziune a acestui loc bun si a zis: “Dupa aceea m- am uitat si iata ca era o mare gloata, pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limba, care statea în picioare înaintea scaunului de domnie si înaintea Mielului, îmbracati în haine albe, cu ramuri de finic în maini; si strigau cu glas tare si ziceau: “Mîntuirea este a Dumnezeului nostru, care sade pe scaunul de domnie si a Mielului”.
Apocalips 7:9-10. Da, mantuitii tuturor timpurilor vor fi acolo. Despre caracterul lor citim: “Si în gura lor nu s-a gasit minciuna, caci sunt fara vina înaintea scaunului de domnie al lui Dumnzeu”. Apocalips 14:5.
   Aur si bijuterii, idolii celor mai multi de pe pamant, vor constitui celmai ieftin material în cer. Strazile vor fi pavate cu aur si pietrele scumpe vor fi materialul pentru ziduri.
Apocalips 2:18-19. “Zidul era de iaspis si cetatea era de aur curat, ca sticla curata. Temeliile zidului cetatii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul”. Nimic nu e mai minunat în Biblie decat imaginea care arata caminul pregatit de Isus pentru cei ce-L iubesc pe El. El zicea: “În casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi întoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi” Ioan 14:2-3. Cu adevarat Isus este arhitectul caminului nostru ceresc.
   Inainte de a merge în cer trebuie sa ne pregatim pentru aceasta. Numai Creatorul caminului nostru vesnic poate face inimile si corpurile gata pentru locuintele sfinte. Exista o fantana de curatire la care pacatele noastre pot  fi spalate. Aceasta fantana este Isus. “Si-I vei pune numele Isus, pentru ca El va mîntui pe poporul Lui de pacatele sale”
Matei 1:21.
   Nu numai ca El curateste si ne fereste de pacat, dar la a doua Sa venire El schimba corpurile noastre. “Într-o clipa, într-o clipeala din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor învia nesupusi putrezirii si noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii sa se îmbrace în neputrezire si trupul acesta muritor sa se îmbrace în nemurire”
1Corinteni 15:52-53. Ce emotionant este gandul nemuririi, dar ce va fi realitatea. Nu va mai fi durere, nu vor mai fi boli. “Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor, atunci schiopul va sari ca un cerb si limba mutului va cînta de bucurie” Isaia 35:5-6. Saracia si lipsa nu vor mai fi cunoscute: “Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete. Caci Mielul, care sta în mijlocul scaunului de domnie, va fi Pastorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vietii si Dumnezeu va sterge orice lacrima din ochii lor”. Apocalips 7:16-17.
   Pentru mine cerul este real. Imaginea cerului în Biblie este realista si glorioasa. Pentru Avraam a fost real deoarece “el astepta cetatea care are temelii tari, al carei mester si ziditor este Dumnezeu”
Evrei 11:10. “În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite: ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt… Ei doreau o patrie mai buna, adica o patrie cereasca. De aceea Lui Dumnezeu nu-I este rusine sa Se numeasca Dumnezeul lor, caci le-a pregatit o cetate” Evrei 11:13-16.
   Curand, nimeni nu stie cat de curand, vor rasari zorii zilei cand Isus va veni si mantuitii tuturor timpurilor vor începe calatoria spre casa: “Caci însusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer si întîi vor învia cei morti în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti împreuna cu ei, în nori, ca sa întampinam pe Domnul în vazduh, si astfel vom fi totdeauna cu Domnul”.
1 Tesaloniceni 4:16-17.
   Ce bucurie va fi cand cei rascumparati vor ajunge la portile Noului Ierusalim si vor auzi glasul iubitului Mîntuitor: “Deschideti portile ca sa intre neamul cel neprihanit si credincios”
Isaia 26:2. Atunci ostirea îngerilor, care a însotit zborul triumfal de la pamant la cer, striga: “Porti, ridicati-va capetele: ridicati-va porti vesnice, ca sa intre Imparatul slavei!”Si din interiorul cetatii alte mii de îngeri întreaba: “Cine este acest Imparat al slavei?” Raspunsul vine: “Domnul cel tare si puternic, Domnul cel viteaz în lupte. El este Imparatul slavei”. Psalm 24:4-10.    Conducand multimea mantuitilor pana la tronul lui Dumnezeu, Isus îi prezinta Tatalui pe toti cei rascumparati prin moartea Lui. Dumnezeu Tatal aproba terminarea planului de rascumparare, atribuind onoare, marire si glorie Mielului. Atunci cei rascumparati canta:
“Toti proclamati puterea Numelui lui Isus,
Ingerii sa se plece înaintea Lui,
Aduceti diadema regala
Si încoronati-L ca Domn atotstapînitor”.
   Biblia începe cu creatiunea, “La început, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul”,
Geneza 1:1 si se termina cu marturia profetului: “Apoi am vazut un cer nou si un pamînt nou”. Apocalips 21:2.
   Primele doua capitole ale Scripturii descriu Edenul pierdut; ultimile doua capitole ale Bibliei descopera Paradisul restaurat. Al treilea capitol povesteste tragica intrare în lume a pacatului si mortii; al treilea capitol de la sfîrsit povesteste înlaturarea pacatului si a îndelungatei lupte dintre bine si rau. La începutul acestei lupte, datorita faradelegii omului, acest pamant a fost blestemat. La încheierea Bibliei ni se spune: “Nu va mai fi blestem”. In Edenul pierdut, omului nu i s-a permis sa manance din pomul  vietii. In Edenul refacut, cei mantuiti vor vedea pomul vietii “în mijlocul raiului lui Dumnezeu” si vor fi cordial invitati sa consume fructele lui. Biblia ia pe om de la intrarea oprita a Edenului pierdut si îl duce înaintea portilor deschise ale Noului Ierusalim prin care, biruitor asupra  pacatului si mortii, el intra în triumf pentru a trai vesnic.


Paradisul refacut


   Cand Dumnezeu va crea un nou pamant, acesta va deveni locul cel mai onorat din univers, caci Scripturile ne învata ca tronul lui Dumnezeu va locui cu ei si ei vor fi poporul Lui si Dumnezeu va fi cu ei si va fi Dumnezeul lor.
   O mama si-a dat seama ca va muri si a cerut sa i se aduca pe rand, unul cate unul, toti copii ei. Baiatul cel mare a intrat si mama si-a pus mana pe capul sau, mangaindu-i parul si i-a dat binecuvantarea sa. Urmatorul copil a fost adus si toti ceilalti copii în continuare. Pentru fiecare copil ea a pronuntat un mesaj de iubire si speranta. La sfîrsit i-a fost adus cel mai mic copil si a fost pus în bratele sale. Ea l-a strans la san si l-a sarutat mult. Privind în ochii sotului ei, ea i-a spus: “Te implor sa duci acesti copii acasa cu tine”.
   Stimati parinti, luati pe toti copii în ceruri cu voi. Sa nu fie niciunul pierdut. Stimate cititor, te invit, chiar te implor sa accepti pe Isus ca Mantuitor al tau. Roaga-L pe EL acum sa-ti ierte pacatele si astfel numele tau  va fi scris în cartea vietii Mielului ca unul care cauta un loc în locuintele de sus. Nu mai este multa vreme pana adevarata noastra casa, casa din ceruri,  va veni. Cuvantul autorizat al vesnicului Dumnezeu ne asigura ca voiajul nostru de pelegrini pe pamant este aproape sfîrsit. Limanul dorit este chiar în fata noastra. Am trecut, una cate una, pietrele kilometrice care ne spun ca suntem aproape de casa.