05. Cum stim ca Isus vine curand?

Cum stim ca Isus vine in curand?de W. Fagal
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc periodic. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua. Este folosita traducerea biblica Cornilescu online.
 

Matei 24Intr-o zi Isus vorbea ucenicilor Sai despre distrugerea Ierusalimului si a Templului pe care ei il adorau. Ei isi inchipuiau ca aceasta distrugere va avea loc cu putin timp inainte de sfarsitul lumii si imediat au intrebat: “Cand va avea loc si care va fi semnul venirii Tale si al sfarsitului lumii?”
Deoarece ucenicii au legat cele doua distrugeri impreuna, Isus le-a raspuns la intrebare facand o paralela intre cele doua conditii care vor precede aceste doua crize.
Luca 21:25-26In ceruri, deasupra noastra si pe pamint, in jurul nostru, trebuiau sa fie vazute semne care sa aminteasca de revenirea lui Isus si ca sfarsitul lumii este aproape. In inimile oamenilor se va produce teama din cauza lucrurilor care se vor intampla in jurul lor : mania neamurilor, neputinta conducatorilor de a rezolva problemele internationale, calamitati in aer, pe uscat si pe mare. Provocari de razboaie sunt cauzele majore ale fricii din inimile oamenilor.

 

1. Semne in lumea politica
Matei 24:6-7Traim in zilele cand oricine este ingrijorat de grozavia razboiului. Aceasta generatie a vazut doua razboaie mondiale si altele mai mici. “Vestile de razboaie” ne tin inarmati pana in dinti. Teama de razboi este principala conditie astazi. Cuvantul lui Dumnezeu ne arata starile din lumea de astazi si prezice ca popoarele vor fi chemate pentru pace, chiar daca sunt inarmate pana in dinti.

1 Tesaloniceni 5:3 – In lumea politica, Biblia ne arata trei semne ale revenirii lui Hristos:
A. Teama si nedumerire.
B. Spirit de razboi.
C. Eforturi mari pentru pace.

2. Semne in lumea sociala
2 Timotei 3:1-2 – Delicventa juvenila ne arata ca traim in epoca neascultarii de parinti.
2 Timotei 3:3-4Sa ne gandim la miliardele de dolari cheltuiti in fiecare an pentru distractii, pentru bauturi alcoolice si pentru jocuri de noroc. Notati si numarul mare de divorturi ca dovada ca aceste profetii se implinesc astazi.

3. Semne in lumea economica
Iacob 5:1-4 – Revolutiile industriale din ultimul secol au creat acele conditii dintre munca si capital care implinesc la litera profetia lui Iacov.

4. Semne in campul cunoasterii
Daniel 12:4 – Daniel ne reaminteste ca aproape de sfarsitul timpului vom vedea oameni calatorind oriunde. Cresterea cunostintei in secolul al 20-lea este mai mare decat cunostinta din toate secolele precedente ale istoriei lumii. Numai era atomica ar fi de ajuns sa arate implinirea cuvintelor profetului. Dumnezeu a pregatit calea pentru a raspandi Evanghelia in toata lumea.

5. Semne in lumea religioasa
Biblia arata 6 semne distincte in lumea religioasa inainte de reintoarcerea lui Isus.
A. Batjocoritori,
2 Petru 3:3-4
B. O forma de evlavie, 2 Timotei 3:1,5
C. Iubitori de placeri, 2 Timotei 3:4
D. Lipsa de credinta, Luca 18:8
E. Lipsa de iubire, Matei 24:12
F. Evanghelia in toata lumea, Matei 24:14
Batjocoritori sunt cei ce iau in deradere Biblia. Exista multi care pretind ca sunt membri la Biserica, dar nu cred si trateaza cu usurinta istoria si profetia Biblica. Putini din membrii Bisericilor de astazi mai au credinta vie in doctrina Bibliei despre reintoarcerea literala si vizibila a lui Hristos.
Ei sunt batjocoritori.
Exista mai multi membri in Biserici astazi decat oricand mai inainte, totusi putini frecventeaza Bisericile. Dintre acestia mai putini traiesc deosebit decat cei care sunt nereligiosi. Ei au o “forma de evlavie” dar ii tagaduiesc puterea.
Cautarea placerilor ocupa timpul liber. Locurile in Biserici sunt aproape goale. in timp ce cluburile de noapte, teatrele, salile de dans si alte locuri de placeri sunt aglomerate. Chiar membrii Bisericilor participa la jocuri de noroc, la teatru si cinematograf – fiind “iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu”.
Rugaciunea este aproape necunoscuta intre membrii Bisericii, in afara de vremile de necaz si criza. Studiul Bibliei nu este obisnuit la majoritatea oamenilor. Se vand anual milioane de Biblii si totusi cat de putin sunt citite. Unde este credinta? Deoarece exista pacate intre cei ce se cred religiosi, dragostea pentru lucrurile spirituale este parasita. Din cauza inmultirii pacatului intre asa numitii crestini, “dragostea celor mai multi se va raci.” Traim intr-un astfel de timp.
Cel mai mare semn in lumea religioasa este predicarea Evangheliei in lumea intreaga chiar inaintea reintoarcerii lui Isus. Radioul, televiziunea, tipografiile, toate raspandesc vestea cea buna oricarei natiuni. Misionarii crestini lucreaza in toate natiunile. Aceasta profetie se implineste sub ochii nostri.

6. Semne in soare, luna si stele
Dumnezeu a promis sa plaseze semne de avertizare pe cer spre a ne arata apropierea revenirii Sale.
Matei 24:29Cea mai mare perioada profetica, pe care o vom studia mai tarziu, zugravea 1260 de ani de persecutie care trebuie sa se termine in secolul al 19-lea. Aproape de sfarsitul perioadei de persecutie, soarele trebuia sa se intunece si deasemenea luna.
Marcu 13:24Profetia aceasta a fost implinita literal la 19 Mai 1780, inainte de sfarsitul celor 1260 de ani profetici.
Matei 24:29 La 13 Noiembrie 1833 a avut loc caderea de stele, care a fost vazuta de la Oceanul Atlantic la Raul Mississippi, de la statul Maine la Alabama.

7. Semne in lumea naturala
Matei 24:7 – Venirea Domnului Hristos este aproape.
Matei 24:32-33 – Niciun om nu stie ziua si ceasul venirii Sale. Putem sti ca este aproape dupa semnele pe care le vedem in jurul nostru.

8. Ce sa fac spre a fi gata?
Venirea lui Isus este aproape si trebuie sa fim gata spre a-L intalni cand Se va reintoarce. E periculos sa nu fim gata.
Matei 24:38-39,42 – Isus ne someaza sa fim gata si sa veghem spre a nu fi surprinsi nepregatiti ca cei de pe timpul potopului. Matei 24:44

Rugaciune: Tatal nostru care esti in ceruri. Iti multumim pentru Biblie, pentru profetii si pentru fagaduintele Tale. Deschide-ne ochii sa vedem semnele apropriatei veniri a lui Isus. Ajuta-ne sa ne pregatim si sa veghem in rugaciune. Da-ne ajutor divin ca sa ne pregatim si da-ne pricepere si abilitate sa veghem. Ajuta-ne sa fim credinciosi pana la sfarsit si sa fim rapiti cu Isus la venirea Sa. In Numele Mantuitorului Isus Te-am rugat. Amin.