29. Cum putem cunoaste adevarata Biserica a lui Dumnezeu?

Cum putem cunoaste care este adevarata Biserica a lui Dumnezeu?


de W. Fagal
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc periodic. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua. Este folosita traducerea biblica Cornilescu online.







Dumnezeu trimite omenirii un puternic mesaj, simbolizat prin trei ingeri zburand prin mijlocul cerului. Prin predicarea acestui mesaj, Dumnezeu Isi va reuni Biserica Ramasitei.

1. Prima solie ingereasca.
Apocalipsa 14,6-7 – Notati cuvintele, “Evanghelia vesnica.” Prima solie ingereasca are cinci caracteristici,
A. Duce Evanghelia la orice neam, la orice semintie, la orice limba si la orice popor.
Este o miscare mondiala puternica, cuprinzand lumea intreaga.
B. Cheama pe oameni sa se teama de Dumnezeu.
Cheama pe oameni sa adore pe Creatorul lor, sa-I ofere un loc in gandirea si inchinarea lor. Cheama pe oameni din pacat la neprihanire, de la calcarea sfintei Legi a lui Dumnezeu la ascultare. Repeta vechea porunca, “Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui.” (Ecclesiastul 12,13).
C. Cheama pe oameni sa “dea slava” lui Dumnezeu.
Slavim pe Dumnezeu prin marturisirea si parasirea pacatului si prin intoarcerea de la invataturile false ale oamenilor la doctrinele adevarului Bibliei. Cand permitem Cuvantului viu a lui Dumnezeu sa lucreze in noi, Hristos ne transforma si ne pregateste sa fim schimbati in sfinti la a doua venire a lui Hristos. Atunci Isus va fi slavit in sfintii Sai si va deschide larg portile cerului tuturor celor ce pazesc poruncile Lui. (Apocalipsa 22,14).
D. Anunta “ziua judecatii lui Dumnezeu.”
Am vazut deja din profetia Bibliei ca judecata de cercetare a inceput in cer in anul 1844 d.H., la sfarsitul perioadei de 2300 de ani. Judecata este solemna pentru fiecare din noi si sa nu uitam niciodata ca Legea lui Dumnezeu este standardul la judecata. Isus este Aparatorul, sau Avocatul nostru inaintea Tronului lui Dumnezeu.
E. Cheama pe oameni sa se inchine Creatorului.
Daca ne inchinam Creatorului, trebuie sa inaltam steagul Lui, emblema Sa si semnul Sau – Sabatul zilei a saptea a creatiunii. Intaia solie ingereasca cheama oamenii din timpul din urma sa se inchine Creatorului si sa asculte de toate poruncile lui Dumnezeu.

2. A doua solie ingereasca.
Apocalipsa 14,8
Ce este Babilonul care a cazut?
A. Acesta este misticul Babilon care a persecutat pe sfinti. Apocalipsa 17,5-6). Misticul Babilon este numit “cetatea cea mare care domneste peste imparatii pamantului.” Este numita femeie, “mama curvelor.” Comparand profetia Biblica cu istoria, misticul Babilon este Papalitatea “imbatata de sangele sfintilor si de sangele mucenicilor (martirilor) lui Isus.”
B. Doctrinele false ale Romei, in cea mai mare masura, vin de la vechiul Babilon.
Biserica Romei este numita Babilon deoarece religia ei este o reinviere a religiei vechiului Babilon.
C. Babilonul este aceeasi putere ca si cornul cel mic din Daniel 7,25.
Ca si cornul cel mic, persecuta pe sfinti si domneste peste imparatii pamantului.
D. Babilonul este acelasi cu fiara leopard din Apocalipsa 13.
Fiara leopard simbolizeaza aceeasi putere ca si cornul cel mic din Daniel 7,25, gura de leu si gura cornului cel mic ilustreaza glasul invataturilor babiloniene, care hulesc pe Dumnezeu.
E. Toate popoarele sunt imbatate cu vinul Babilonului.
Misticul Babilon tine o cupa din care toarna doctrinele sale, ale paganului Babilon. Bisericele Protestante, care accepta invataturile papale contrare Bibliei, beau vinul Babilonului.
F. Toata lumea se va inchina inaintea ei.
Lumea este uimita de reinvierea uimitoare a puterii papale. In 1929 ea a recastigat posesiunile imperiale ale Vaticanului din centrul cetatii Roma, prin Tratatul Lateran cu Italia. Cat de mult a crescut puterea ei de atunci incoace!
G. Ea va avea o cadere finala.
Apocalipsa 18,7-8 – Aceste sapte dovezi Biblice ne arata mesajul de avertizare dat de ingerul al doilea din profetie. Acest mesaj este purtat in lume de Biserica Ramasitei.

3. A treia solie ingereasca.
Apocalipsa 14,9-10
A. Ne avertizeaza impotriva inchinarii la fiara.
Inchinarea la Dumnezeu este tinerea tuturor poruncilor Lui si acceptarea Bibliei ca singura regula de credinta si practica. Inchinarea la fiara este ascultarea de legea canonica a Bisericii Romano-Catolice, in opozitie cu Legea lui Dumnezeu. Ne inchinam celui de care ascultam. Nu putem sa ne inchinam la doi stapani.
B. Ne avertizeaza impotriva inchinarii la chipul fiarei.
Cand protestantismul decazut va folosi puterea civila pentru impunerea semnului fiarei, prin acest act se va forma o imagine sau un chip al puterii persecutoare, care inspira tirania ei asupra sufletelor oamenilor. Suntem avertizati de cel de al treilea inger sa nu ascultam de protestantismul decazut, care imita Biserica papala – mama.
C. Ne avertizeaza impotriva primirii semnului fiarei.
In ultimile ore ale crizei spirituale mondiale, lumea protestanta va incerca prin lege sa forteze pazirea Duminicii papale, ca zi de inchinare in locul sfantului Sabat al lui Dumnezeu, ziua memoriala a creatiunii sau ziua Creatorului. Dumnezeu ne avertizeaza impotriva acestui semn, cand El cheama pe oameni inapoi sa se inchine Creatorului lor. Toata lumea va fi adusa la decizia finala si vesnica, pentru sau impotriva lui Dumnezeu.
D. Ne avertizeaza despre mania lui Dumnezeu asupra celor ce nu asculta de El. Apocalipsa 14,9-10; 15,1; 16 (tot capitolul)
Astazi oamenii, din nestiinta, se pot inchina Duminica, dar solia ingerului al treilea aduce la cunostinta tuturor erorile din invataturile papale apostate si avertizeaza impotriva calcarii Legii lui Dumnezeu. Omul trebuie sa aleaga intre ascultarea fata de Dumnezeu sau ascultarea fata de om. Biblia ne descrie sapte plagi rezervate pentru cei ce aleg sa asculte de Antihrist. Prietene, vrei sa iei seama la invitatia lui Dumnezeu sa asculti de El, sa fi servul Lui si sa primesti rasplata Sa?

4. Identificarea Bisericii lui Dumnezeu.
Apocalipsa 14,6.12 – Putem sti care este adevarata Biserica a lui Dumnezeu – Ramasita – daca privim in Cuvantul lui Dumnezeu semnele ei de identificare.
A. Biserica adevarata va propovadui o solie mondiala despre ora judecatii (Apocalipsa 14,6-7).
Dumnezeu a avut un popor gata sa propovaduiasca solia, cand a fost timpul sa inceapa judecata Sa de cercetare (investigare) in 1844. Ei raspandesc solia in lumea intreaga cat de repede posibil.
B. Va proclama solia despre caderea Babilonului.
Apocalipsa 14,8 – Biserica Ramasitei din profetia Bibliei a aparut exact la timpul ceasului profetic al lui Dumnezeu cu solia prezisa pentru aceasta avertizare. Acest ceas profetic arata anul 1844 cand trebuia sa fie data avertizarea.
C. Va proclama avertizarea impotriva chipului si semnului fiarei.
Apocalipsa 14,9-10 – Multe religii ofera diferite explicatii pentru semnul fiarei, dar Biserica lui Dumnezeu a avut si a purtat de la inceput o singura solie consistenta. Este un mesaj solid luat din Biblie si numai din Biblie. Este mesajul de avertizare a lui Dumnezeu.
D. Ne someaza sa ne inchinam Creatorului si nu chipului fiarei.
Pentru multe secole, Sabatul lui Dumnezeu a fost inlaturat si teoria evolutiei s-a ridicat spre a da la o parte pe Dumnezeu din mintile oamenilor. Biserica cea adevarata din zilele din urma ale istoriei pamantului este stabilita de Dumnezeu sa restaureze credinta apostolica cea curata, credinta in Isus. Inchinarea la Creator implica sfintirea Sabatului, semnul proprietatii si autoritatii lui Dumnezeu. Deci Biserica Ramasitei trebuie sa fie o Biserica pazitoare a Sabatului zilei a saptea. Ea trebuie sa invete lumea sa tina toate poruncile lui Dumnezeu.
E. Ea tine poruncile lui Dumnezeu.
Conform profetiei Bibliei, in 1844 – 1845 s-a ridicat un popor care tine toate poruncile lui Dumnezeu, inclusiv porunca a patra, care cheama la inchinare in ziua a saptea.
F. Ea tine si inalta credinta lui Isus.
Apocalipsa 14,12 – Cand oamenii inlatura creatiunea, ei trebuie sa dea la o parte caderea omului in pacat si, deci, fara un Creator nu pot exista Legile Creatorului si nu pot fi pazite. Daca omul n-a cazut in pacat, atunci nu e nevoie de sangele ispasitor al lui Isus.
Prietene, mesajul lui Dumnezeu cheama astazi pe oameni sa recunoasca creatiunea, Legea lui Dumnezeu, Sabatul, ca memorial al creatiunii si crucea lui Hristos. Poporul Ramasitei proclama aceste mari invataturi si arata ca Domnul Hristos este Creatorul, Datatorul Legii si Mantuitorul lumii.
G. Crede si pazeste Spiritul Profetiei.
Apocalipsa 12,17; 19,10 – Biserica Ramasitei este o Biserica a profetiei, implinind profetia Bibliei si crezand in profetiile Bibliei. Deasemenea trebuie sa fie o Biserica sub directia speciala a lui Dumnezeu in aceste zile din urma. O Biserica fara darul profetiei este ca un orb care calauzeste un alt orb. Bisericile care neaga darul profetic nu pot fi adevarate.
H. Va indura rusine, batjocura si persecutie.
Apocalipsa 12,17; 12,11 – Apostolul Pavel declara ca “toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti.” (2Timotei 3,12). Cei ce pazesc toate poruncile lui Dumnezeu vor fi batjocoriti. Satana va face razboi cu ei, dar credinciosia lor este inregistrata de ingerii lui Dumnezeu in cartile cerului.
I. Asculta glasul lui Dumnezeu sa iasa din Babilon.
Apocalipsa 18,1-4 – Dumnezeu cheama pe poporul Lui sa iasa din misticul Babilon, sa iasa afara din confuzie, din doctrine false si din lume. Mii de oameni asculta glasul Lui si ies afara ca sa asculte de Dumnezeu si sa aiba credinta lui Isus. Biserica adevarata trebuie sa iasa si sa fie separata.
J. Va lucra asteptand reintoarcerea lui Hristos.
Apocalipsa 14,12-15 – In timp ce propovaduieste ultima solie de avertizare a lui Dumnezeu in lumea intreaga, Biserica adevarata a lui Dumnezeu asteapta revenirea lui Hristos.
Conform profetiei Bibliei, aceasta este Biserica adevarata a lui Dumnezeu, dar majoritatea adevaratilor copii ai lui Dumnezeu sunt inca in Bisericile Babilonului. Dumnezeu ii cheama pe acestia, “Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu!” (Apocalipsa 18,4).
Daca faci parte din acele Biserici care nu intrunesc caracteristicele adevaratei Biserici a lui Dumnezeu, te invit personal sa te unesti cu Biserica Ramasitei lui Dumnezeu, ca sa impartasesti viitorul glorios al Bisericii care va triumfa cand Isus vine sa stranga pe sfintii Lui asteptatori si sa-i duca in Casa Tatalui Sau in cer.

Rugaciune: Tatal nostru care esti in ceruri. Iti multumim pentru adevarata Biserica a Ta de pe pamant. Te rugam, fa sa lumineze Spiritul Tau in mintea si inima noastra si ajuta-ne sa-I auzim glasul cand ne vorbeste. Ajuta-ne sa urmam pe Pastorul cel bun, Isus Hristos si sa traim in ascultare credinta lui Isus. In Numele Mantuitorului, Te rugam. Amin.