13. Sanatatea ta sa sporeasca

 SANATATEA  TA  SA  SPOREASCA


de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu  Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc saptamanal. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua.  Este folosita traducerea biblia Cornilescu online.


Prea iubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufletul tau. 3 Ioan 2.
    Trupul si sufletul merg împreuna, stau împreuna si asa cum sufletul prospera, Dumnezeu doreste ca si trupul tau sa fie perfect sanatos. In studiul nostru vom încerca sa gasim cai si mijloace pentru a ne prelungi sanatatea si viata. Notati ce spune Dumnezeu: Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau, daca vei pazi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe Egipteni; caci Eu sunt Domnul, care te vindeca.
Exodul 15;26.
   Ce fagaduinta minunata! Dumnezeu ne spune cum putem sa prelungim sanatatea si viata noastra. El spune: Daca vei asculta la glasul Domnului si vei pazi poruncile Mele, te voi conduce astfel încat sa ai o buna sanatate. Eu sunt Dumnezeul care te vindeca.
   Multi oameni spun: Ceea ce  mananc si beau e treaba mea. Dar Biblia spune: Nu va înselati: Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit. Ce seamana omul, aceea va si secera.
Galateni 6:8. Prietene, daca vrei sa seceri sanatate trebuie sa semeni sanatate prin ascultare de legile sanatatii. Dumnezeu a poruncit legi fixe ale sanatatii pentru corpurile noastre si, daca le ascultam, vom avea sanatate. Daca nu ascultam, vom avea o sanatate subreda si chiar boli.
   Ganditi-va la aceasta. Despre cati oameni va puteti aminti, în decursul utlimilor ani, ca au murit la o varsta înaintata? Vedeti, omul se sinucide singur putin cate putin prin neascultarea de legile naturale al sanatatii. De fapt, noi ne sapam propriul mormant cu lingura si furculita noastra. In
Osea 4:6 Dumnezeu spune: Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta. Lipsa de cunostinta despre îngrijirea trupului.


1.Tot ce faci. sa placa Lui Dumnezeu


   Fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul pentru slava lui Dumnezeu”.1Corinteni 10:31. Prietene, sa ne hotaram în mintea noastra ca sa mancam si sa bem în armonie cu principiile asezate în Cartea Sfînta a lui Dumnezeu.
   Dumnezeu ne întreaba: De ce cantariti argint pentru un lucru care nu hraneste? De ce va dati castigul muncii pentru ceva care nu satura. Ascultati-Ma dar, si veti manca ce este bun si sufletul vostru se va desfata cu bucate gustoase.
Isaia 55:2.
   Veti spune: Cum pot sti  ce este bun de mancat? Desigur vom cunoaste ceea ce este bun si folositor de mancat nu prin ajutorul gustului (apetitului) nostru, nici prin ceeace oamenii spun sau gandesc. In unele regiuni ale pamantului, oamenii mananca soareci, altii serpi, etc. si spun ca acestea sunt delicatese. Nu este bine sa decidem ce trebuie sa mîncam sau sa bem datorita
faptului ca oamenilor le place sau spun ca este bun.


2.Despre bauturile alcoolice


   Datorita iubirii Sale pentru noi, Acela care ne-a creat corpurile noastre ne-a dat sfaturi lamurite si clare în Cuvantrul Sau despre ceea ce sa mancam , sa bem si ce sa folosim. Ce se spune despre bauturile alcoolice – vin, lichior, whiskey si toate formele de bauturi îmbatatoare? Vinul este batjocoritor, bauturile tari sunt galagioase; oricine se îmbata cu ele nu este ntelept.Proverbe 21:1. Citim în 1Corinteni 6:9-10 ca nici un betiv nu va intra în Imparatia cerurilor: Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va înselati în privinta aceasta nici curvarii, nici închinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici raparetii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu. Prieteni, daca aveti  obicei sa folositi bauturi îmbatatoare, sa va ajute Dumnezeu sa scapati de acest obicei acum, deoarece nici un bautor nu va intra în cer.


3.Este ceva rau sa fumezi?


   Cineva poate întreaba: Este ceva rau sa fumezi? Amintiti-va versetul din Biblie: Orice faceti sa faceti spre slava lui Dumnezeu. Sa subliniem cinci motive pentru care credem  ca a fuma este  pacat.
1. Tutunul contine nicotina. Este cea mai mortala otrava cunoscuta de stiinta, în afara de acidul prussic. O jumatate de picatura de nicotina va omorî un sarpe în 12 minute. O jumatate de picatura va paraliza un soarece instantaneu. Tutunul este un sedativ (calmant), din aceasta cauza este folosit efectul sau narcotic pe care-l produce, desi este periculos pentru organismul omului.
2. Tutunul
distruge sanatatea. Apostolul Pavel spune ca trupul nostru este templul lui Dumnezeu. El spune mai departe: Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu, caci Templul lui Dumnezeu este sfant: si asa sunteti voi.
1Corinteni 3;17. Tutunul distruge sanatatea. De fapt, sunt 19 otravuri active în tutun.
3. Fumatul profaneaza (pangareste) trupul în calcarea poruncii lui Dumnezeu din
1Corinteni 6:19-20: Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieste în voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu în trupul si în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. Este scris aici ca noi nu suntem ai nostri, noi, în realitate, nu ne apartinem noua însine. De ce? Pentru ca am fost cumparati cu un pret. Ce fel de pret? Sîngele pretios al lui Isus Hristos! De aceea Dumnezeu spune sa-L glorificati pe Dumnezeu în trupul vostru si în mintea voastra care sunt ale Lui.
4. Fumatul este o pierdere, o irosire a banilor.
5. Fumatul este o pofta pamanteasca ce se razboieste cu sufletul. (
1 Petru 3:11: Prea iubitilor, va sfatuiesc ca pe niste straini si calatori, sa va feriti de poftele firii pamîntesti care se razboiesc cu sufletul.)
6. Tutunul
calca porunca lui Dumnezeu care spune: Iesiti din lume si separati-va. (trd. engleza). El spune: “Nu atingeti lucruri necurate. (trd.engleza).
2Corinteni 6:16-17: Cum se împaca Templul lui Dumnezeu cu idolii? Caci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: Eu voi locui si voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Meu. Deaceea: Iesiti din mijlocul lor si despartiti-va de ei, zice Domnul; nu va atingeti de ce este necurat si va voi primi.


4.Cum se poate inlatura obiceiul fumatului?


   Marea întrebare este: Cum pot sa parasesc fumatul?  Putini oameni au avut succes în aceasta privinta. Poate v-ati lasat tarat în obiceiul fumatului. Prieteni, este o singura cale pentru a va elibera de obiceiul fumatului si anume, sa-l taiati chiar de la radacina. Nu începeti sa taiati frunzele din varf. Trebuie sa puneti toporul la radacina copacului. Aceasta este calea cand vreti sa doborati un copac. Faceti acelasi lucru cu obiceiul fumatului. Luati-va un angajament: Eu aleg sa nu mai fumez. Faceti  aceasta alegere chiar acum. Amintiti-va ca Isus este remediul. Apostolul Pavel ne spune: Dumnezeul meu sa îngrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa bogatia Sa, în slava, în Isus Hristos. Filipeni 4:19. Pot totul în Hristos care ma întareste.Filipeni 4:13. Ce fagaduinta minunata! Prietenul meu, daca te lupti cu obiceiul fumatului sau al bautului crede aceasta fagaduinta. Chiar înainte de a-ti da seama ca ai biruit, ia aceasta fagaduinta: “Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos. 1Corinteni 15;17. El poate sa-ti dea biruinta. Milioane de oameni au gasit ca puterea lui Isus este suficienta si tu vei gasi la fel.
   Cineva poate întreaba: Ce ziceti de Coca Cola? Mi s-a spus ca ar contine substante daunatoare.  Da, tot la fel este cu cafeaua si ceaiul rusesc sau chinezesc. Vedeti, bauturile facute cu Cola contin cafeina la fel ca si cafeaua. Si, desigur, cafeina este un excitant pentru inima. Ceaiul (rusesc,  chinezesc) contine acidul tanic. Este mai bine sa gasiti alte bauturi pentru o viata sanatoasa.  


5.Adevarata cumpatare (TEMPERANTA)


   Adevaratii crestini vor fi cumpatati în toate lucrurile. Adevarata cumpatare este o totala abtinere de la tot ce este daunator pentru corp si o moderata folosire a ceea ce este bun. Daca veti cumpara o masina veti cerceta cu grija ceea ce veti pune în motor. Veti cerceta manualul acelei masini, urmand cu atentie îndrumarile, daca vreti sa obtineti o performanta excelenta.
Dar ce puteti spune despre corpul omenesc pe care Dumnezeu l-a creat asa de minunat? Cu cata grija trebuie sa fim în ceea ce priveste ce vom pune înauntrul acestui minunat corp.
   Dumnezeu spune: Toti cei ce se lupta la jocurile de obste se supun la tot felul de înfranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa care se poate vesteji; noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa, care nu se poate vesteji.
1Corinteni 9:25. Gînditi-va la consumul de carne în Statele Unite care este  de aproape 100 kg. anual pe cap de locuitor. Deci o juncana pentru fiecare persoana anual. Cineva zice: Daca vrei sa ai putere cu adevarat trebuie sa mananci carne. Sa comparam cel mai mare mancator de carne dintre animale cu unul care mananca numai vegetale. De exemplu elefantul este unul dintre cele mai puternice animale din lume. Mananca el carne? El este vegetarian. Mancarea de carne nu este pacat, dar  cu cat cineva mananca mai putina carne, cu atat este mai sanatos.
   Cu aproape o suta de ani în urma. Ellen G. White a dat urmatorul sfat: Daca vreodata mancarea de carne era sanatoasa, acum nu mai este. Cancer, tumori si boli pulmonare sunt mult cauzate de mancarea de carne. Mancarea de carne are tendinta sa animalizeze natura umana, sa jefuiasca pe barbati si femei de iubirea si simpatia pe care ei trebuie s-o simta pentru oricine si sa dea prioritate pasiunilor (poftelor) josnice în dauna puterilor înalte ale fiintei umane. Noi trebuie sa mancam ceea ce este placut înaintea Domnului. Care este cea mai buna hrana? Dupa ce Dumnezeu l-a creat pe om, cu foarte mare grija El a aratat cea mai buna dieta pentru om, dieta care-l va pastra în sanatate. Si Dumnezeu  zis: Iata ca v-am dat orice iarba care face samîntza si care este pe fatza întregului pamînt, si orice pom, care are în el rod cu samînta; aceasta sa fie hrana voastra.
Geneza 1:29. Cu alte cuvinte, aceasta trebuie sa fie hrana noastra. Dumnezeu a poruncit o dieta din fructe, nuci, cereale si vegetale.
Iata 4 reguli în ceea ce priveste dieta:
1. Mananca fructe si vegetale din abundenta. Unii doctori spun ca ele trebuie sa constituie aproape 75% din dieta noastra.
2. Mananca cereale în mod moderat.
3. Hrana cu proteine grele, de exemplu oua, fasole si brînza trebuie mancate cupmatat.
4. Folositi
sarea si zaharul si alimentele prajite cu prudenta si cumpatare.
   Vedeti, Dumnezeu niciodata nu a dat permisiunea sa se manînce carnea animalelor pîna la anul 1600 dupa creatiune. Dupa potop, Dumnezeu a permis omului sa ucida animale si sa le manînce carnea (
Geneza 9). El a aratat totusi ca animalele necurate nu sunt permise pentru mîncare. Daca Dumnezeu zice despre un lucru ca nu trebuie mîncat, El trebuie sa aiba un motiv. El nu este un dictator aspru, ci un Tata iubitor si sfatul Sau este totdeauna numai spre bine.
   Biblia spune:
Caci Domnul Dumnezeu este un soare si un scut, Domnul da îndurare si slava si nu lipseste de nici un bine pe cei ce duc o viata fara prihana. Psalm 84:11. Deci, Dumnezeu ne interzice ceva care nu este spre binele nostru. Desigur, nici o persoana nu puate manca ce vrea în ceruri. Chiar daca ne-am hrani cu mancarea îngerilor, nu putem intra în Paradis. Numai acceptandu-L pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor, atunci vom avea acest drept. Dar mancand  neîntelepteste poate cauza pierderea acelei persoane, deoarece aceasta va  ruina mintea si judecata sa si-l va determina sa pacatuiasca.


6.Mancaruri necurate


   Dieta pe care omul a primit-o din partea lui Dumnezeu, chiar de la început, a constat din fructe, nuci, seminte si cereale. Vegetalele au fost adaugate. Dar a fost specificat ceeace Dumnezeu a interzis. In Leviticul 11 si Deuteronomul 14, Dumnezeu puncteaza urmatoarele grupe ca fiind necurate:
1. Toate animalele care nu au copita despicata si nu rumega. (
Deuteronomul 14:6 Sa mancati din orice dobitoc care are copita despicata, unghia despartita în doua si rumega.)
2. Tot felul de pesti si creaturi care traiesc în ape care nu au aripioare (înnotatoare) si solzi. (
Deuteronomul 14:9 Iata deobitoacele din care veti mînca, din toate cele ce sunt în ape: sa mîncati din toate cele ce au înnotatoare si solzi.)
3. Toate
pasarile de prada, care mananca lesuri (hoituri, mortaciuni) si care mananca pesti. (
Leviticul 11:13-20 Iata dintre pasari, cele pe care le veti privi ca o uraciune si din care sa nu mancati: Vulturul, gripsorul si vulturul de mare: sorecarul, soimul si tot ce este din neamul lui; corbul si toate soiurile lui; strutul, bufnita, pescarelul, coroiul si tot ce tine de neamul lui; huhurezul, heretele si cocostarcul; lebada, pelicanul si corbul de mare; barza, batlanul si ce este din neamul lui, pupaza si liliacul. Sa priviti ca o uraciune orice tîrîtoare care zboara si umbla pe patru picioare.).
4. Taratoarele-nevertebrate – sunt deasemenea necurate. (
Leviticul 11:21-47.) Aceste capitole din Biblie arata în mod clar ca cele mai multe animale, pasari si pesti pe care oamenii le mananca în mod obisnuit sunt curate. Exista totusi exceptii de care trebuie sa tinem seama. Conform regulilor lui Dumnezeu, urmatoarele animale sunt necurate si nu trebuie mancate: Cainele, veverita, iepurele, somnul, tiparul, racul, scoica, crabul, crevetul. De fapt, aproape toate animalele marine si broastele ni se spune ca sunt necurate. Mi se pare ca aud pe cineva spunand: “Bine, dar mie îmi place sa mananc carne de porc. Ma va distruge Dumnezeu daca mananc carne de porc?” Biblia spune: Caci iata, Domnul vine într-un foc si carale Lui sunt ca un vîrtej; Isi preface mania într-un jaratec si amenintarile în flacari de foc. Caci cu foc Isi aduce Domnul la îndeplinire judecatile si cu sabia Lui pedepseste pe oricine; si cei ucisi de Domnul vor fi multi la numar. Ceice se sfintesc si se curatesc în gradini, mergand unul cate unul, în mijlocul celor ce mananca si carne de porc si soareci si alte lucruri uracioase, toti aceia vor pieri – zice Domnul. Isaia 66:15-17.
   Prietene, aceasta poate te-a socat, dar este adevarul si trebuie spus. Biblia arata clar ca toti care consuma carne de porc si alte animale necurate care sunt lucruri uracioase vor fi distrusi cu foc la venirea Domnului Isus. Cand Dumnezeu spune sa parasim, sa lasam un anumit lucru si sa nu-l mancam, El  are un motiv întemeiat pentru aceasta si e important pentru El. Este ca si atunci cand Adam si Eva au mancat din fructul pe care Dumnezeu îl oprise sa nu-l manance. Consecinta a fost pacatul si moartea aduse pentru prima data în lume datorita neascultarii lor. Poate cineva spune ca aceasta nu are importanta, acum cand Dumnezeu arata atat de clar ca are importanta? Dumnezeu  spune ca oamenii vor fi distrusi deoarece ei “au ales ce nu-Mi place.
Isaia  66:4 (Deaceea si Eu voi alege ce este spre nefericirea lor si voi aduce peste ei lucrurile de care se tem, caci cînd am chemat Eu, n-au raspuns si cînd am vorbit Eu, n-au ascultat; ci au facut ce este rau inintea Mea si au ales ce nu-Mi lace!


7.Crucea Dumnului Hristot a schimbat Porcul?


   Poate veti zice: Oare nu a fost data la Sinai legea despre animalele curate si necurate? Aceasta lege nu a fost data numai pentru iudei si nu a luat sfîrsit la cruce? Nu. Toate animalele prin chiar natura lor au fost curate sau necurate de la creatiune. Chiar la fel cum plantele, unele fiind totdeauna flori, iar altele legume.Vedeti,Noe nu a fost iudeu, dar el stia despre animele curate sau necurate, deoarece el a luat în corabie cîte sapte perechi de animale curate si doar cîte o pereche de animale necurate. (Geneza 7:2-3 Ia cu tine sapte perechi din toate dobitoacele curate, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, cîte o parte barbateasca si cîte o parte femeiasca; si cîte sapte perechi de asemenea, din pasarile cerului, cîte o parte barbateasca si cate o parte femeiasca, pentru ca sa le tii vie samanta pe toata fata pamantului). Cartea Apocalipsului capitolul 18 se refera la pasarile necurate care exista înca chiar în timpul dinaintea celei de a doua veniri a lui Hristos. Moartea lui Hristos pe cruce nu a afectat cu nimic aceste legi ale sanatatii, deoarece Biblia spune ca toti cei ce le calca vor fi distrusi cand Isus va reveni. Si amintiti-va ca nu exista nici o dovada stiintifica precum ca stomacul unui evreu este diferit de cel al unuia dintre Neamuri. Hristos a murit pe cruce nu pentru a curati porcul, ci El a murit pentru pacatele noastre. Aceste legi ale snatatii sunt pentru toti oanemii din toate timpurile.
   Cineva spune: Imi place gustul cotletului de porc. Imi place sandwich-ul cu sunca. Ce e gresit în aceasta?  Noi am dat motivele biblice; acum sa privim totul din punct de vedere stiintific.


8.Ce ne spune stiinta?


Oricine a auzit avertizmentul transmis ca oamenii trebuie sa fie siguri sa fiarba sau sa friga bine carnea de porc. De ce? Avertizmentul este dat pentru ca sa fie distrusi parazitii microscopici care pot exista în carnea de porc. Acesti viermi paraziti se numesc trichina si produc boala trichinoza atunci cînd patrund în organismul omului.
  In Statele Unite incidenta trichinozei în ultimii 50 de ani a ramas practic neschimbata la nivelul de aproximativ 2%. Cîad viermii de trichina ajung în corpul uman, ei se înmultesc cu milioanele în scurt timp. Ei trec prin peretii intersinali si patrund în glandele limfatice si în tesutul muscular. Nu exista tratament odata ce ei au patruns în corpul uman, deoarece nu exista medicamente care sa-i omoare fara a distruge pe om.
   Cel mai bun sfat pe care-l pot da, prietenii mei, este sa stati cat mai departe de orice fel de carne de porc. Biblia spune: Nu manca porcul. Daca mai folosesti înca acesta carne, cand Hristos va veni, vei fi distrus de El. Dumnezeu zice: Nu manca porcul. Este necurat pentru tine.


9.Orice faptura este buna


   Poate vei zice: Nu se spune în Noul Testament ca orice faptura a lui Dumnezeu este buna; si nimic nu este de lepadat? 1 Timotei 4:1-5. Prietenul meu, acest pasaj din Scriptura se refera la fapturile pe care Dumnezeu le-a creat si a caror carne se poate folosi atunci cînd este primita cu multumiri catre Dumnezeu. Aceste carnuri, asa cum deja am aratat, sunt carnurile
animalelor curate mentionate în
Levitic 11 si Deuteronom 14. 1 Timotei 4:4 clarifica faptul ca toate creaturile (fapturile) sunt bune si nu trebuie refuzate (lepadate), daca sunt dintre cele pentru care putem aduce multumiri lui Dumnezeu, adica animale curate. 1 Timotei 4;5 spune ca aceste animale sunt curate, ori acceptate (primite): Ele sunt sfintite prin Cuvantul lui Dumnezeu, (care spune ca sunt curate) si prin rugaciune – binecuvantare oferita înainte de a manca. Cu alte cuvinte, animalele curate sunt sfintite prin Cuvantul lui Dumnezeu (care le-a declarat curate si bune de mancat), si prin rugaciune. Nu te poti ruga ca Dumnezeu sa binecuvinteze mancarea de porc, iepure, soarece, caine, etc, de vreme ce El a declarat aceste animale necurate în Cuvantul Sau, Biblia.
   Cu iubire si consideratie, prietenul meu, te avertizez ca Dumnezeu va distruge pe cei care încearca sa se sfinteasca ei însisi în timp ce mananca mancaruri necurate.
Isaia 66:17 Cei ce se sfintesc si se curatesc în gradini, mergand unul cate unul, în mijlocul celor ce mananca si carne de porc si soareci si alte lucruri uracioase, toti acestia vor pieri, zice Domnul.


10.Viziunea lui Petru


   Poti spune: Oare nu a curatit Isus toate animalele în viziunea lui Petru asa cum e scris în Faptele Apostolilor 10? Nu. De fapt subiectul scos în evidenta în viziune nu este despre animale. Sa citim tot capitolul din Faptele Apostolilor 10. Din cauza spatiului restrîns, voi reda numai textele care se refera la viziunea lui Petru. Fapte 10:9-11: A doua zi, cand erau pe drum si se apropiau de cetate, Petru s-a suit sa se roage pe acoperisul casei, pe la ceasul al saselea. L-a ajuns foamea si a vrut sa manance. Pe cand îi pregateau mancarea, a cazut într-o rapire sufleteasca (viziune). A vazut cerul deschis si un vas ca o fata de masa mare, legata cu cele patru colturi, coborandu-se si slobozindu-se în jos pe pamant. In ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare si taratoare de pe pamtnt si pasarile cerului. Si un glas i-a zis: Petre, scoala-te, taie si mananca. Nicidecum, Doamne, a raspuns Petru. Caci niciodata n-am mancat ceva spurcat sau nevurat. Si glasul i-a zis iarasi a doua oara: Ce a curatit Dumnezeu, sa nu numesti spurcat. Lucrul acesta s-a facut de trei ori si îndata dupa aceea vasul a fost ridicat iarasi la cer.Pe cand Petru nu stia ce sa creada despre întelesul vedeniei, pe care o avusese, iata ca oamenii trimisi de Corneliu, întreband de casa lui Simon, au statut la poarta.
    Acest capitol din Biblie discuta despre oameni. Dumnezeu i-a dat lui Petru  aceasta vedenie pentru a-i arata ca Neamurile nu erau necurate, asa cum  creadeau iudeii.Corneliu, unul dintre Neamuri, a trimis cîtiva oameni sa gaseasca pe Petru si sa-l aduca în casa sa. Cand Petru a venit în casa lui Corneliu, Corneliu s-a aruncat cu fata la pamant pentru a i se închina. Petru l-a luat de mana si i-a spus: Scoala-te si eu sunt om. (
versetul 26). Adresandu-se oamenilor din casa, Petru a zis: Stiti ca nu este îngaduit de Lege unui Iudeu sa se însoteasca împreuna cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat. Fapte 10:28. Se vede clar, deci, ca aceasta vedenie, de pe acoperisul casei, a fost data pentru a ajuta pe Petru sa accepte invitatia de a merge la Neamuri pentru a le predica Evanghelia.


11.Cum ma pot schimba?


   Imi pot impgina pe cineva spunand: Am trait facînd mult timp aceste lucruri si avand aceste obiceiuri rele. Nu am putut niciodata sa castig biruinta asupra bauturii sau tutunului. La varsta mea e foarte greu sa mai învat sa mananc  asa cum vrea Dumnezeu. Prietene, aminteste-ti ca fagaduintele Bibliei sunt pentru tine. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu. Ioan 1:12. Aminteste-ti aceasta minunata fagaduinta: Pot totul în Hristos, care ma întareste. Filipeni 4:13. Pune toate aceste lucruri, aceste probleme în fata lui Hristos, lasa-le la picioarele Lui si El îti va da o inima noua, o noua viata. El te va face un fiu sau o fiica a lui Dumnezeu si-ti va da puterea de care ai nevoie sa poti birui orice obicei rau. Ce palpitant si ce placut este sa sti ca toate lucrurile sunt posibile cu Dumnezeu. Isus spunea: Pe cel ce vine la Mine nu-l voi da afara. Isus doreste sa rupa catusele pacatului care ne leaga si sa ne elibereze.
   Sa-I dam o sansa sa faca aceasta în vietile noastre. El va lua grijile noastre, obiceiurile noastre rele, tensiunile noastre nervoase si temerile noastre si le va departa de la noi daca vrem sa-L rugam pe El pentru aceasta. Intr-o zi cat de curand nu vor mai exista boli, dureri si suferinte. In acea tara minunata, tara de sus, nimeni nu va zice: Sunt bolnav. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut.
Apocalips 21:4. Eu privesc înainte spre acea zi. Sa ne îngrijim bine corpurile noastre, aceasta ne apartine. Biblia zice: Nu stiti ca trupul vostru este templul Duhului Sfînt, care locuieste în voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu în trupul si în Duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu! 1 Corinteni 6:19-20.
Datorita iubirii Sale celei mari pentru tine, supremul pret pe care El L-a platit pentru tine, te invit sa alegi pe Hristos. Alege sa manînci, sa bei si sa traiesti spre slava lui Dumnezeu. Fa aceasta, prietenul meu si vei gasi sanatate, pacea mintii si sufletului pentru astazi si bucuria vesnica.