14. Marea apostazie

Marea apostazie


de W. Fagal
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc periodic. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua. Este folosita traducerea biblica Cornilescu online.







Geneza 1, 2
Daniel 7:2 – In profetie vânturile simbolizeaza razboi sau conflict. (Ieremia25:32).
Apocalips 17:15 – Apele reprezinta popoare, oameni si limbi.
Daniel 7:17; Daniel 7:23 – Fiara reprezinta împaratie sau împarati.
In
Daniel 2 se arata ca au existat patru împaratii. In Daniel 7 aceleasi patru imperii mondiale sunt ilustrate prin patru animale. Istoria confirma ca aceasta lume a cunoscut doar patru imperii mondiale: Babilon, Medo-Persia, Grecia si Roma.

1. Simbolurile paralele din Daniel 2 si 7 – cele patru imperii.
Capul de aur – BABILON – Leu cu aripi de vultur
Pieptul si bratele de argint – MEDO-PERSIA -Urs cu trei coaste în gura
Pântecele si coapsele de arama – GRECIA -Pardos cu patru aripi
Fluierele picioarelor si picioarele de fier si lut – ROMA – Fiara înspaimântatoare, 7 capete si 10 coarne

2. Semneficatia celor zece coarne.
Daniel 7:24 – Fiara a patra reprezinta vechiul Imperiu Roman pagân cu toate cruzimile lui. Pe ruinile acestui Imperiu trebuia sa se ridice zece diviziuni sau zece împaratii. Natiunile moderne ale Europei de Vest s-au ridicat din aceste zece diviziuni, sau coarne, care au crescut din Imperiul Roman. Visul din Daniel 2 ne spune ca niciodata aceste natiuni nu pot fi unite. Dar din aceste coarne se ridica un corn special si distruge trei coarne.
Daniel 7:8 – Când Roma pagâna a început sa decada, a fost divizata de triburile barbare. In acest timp, episcopul Romei a luat sceptrul Cezarilor, când aceste triburi barbare au venit sub influenta crestinismului. Papa din Roma a devenit seful puterii în toata Europa si a domnit 1260 de ani.

3. Zece puncte de identificare a cornului mic.
A. S-a ridicat dintre ele.
Daniel 7:8.
Acest corn mic nu era unul din cele zece coarne, ci trebuia sa se ridice dintre ele. Cele zece regate erau localizate în Europa, deci acest corn mic trebuia sa apara în Europa. Papalitatea si-a facut capitala în cetatea Romei, tronul cel antic al Cezarilor pagâni.
B. A venit dupa ei.
Daniel 7:24.
Papalitatea s-a ridicat la putere dupa invazia triburilor barbare si a devenit proeminenta dupa ce Imperiul Roman a fost divizat.
C. Trebuia sa distruga trei coarne.
Daniel 7:8,24.
Cornul cel mic trebuia sa smulga din radacini trei coarne sau împaratii. Aceste trei regate au fost: Herulii, Ostrogotii si Vandalii. Ei se opuneau pretentiilor si învataturilor papale, iar Papalitatea i-a biruit.
D. Deosebit de înaintasii lui.
Daniel 7:24.
Acest corn mic era deosebit de cele zece regate dintre care se ridica, deoarece era o institutie politico-religioasa, persecutând pe crestinii care refuzau sa-i recunoasca decretele. Era un amestec de religie si politica, un amestec de crestinism si pagânism în rituri, ceremonii si filozofii. Învataturile si practicile Papalitatii nu au nici un suport în Cuvântul lui Dumnezeu.
E. Era o putere conducatoare.
Daniel 7:20.
O înfatisare mai mare decât celelalte coarne. Acest corn mic era o putere dominatoare între celelalte împaratii. Papa a încoronat pe împarati, pe regi, si conducatori ai natiunilor Europei. Ei îi sarutau picoarele.
F. Va rosti vorbe de hula împotriva lui Dumnezeu.
Daniel 7:25.
Nici o alta putere de pe pamânt nu a încercat sa aiba asemenea pretentii cum a facut Papalitatea. Consiliul Romano-Catolic din Trent declara: “Noi definim ca Sfântul Scaun Apostolic si Pontiful Roman detine întâietatea peste întreaga lume.” – The Most Holy Councils, Vol. XIII, Col. 1167. “Noi tinem pe acest pamânt locul Dumnezeului Atotputernic.” – The Great Encyclical Letters of Pope Leo XIII, Encyclical Letter, June 20, 1874. Daniel spunea ca acest corn mic va vorbi împotriva lui Dumnezeu. Iata dovada în cuvintele Papei: “Aceasta autoritate judiciara va include chiar puterea de a ierta pacatul.” – Enciclopedia Catolica, Vol. 12, art. “Papa”, p. 265. Aceasta putere de a ierta pacatele apartine doar lui Dumnezeu. Papalitatea pretinde putere si autoritate divina. Ori papa spune adevarul, ori Papalitatea este Antihristul.
G. Va face razboi împotriva sfintilor lui Dumnezeu.
Daniel 7:25.
In mâinile acestei puteri persecutoare milioane de crestini au devenit martiri din cauza credintei lor. Pentru 1260 de ani Papalitatea a stapânit, a persecutat si a martirizat în tarile Europei.
H. Va gândi sa schimbe vremile si legea.
Daniel 7:25.
Papalitatea a declarat ca are dreptul si puterea sa schimbe chiar Legea lui Dumnezeu. “Papa poate sa modifice legea divina.” – Prompta Bibliotheca, “Papa”, art. 2. Ca Papalitatea a încercat sa schimbe cele Zece Porunci este evident când examinam Catehismul Catolic. Porunca a doua este omisa (scoasa) si porunca a zecea este împartita în doua, iar porunca a patra este schimbata. Orice putere care poate schimba Legea lui Dumnezeu este mai mare decât Dumnezeu Insusi. Profetul declara ca aceasta putere “se va încumeta” sau “va gândi” sa schimbe Legea lui Dumnezeu. (
2 Tesaloniceni 2:3-4).
Legea lui Dumnezeu nu poate fi schimbata, caci Dumnezeu nu se schimba niciodata si nimeni nu este atât de mare ca Dumnezeu. Lumea crestina este înselata de aceasta putere care vorbeste “vorbe de hula împotriva Celui Prea Înalt.”
I. Va domni 1260 de ani (538 d.H. – 1798 d.H.)
Daniel 7:25.
Când comparam acest timp profetic cu cel descris în Apocalips 12:6 vom descoperi ca dureaza 1260 de zile profetice. O zi profetica este egala cu un an literal, deci 1260 zile = 1260 ani.
538 + 1260 = 1798

Puterea cornului cel mic trebuia sa fie luata. In 1798, exact dupa 1260 de ani de suprematie, generalul francez Berthier a luat pe papa prizonier. Papa a murit în exil în Franta dupa 18 luni. Papalitatea a primit “rana de moarte” prezisa în
Apocalips 13:3. Profetia din Apocalips spune ca rana va fi vindecata si în scurt timp va recapata puterea.
J. Va fi un “corn mic”, o împaratie mica, nu un imperiu ca celelalte. Chiar si astazi este o “împaratie mica.” Vaticanul are numai 109 acri, dar este un regat puternic, cea mai bogata împaratie a lumii.

4. Judecata
Daniel 7:9-10 – Undeva între 1798 si venirea Împaratiei lui Dumnezeu, Cel îmbatrânit de zile, Dumnezeu, statea pe scaunul de domnie pentru judecata în ceruri. Când cazurile tuturor celor ce au pretins a fi copiii lui Dumnezeu vor fi examinate, atunci Isus va veni pe nor sa strânga pe mântuitii Lui în casa Tatalui Sau. Intr-o lectie precedenta am învatat deja ca judecata de cercetare (de investigare) a rapoartelor din cartile cerului a început în anul 1844 d.H. Aceasta judecata este acum în sesiune înaintea Tronului lui Dumnezeu. Judecata sigileaza în Cartea Vietii numele celor ce sunt îndreptatiti prin sângele Domnului Hristos. Când aceasta lucrare s-a terminat, Hristos primeste Împaratia Sa din mâna Tatalui. (Daniel 7:13-14).


5. Cine vor fi cetatenii minunatei Imparatii a lui Hristos? Daniel 7:18
Cine sunt sfintii în Fata lui Dumnezeu:
A. Cei ce sunt în Hristos. (
Filipeni 1:1)
B. Cei ce iubesc pe Domnul. (
Psalm 31:23)
C. Cei ce se roaga. (
Apocalips 5:8)
D. Cei ce sunt voiosi sa sufere persecutie. (
Apocalips 16:6)
E. Cei ce tin poruncile lui Dumnezeu. (
Apocalips 14:12)
F. Cei ce tin credinta lui Isus. (
Apocalips 14:12)
In acest timp, când Dumnezeu cerceteaza rapoartele vietii oamenilor si sigileaza pe sfinti pentru Imparatia Sa, cât de vital este pentru noi sa fim trecuti pe lista sfintilor care pazesc standardele Sale. Prietene, poti spune chiar acum: “Doresc sa fac cu credinciosie ceea ce cere Dumnezeu pentru a fi cetatean în Imparatia lui Isus Hristos care vine curând!”

Rugaciune: Tatal nostru care esti în ceruri. Iti multumim ca ne pregatesti Imparatia slavei Tale. Prin harul lui Hristos, ajuta-ne sa întrunim caracteristicile sfintilor Tai si sa facem parte din poporul Tau. Ajuta-ne sa nu fim înselati de amagirile Antihristului. Iti multumim si Te rugam în Numele lui Isus Hristos. Amin.