22. Cele sapte plagi din Apocalips

STUDIUL 22
CELE SAPTE PLAGI DIN APOCALIPS



Presupune ca intr-o noapte intunecoasa si ploioasa mergi cu masina in viteza pe o sosea. Deodata, sapte lumini rosii stralucesc in intuneric si inchid drumul inaintea ta. Vei opri? Desigur ca da! Lumina rosie semnalizeaza urgenta si pericol.
In Apocalips 15 si 16, Dumnezeu ne socheaza cu sapte lumini nespus de stralucitoare barand drumul spre viitor. El spune: “Opreste! Priveste! Asculta! Roaga-te! Sapte urgii teribile sau plagi stau chiar inainte. Fii atent!”
Dumnezeu doreste ca tu sa iei in serios acest mesaj. Exista o scapare din mijlocul acestor plagi, pe care o vom studia de asemenea in acest studiu. multumim lui Dumnezeu pentru grija pe care ne-o poarta!

Mania lui Dumnezeu
1. Cum sunt numite cele sapte plagi? Apoc.15,1
“Aveau _________ ________, cele din urma, caci cu ele s-a ispravit ________
lui _______________.”

NOTA: Ele sunt mania lui Dumnezeu.

2. Care doua pedepse sunt date celor rai? Apoc. 14,10
“_______ lui Dumnezeu.” “…. va fi chinuit in ______ si in __________.”

NOTA: Mania lui Dumnezeu (cele sapte plagi) este pentru cei care vor primi semnul fiarei (Apoc.16,2). Focul este pentru toti pacatosii pierduti.

3. Cine va scapa de plagi? Apoc.15,2
“Biruitorii ______ ai _________ ei si ai _________ numelui ei.”

NOTA: Acest pasaj clarifica ca a evita primirea semnului fiarei este extrem de important. Fiecare va primi unul din cele doua semne. A primi semnul lui Dumnezeu inseamna sa fii salvat. A primi semnul fiarei inseamna sa primesti plagile si sa fii pierdut. Solemn gand. Nu este de mirare ca Apocalipsul spune atat de multe despre aceste doua sigilii sau semne.

4. Cui ii vor aduce laude cei mantuiti pentru eliberarea lor? Apoc.15,3.4
“Mari si minunate sunt lucrarile Tale__________…”

NOTA: Mantuirea este numai prin Isus. “Multimuri fie aduse lui Dumnezeu care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos (1Corinteni 15,57).

Usa salvarii se inchide
5. Cand vor incepe sa cada plagile? Apoc.15,8
“Si __________ s-a umplut de _________ …Si nimeni nu putea sa _________ pana cand se vor __________ cele _____________ ________…”

NOTA: Faptul ca nici un om nu va mai putea sa intre in templul ceresc inseamna ca judecata, care acum este in desfasurare se incheie, pentru ca fiecare caz a fost decis. Atunci cele sapte plagi cad. Vezi studiul 15 detalii ale judecatii.

6. Care va fi semnul sfarsitului judecatii lui Dumnezeu? Apoc.22,11.12
“Cine este __________ sa fie nedrept si mai _______; cine este ____________
sa se intineze si mai _____________; si cine este __________, sa traiasca si mai depate____________ ___________. Si cine este ___________, sa se _______ si mai departe!”

NOTA: Cand judecata se sfarseste in ceruri, Isus face un anunt ca fiecare a luat decizia finala. In acel moment timpul de proba pentru fiecare se inchide pentru totdeauna.

Nu va mai exista o a doua sansa

7. Vor face plagile ca oamenii sa se pocaiasca si sa se schimbe? Apoc.16,10.11.21
“Si au __________ pe Dumnezeul cerurilor … si nu s-au ________…”

NOTA: Reactia celor nelegiuiti la plagi dovedeste ca timpul lor de proba este incheiat. Este prea tarziu. Ei au refuzat sa se schimbe respingand orice prin care Dumnezeu ii putea influenta pe ei.

8. Cat de mult vor dura plagile? Apoc. 18,8
“… intr-o singura _________ vor veni _____________ …”

NOTA; Plagile, vor fi probabil in decursul unui an. Amintiti-va ca timpul din profetia biblica este simbolic. O zi profetica reprezinta un an literal (Ezechiel 4,6).

9. Cum este numit actul de pedepsire al lui Dumnezeu?Isaia 28,21
“Ca sa-Si faca lucrarea, lucrarea Lui _______________…”

NOTA: Lucrarile de pedepsire si judecata, ca si plagile, sunt atat de straine de natura lui Dumnezeu, incat Biblia le numeste “ciudate”. El nu are “placere in moartea pacatosului” (Ezechiel 33,11). Pe de alta parte, El nu este ingaduitor cu pacatul “si nu lasa nepedepsit pe cel rau” (Naum 1,3).

Sapte pedepse grozave

10. Care este prima plaga? Apoc. 16,2
“O ________ rea si ___________ a lovit pe oameni…”

NOTA: Fiecare plaga loveste si distruge o latura a inchinarii false a religiilor apostaziate. Aceasta plaga demasca hristosii mincinosi din Apocalips 13,13.14; 16,14. Aceia care sustin ca vindeca, nu pot vindeca aceste rani. Mai rele decat o epidemie de cancer, acele rani vor acoperi tot corpul (Isaia 1,6).

11. Ce se intampla in timpul celei de-a doua plagi? Apoc. 16,3
“Si ______________ s-a facut _________ ca sangele unui om __________.”

NOTA: Popoarele de pe intreg pamantul care au fortat prin mijloace economice pe oameni sa accepte semnul fiarei nelasandu-i sa cumpere sau sa vanda, gasesc deodata comertul si comunicatiile intrerupte de un ocean urias de sange. Aceasta plaga demonstreaza simtamintele lui Dumnezeu impotriva acestei intelegeri diavolesti sa impuna o falsa religie lumii (Apoc. 13,16-17).

12. Care este a treia plaga? Apoc. 16,4-7
“… in ____________ si in ___________ apelor. Si apele s-au facut _______.”

13. Care este plaga a patra? Apoc. 16,8-9
“Si oamenii au fost _______________ de o _________ mare.”

NOTA: Soarele, la care oamenii s-au inchinat dealungul istoriei, ii va dogori cu o mare caldura. Chiar astazi, in natiunile asa numite crestine, majoritatea aduc un omagiu soarelui, respectand ziua duminicii (o zi a omului) ca pe o zi sfanta. Ioel 1,15-20 da o imagine a pamantului dogorat in timpul plagii. In acel timp va fi o mare foamete dupa auzirea Cuvantului lui Dumnezeu, dar va fi prea tarziu.

14. Cum va lovi plaga a cincea scaunul fiarei? Apoc. 16,10
“Si ____________ fiarei a fost acoperita de _____________ .”

NOTA: Cand aceasta plaga cade asupra conducerii puterii fiarei, atunci imparatia ei mondiala care cuprinde cel mai mult populatia lumii (Apoc. 13,2-7), va fi in intuneric total. Acest intuneric literal rezulta din respingerea luminii Cuvantului lui Dumnezeu (Isaia 8,19-20).

Batalia de la Armaghedon

15. Ce se intampla sub plaga a 6-a? Apoc. 16,12-16
Apa raului Eufrat “a _______…” “i-a _________ in locul care pe evreieste se cheama _________.”

NOTA: Chiar cei neavizati discuta despre Armaghedon astazi. Diavolul va face minuni ca sa adune armatele lumii sub steagurile ateismului si a falselor lui religii numite balaur, fiara si profet mincinos (Apoc. 16,13-14). Toate natiunile vor fi angajate in aceasta mare batalie cand Isus va reveni (Apoc. 16,14). Intreaga lume pacatoasa va fi de o parte sau de alta in acest final conflict, fie de partea lui Dumnezeu fie de a lui Satana. Aceasta este numita Batalia Marii Zile a Dumnezeului Atotputernic. In mijlocul Armaghedonului cand Isus apare cu armatele cerului, inconjurat de putere si slava, nelegiuitii pamantului vor intra in panica si vor striga la stanci si la munti sa cada peste ei sa-i ascunda de fata lui Isus (Apoc. 6,14-17).

16. A doua venire a lui Isus va avea loc sub cea de-a saptea plaga. Ce se va intampla atunci? Apoc. 16,17-21

“si s-a facut in mare ___________ de pamant… O _________ mare, ale carei boabe cantareau aproape un talent, a cazut din cer peste oameni.”

NOTA: Cutremurul este indescriptibil de devastator. Este mentionat, de asemenea in Apoc. 6,14-17; Isaia 24,1-3.19.20 si Ieremia 4,23-26.
Grindina este reala, cu fiecare piatra cantarind peste 25kg.

17. Ce se intampla intreitei aliante babiloniene? Apoc. 16,19
“Cetatea cea mare a fost ________ in ________ parti.”

NOTA: Alianta mondiala religioasa, politica si economica care persecuta poporul lui Dumnezeu prin impunerea semnului fiarei, acum este separata.

Dumnezeu protejeaza poporul Sau
18. Ce promisiune primesc credinciosii din partea lui Dumnezeu in timpul plagilor? Psalm 91,10.11
“Nici o __________ nu se va apropia de _________ tau. Caci El va porunci ___________ Sai sa te ____________ in toate caile tale.”

NOTA: Nici o singura urgie nu va lovi pe cei credinciosi Domnului.

19. Ce avertizare se da celor care incerca sa modifice ceva la aceste solii importante? Apoc.22,18
“Dumnezeu ii va adauga la _____________ scrise in cartea aceasta.”

NOTA: Dumnezeu doreste ca Apocalipsul sa fie predicat acum, asa cum este, si cu o mare urgenta. Apocalipsul contine ultima solie de avertizare urgenta catre toti oamenii de pe pamant.