30. Credinta ta, secretul biruintei in Hristos

Credinta ta – secretul biruintei in Hristos


de W. Fagal
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc periodic. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua. Este folosita traducerea biblica Cornilescu online.Ioan 14,6; 1Ioan 5,12 – Biruinta supra lumii, asupra firii pamantesti si asupra diavolului depinde de credinta noastra in Hristos cel viu.
Filipeni 1,21; Galateni 2,20; Filipeni 4,13 – Dumnezeu da o masura de credinta fiecarui credincios in Hristos. Credinta este o samanta. O plantam, o udam, o ingrijim si ea creste ca rezultat al cultivarii si ingrijirii. Daca neglijam credinta, ea se va usca si va muri.

1. Cum poate pacatosul sa devina neprihanit?
Romani 5,1 – Prin crucea Golgotei, iertarea si indreptatirea au devenit posibile pentru toti oamenii, dar numai cand exercitam credinta si cand le primim ca un dar personal de la Dumnezeu.
Fapte 13,38-39 – Cineva poate fi nedrept, dar prin credinta, poate fi socotit ca neprihanit. Cu alte cuvinte, el poate fi socotit indreptatit. El este iertat pentru pacatele din trecut si Dumnezeu il socoteste drept prin meritele lui Hristos. Este socotit atunci ca si cum n-a pacatuit niciodata.
1Ioan 1,9; Romani 3,24-25 – Darul iubirii divine este gratuit pentru fiecare pacatos. Partea noastra este sa acceptam darul gratuit din mainile divine, care au fost “ranite pentru pacatele noastre.”
Ioan 6,37 – Niciun pacatos nu este atat de rau, niciun pacat atat de murdar, incat sangele lui Hristos sa nu-l poata curati. Iubirea lui Dumnezeu este atat de mare, incat El invita pe orice pacatos.
Matei 11,28 – Prin credinta venim la Hristos si-I predam pacatele noastre. Prin credinta El ne indreptateste, oricat de nedemni am fi. El ne face invitatia si noi exercitam credinta. El ne ridica povara pacatului si suntem impacati cu Dumnezeu.
Credinta ne face membri ai familiei lui Dumnezeu in Hristos.Din ziua cand acceptam darul vietii in Hristos, incepem sa calcam pe urmele Lui.
Matei 4,19-20; Luca 14,33 – Viata lui Isus a fost o viata plina de sacrificiu. Spiritul cerului este un spirit de sacrificiu.
Matei 19,29 – Vedeti, a fi partener cu Dumnezeu, niciodata nu este in defavoarea noastra. Niciodata nu suntem in pierdere. Aici noi impartasim cu El a zecea parte si El ne binecuvinteaza celelalte noua parti ramase, care de fapt sunt tot ale Lui. Pentru tot ce investim aici, El ne promite ca, in viata care va veni, vom primi insutit.
Matei 7,24-25 – Daca auzim si ascultam de Cuvantul lui Dumnezeu, vom cladi pe Stanca tare, Isus Hristos.
Prietene, cum si unde iti cladesti casa caracterului tau? Cat de mult avem trebuinta de puterea lui Dumnezeu sa ne ajute sa cladim pentru vesnicie!

2. Secretul puterii divine.
Indreptatirea inseamna ca pacatele noastre din trecut au fost puse asupra lui Isus, Purtatorul nostru de pacate. Crestinul nou nascut are nevoie de putere pentru a creste in Hristos. El are nevoie de Spiritul lui Hristos pentru a-i face si a-i pastra viata in sfintenie. Nu este de ajuns sa credem in moartea Domnului Hristos si nici nu vom avea o experienta crestina deplina in momentul cand ne supunem lui Hristos. Trebuie sa credem ca Domnul Hristos este un Mantuitor viu, care poate si ne va da biruinta in viata, prin locuirea launtrica a Spiritului Sau.
Iata fagaduintele Domnului Hristos facute dupa invierea Sa,
A. Matei 28,18-20.
B. Luca 24,49
C. Fapte 1,8
Biblia ne spune ca credinta este biruinta. Isus planteaza credinta Sa in noi si mijloceste pentru noi cand ne trimite Spiritul Sau sa locuiasca biruitor in viata noastra.
Filipeni 1,6 – In Hristos suntem curatiti de pacatele noastre din trecut si tot in Hristos este puterea noastra de biruinta pentru fiecare minut din fiecare zi. Aceasta este puterea credintei lui Isus in noi.
Credinta ori creste, ori moare. Nu poate sta pe loc. Pentru a creste, credinta trebuie sa fie hranita. Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu este hrana pentru credinta. Pericolul cel mai mare al crestinului este de a incerca sa traiasca fara Cuvantul lui Dumnezeu ca sursa a credintei sale. Satana intentioneaza sa ne tina atat de ocupati cu ingrijorarile vietii sau cu cautarea placerilor si cu ispite de a pacatui, incat noi sa neglijam painea vietii, Cuvantul lui Dumnezeu.
Credinta vine prin auzirea Cuvantului lui Dumnezeu.
Romani 10,17 – Credinta lui Isus este intemeiata pe Cuvantul vietii, adica pe Biblie. Crestinii sa nu uite niciodata ca diavolul este in razboi cu ei. Cei care urmeaza pe Isus trebuie sa foloseasca aceleasi mijloace de aparare impotriva diavolului pe care le-a folosit Isus pentru a invinge pe acest vrajmas. Studiul Bibliei este hrana pentru credinta.
Crestinul se hraneste si traieste prin çuvantul lui Dumnezeu.
Matei 4,4 – Dupa cum mancam paine ca sa traim, tot asa trebuie sa mancam painea spirituala pentru a dezvolta credinta tare in puterea lui Dumnezeu de a ne feri de pacat. Nu putem pazi cele Zece Porunci, daca Domnul Hristos nu traieste in noi spre a ne da spiritul ascultarii in firea noastra.
Cuvantul Lui este lumina cereasca.
Psalm 119,105 – Isus este Cuvantul viu si”Lumina care lumineaza pe orice om venind in lume.” in Biblie Il gasim pe Isus. Daca studiem sincer viata Sa si invataturile Sale, nu ne vom clatina si nu vom cadea in pacat, caci El ne lumineaza calea.
Cuvantul ne da putere sa rezistam impotriva pacatului.
Evrei 4,12 – Cuvantul Lui mustra pacatul si ne vorbeste inimii. Ne da putere si ne lumineaza constinta. Ne arata robia fara nici o speranta a pacatului si ne descopera pe Hristos ca putere atotbiruitoare asupra pacatului. Ne inspira spre o traire mai inalta si mai sfanta. Cuvantul lui Dumnezeu ne ajuta sa rezistam impotriva diavolului la fel cum a rezistat si Isus.
Cuvantul Lui este sabia Spiritului.
Efeseni 6,17 – Isus a mustrat pe diavol in pustia ispitirii folosind sabia spirituala, Cuvantul lui Dumnezeu. Asa de puternic a fost acest Cuvant viu, incat ispititorul L-a parasit si a fost biruit. Apoi ingerii au venit sa slujeasca Domnului.
Prietene, cauta sa cunosti bine aceasta Carte. Te invit sa devii un crestin care crede, iubeste si practica ce este scris in Biblie.

3. Rugaciunea este esentiala pentru biruinta.
Rugaciunea nu-L schimba pe Dumnezeu, ci pe noi. Ca parteneri ai lui Isus, trebuie sa avem frecvente intalniri cu El si rugaciunea este mijlocul de intalnire. Dumnezeu vrea sa aducem in Fata Lui problemele si trebuintele noastre. El doreste sa-I cerem ajutorul la vreme de nevoie.
A. Iacob 1,6 – Sa cerem cu credinta.
Cei care sunt parteneri cu Dumnezeu trebuie sa aiba credinta si trebuie sa fim in armonie cu voia lui Dumnezeu inainte de a incerca sa exercitam credinta.
B. 1Ioan 3,22; Proverbe 28,9 – Isus sta la dreapta Tatalui ca Reprezentantul nostru divin inaintea Tronului Harului. Spiritul Sfant aude cererile noastre si le prezinta Domnului Hristos, pledand pentru noi si pentru ca voia Domnului sa fie indeplinita in noi. ingerii ceresti asteapta porunca lui Dumnezeu sa ne asiste si sa ne ajute. Dar cand ignoram de buna voie Cuvantul lui Dumnezeu si, cu buna stiinta, nu ascultam de Legea lui Dumnezeu, nici Isus, nici Spiritul Sfant nu pot sa ne apere in fata Tronului lui Dumnezeu. Noi intrerupem legatura cu puterea lui Hristos si Dumnezeu nu ne aude rugaciunile. Pacatul, care este calcarea Legii, ascunde pe Dumnezeu de noi.
Prima noastra cerere la Dumnezeu sa fie de a fi feriti de pacat. Rugaciunea si studiul Bibliei ne intaresc sufletul si ne lumineaza sa facem voia lui Dumnezeu.

4. Fiecare crestin este chemat sa fie un martor.
Viata este actiune. Nu putem sa primim mereu si niciodata sa nu dam nimic.Pentru prosperitatea sufletului nostru este necesar serviciul crestin. Dumnezeu intentioneaza ca fiecare urmas al Sau sa fie un castigator de suflete. Ca pomi fructiferi in gradina lui Dumnezeu, trebuie sa aducem roada si sa castigam pe altii la Hristos. Nu numai pentru noi sa ne rugam si sa ne hranim din Scripturi, ci trebuie sa lucram pentru altii in Spiritul lui Hristos.
Marcu 16,15 – Este tot asa de important ca in fiecare zi sa vorbim altora despre Dumnezeu cum este sa vorbim lui Dumnezeu despre altii si despre noi insine. Daca vom combina studiul Bibliei, rugaciunea si servirea, vom avea reteta divina pentru o traire fericita, victorioasa si plina de roade in Hristos.
Iacob 1,27 – Cand dragostea de Dumnezeu umple inimile noastre, credinta va intra in actiune si ne vom grabi sa ajutam pe cei in nevoi. Aceasta este credinta in actiune. Credinta care nu lucreaza, se zbarceste si moare.
Matei 25,21 – Aceste cuvinte de lauda sunt spuse celor ce servesc altora si care lucreaza pentru Hristos. Sa ne dezvoltam muschii spirituali ai credintei in actiune prin marturisirea activa a lui Hristos.

5. De ce este importanta participarea la Biserica?
Cel care de buna voie absenteaza de la serviciile Bisericii nu-si va mentine multa vreme caldura si bucuria experientei crestine. Ca un carbune scos din foc si care se stinge in curand, tot asa crestinul, care pierde contactul cu alti crestini, isi va pierde caldura si zelul pentru Dumnezeu se va raci in curand.
Evrei 10,25; Matei 18,20 – Ai gasit in Biserica crestini falsi? Nu te descuraja! Vino sa te inchini lui Dumnezeu si sinceritatea ta va fi un minunat exemplu pentru cei ce nu au o legatura stransa cu Cerul, asa cum tu o ai.
Chiar si in acest fel, vei exercita o influenta castigatoare de suflete intre membrii Bisericii. Aminteste-ti ca Domnul Hristos este Capul si ca Biserica este trupul Sau spiritual pe pamant.
El doreste ca tu sa fii un membru al trupului Sau, care acum lucreaza sa pregateasca pe poporul Sau sa fie gata pentru cea de a doua venire a Domnului Hristos.
Nu doresti sa-ti ocupi pozitia ta pentru Hristos chiar acum? Nu vrei sa devii o parte a Bisericii Ramasitei, vestind cele trei solii ingeresti pentru a avertiza lumea de apostazia din mijlocul asa numitilor crestini si invitandu-i sa iasa “din mijlocul ei?”

Rugaciune: Tatal nostru care esti in ceruri. Iti multumim pentru Cuvantul Tau. Te rugam, da-ne credinta pentru a putea crede fiecare cuvant al lui Dumnezeu si sa acceptam Biblia ca regula scrisa pentru fiecare crestin. Primeste-ne, Doamne, in familia lui Dumnezeu de pe pamant si ajuta-ne sa iubim si sa traim invataturile Tale, pentru ca sa Te putem marturisi si altora printr-o viata crestina. Te rugam toate acestea in Numele Domnului Isus Hristos. Amin.

Aici se temina Bible Studies de William Fagal traduse de Valeriu Burciu.