10. Ce ai face daca ai intalni o minune?

Auzim multe despre credință, și lucrul acesta este bun, dar știai că uneori trebuie să ai mai multă credință pentru a te îndoi decât pentru a crede? Naivitatea nu este un semn al credinței în Dumnezeu. Mai degrabă ea indică faptul că ești gata să crezi pe oricine altcineva decât să-L crezi pe Dumnezeu.

Naivul este asemenea struțului. Struțul înghite tot ceea ce pare interesant: un măr, o minge de tenis, un briceag – închis sau deschis. Totuși există o diferență: un struț poate supraviețui însă o minte naivă nu!

Creștinul naiv folosește un raționament ciudat. El știe că Dumnezeu face minuni; deci el trage concluzia că toate minunile trebuie să fie de la Dumnezeu. El a vorbit profeților; așa că dacă un om a auzit o voce de “undeva”, este un profet.

Acest fel de gândire însă este periculos. Faptul că minunile sunt supranaturale nu înseamnă că toate minunile sunt de la Dumnezeu. Iar faptul că unele minuni sunt săvârșite în numele lui Isus nu înseamnă că El are ceva de-a face cu ele. Realizarea minunilor nu va putea înlocui niciodată cunoașterea personală a lui Isus.

Generația noastră petrece tot mai mult timp în jurul subiectelor paranormale:
-Transmiterea de mesaje pentru a vedea dacă vor primi răspuns
– Suspendarea creioanelor pentru a vedea dacă cineva le va face să scrie
– Aruncarea mingilor peste ziduri în speranța că ele se vor întoarce miraculos.

Cineva se află în spatele tuturor acestor lucruri paranormale. Dar dorim cu adevărat să ne jucăm cu cineva pe care nu-l cunoaștem – cineva care se poate folosi de puteri mai mari decât credem? Dorim cu adevărat să ne încredem într-un necunoscut? Acesta nu este joacă. Este risc!

Generația noastră pare a fi cu totul captivată de spiritism. A apucat cu putere de cârligul ce i-a fost aruncat. Și ce I se oferă? Ce este așa de convingător? Simple informații așezate cu grijă pe o hârtie.

Un reporter a vizitat o spiritistă care era specialistă în numerologie. Ea a scris numele și prenumele reporterului, apoi a scris câteva numere pe o hârtie și a început să citească. I-a dat o descriere corectă a activităților lui din ultimii cincisprezece ani. El a fost uluit și a spus: “Dacă ai fost în stare să-mi spui trecutul, cu siguranță ești capabilă să-mi spui și viitorul!” Ea a răspuns: “Ţi-am spus trecutul pentru ca tu să crezi ce-ți voi spune despre viitor”. Ce l-a convins pe reporter? Informația.

O tânără fată a vizitat un spiritist și s-a întors uimită. Ea a zis: “Când mi-a spus unde am fost astăzi și la ce oră m-am întors acasă, am fost sigură că este un canal spre Dumnezeu!” Un canal spre duhul lumii? Da! Dar un canal spre Dumnezeu? – Puțin probabil. Ce a convins-o? Informația.

Ce anume convinge atât mediumurile spiritiste cât și pe cei ce le vizitează? Informația. Bucăți de informație pe care nu le-ar putea ști nimeni, cu excepția persoanei iubite pe care am pierdut-o. Acesta este argumentul!

Însă este un argument periculos. Se petrec o mulțime de întâmplări în lumea nevăzută din jurul nostru. Toți îngerii căzuți ai lui Satana sunt prezenți. Cu toții au un intelect strălucitor. Ei sunt actori telentați și, din moment ce acești îngeri căzuți ne urmăresc permanent, este vreo surpriză că ei cunosc toate secretele familiei la fel de bine ca și noi?

Atunci cum putem să facem diferență între minunile făcute de Dumnezeu și cele făcute de diavoli? Nu avem decât o singură călăuză demnă de încredere: CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU.

Avem lucruri deosebit de importante în fața noastră azi, în timp ce ÎNTÂLNIM UN TEST SIGUR PENTRU ADEVĂ‚R.

1. Ce a spus Isus despre unii care săvârșesc minuni în numele Lui?
Matei 7:22 (NT 930).

“Mulți îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne! N-am proorocit noi __________________________? N-am
scos noi _______________ în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”

Scoatere de draci… minuni… vindecări. Acești oameni se vor aștepta ca Isus să-i onoreze pentru ceea ce au făcut, nu-i așa?

2. Ce le va spune Isus?
Matei 7:23 (NT 930).
“Atunci le voi spune curat: Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine voi toți cari lucrați _________________”. Ce surpriză!

3. De ce le va spune Isus să plece?
Matei 7:21 (NT 930).
“Nu oricine-Mi zice Doamne, Doamne! va intra în Împărăția cerurilor, ci celce face ______ Tatălui Meu care
este în ceruri”.

Ei au făcut minuni în numele lui Hristos dar nu au considerat că e necesar să asculte de El. De aceea El le va spune: “Niciodată nu v-am cunoscut”. Nu a existat o relație adevărată. Nici nu poate exista acolo unde nu este ascultare. Inima care iubește cu adevărat va dori să asculte.

4. Poate fi posibilă protejarea noastră împotriva minunilor contrafăcute din aceste zile ale sfârșitului?
Matei 24:24 (NT 953).
R: _________________________________________
______________________________________________

Gândește-te la aceasta. Semne… minuni… vindecări. Atât de spectaculoase încât aproape vor înșela și pe poporul lui Dumnezeu.

5. Cum îi înșeală Satana pe oameni?
2Corinteni 11:14 (NT 1136).
R: _________________________________________
______________________________________________

Desigur că ajutoarele lui Satana au fost cândva îngeri plini de lumină. Fără îndoială că ei pot să-și schimbe înfățișarea atunci când doresc să o facă.

6. Pot spiritele rele să facă minuni?
Apocalipsa 16:14 (NT 1217).
“Acestea sunt ____________________________ care fac __________”.

Este exact ce se întâmplă în aceste zile, nu-i așa? Cât de departe poate să meargă Satana? Cât de spectaculoasă poate fi o minune contrafăcută?

7. Cât de spectaculoase pot fi minunile făcute de Satana?
Apocalipsa 13:13 (NT 1215).
R: _________________________________________
______________________________________________

Vom fi noi în stare să nu ne credem proprii ochi și propriile urechi? Ce siguranță că înșelăciunile acestor zile din urmă vor fi foarte serioase!

8. Cum descrie apostolul Pavel decepțiile ultimelor zile?
2Tesaloniceni 2:9 (NT 1163).
“Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de ______________ , de ____________________ și
puteri ________________”.

Va trebui să înfruntăm minunile acestea false. Mulți oameni vor fi însă înșelați de aceste manifestări ciudate. Fără îndoială că noi trebuie să ne bazăm credința pe altceva decât pe capacitatea cuiva de a face minuni – în mod deosebit acum când ne aflăm în ultimele zile ale istoriei acestui pământ.

9. De ce va îngădui Dumnezeu ca unii să fie înșelați?
R: _________________________________________
______________________________________________

Acesta este motivul. Acești oameni nu sunt înșelați din cauza unei lipse de informații. Lor li s-a prezentat adevărul, dar ei l-au respins. Așa că au făcut propria lor alegere și Dumnezeu le-a permis să fie înșelați. De fapt, El le-a permis să creadă o minciună pentru că au refuzat să creadă adevărul. Însă ce periculos este să respingi adevărul!

10. Ce se întâmplă unei persoane care este instabilă, care nu este puternic ancorată în Cuvântul lui Dumnezeu?
Efeseni 4:14 (NT 1147).
R: _________________________________________
______________________________________________

Duși de orice vânt de doctrină, de orice învățătură care apare. De ce se întâmplă aceasta? În primul rând pentru că ei nu sunt ancorați în Cuvântul lui Dumnezeu. Ei caută și sunt conduși de lucruri senzaționale – ei urmează minunilor. Acesta este un mod sigur de a fi înșelat. Apoi un alt motiv apare în ceea ce apostolul Pavel numește “omul fărădelegii”.

Rețineți: Noi putem verifica minunile prin Cuvântul lui Dumnezeu și nu Cuvântul lui Dumnezeu prin minuni. Putem judeca un grup religios prin învățăturile lui, nu prin minunile pe care le săvârșește. Dacă învățăturile lui sunt greșite, o mie de minuni nu pot să-l facă corect. Noi trebuie să căutăm adevărul și să lăsăm minunile să-și poarte singure de grijă!

Nimeni nu poate da un mod mai bun de a evalua o învățătură decât profetul Isaia.

11. Ce test al adevărului oferă profetul Isaia?
Isaia 8:20 (VT 689).
R: _________________________________________
______________________________________________

Aceasta este singura noastră siguranță! Testați totul prin Cuvântul lui Dumnezeu!

GÂNDEȘTE-TE

Există unii care spun că Duhul lui Dumnezeu le vorbește direct și că primesc învățături mai presus de Cuvântul scris al lui Dumnezeu. Ei susțin că au avut o experiență deosebită, supranaturală și că nu au nevoie de nimic mai mult. Însă poate Duhul Domnului să vorbească în contradicție directă cu Biblia? Nu e mai corect să pui sub semnul întrebării întreaga experiență a persoanei respective decât de a o pune în dreptul întregii Scripturi?

CARE ESTE IMPRESIA TA?

Răspunsul tău la ceea ce am învățat astăzi poate avea o mare legătură cu destinul tău final. După fiecare întrebare te rog să bifezi răspunsul pe care-l crezi corect.
– Este posibil pentru demoni să facă minuni?
( ) – nu
( ) – sigur că da
( ) – este numai scamatorie

– De ce va respinge Isus în ziua judecății pe unii creștini care fac minuni?
( ) – minunile lor nu au fost destul de spectaculoase
( ) – ei nu au făcut voia Tatălui Sfânt

– Cum ar trebui să verificăm o minune sau o învățătură?
( ) – prin Cuvântul lui Dumnezeu
( ) – prin puterea de atracție pe care o are asupra oamenilor

– Ești hotărât ca în afară de strângerea informațiilor din Scriptură să ai și o religie strânsă cu Isus în așa fel încât încercările și înșelăciunile să nu poată clătina credința ta?
( ) – da
( ) – nu


MOMENT DE MEDIAŢIE

Doamne, mulțumesc pentru minuni – minunile veritabile. Dar mulțumesc că m-ai avertizat cu privire la minunile pe care și Satana le poate face. Ajută-mă ca să nu așez minunile deasupra Cuvântului Tău sau să îngădui ca sentimentele să mă îndepărteze de adevărul Scripturii. Ajută-mă să trăiesc atât de aproape de Isus, încât să nu fiu înșelat de nici una din înșelăciunile diavolului. În Numele lui Isus te rog, Amin.