09. Marele nostru Preot milostiv

Din ziua cand Domnul Iisus S-a inaltat la cer, El S-a gandit la urmasii Sai pe care i-a lasat pe pamant. Astazi El Se gandeste la noi. El ne-a pus la indemana toate resursele cerului pentru a ne mantui. In aceasta lectie vom descoperi pe Domnul Hristos care ne intelege si face tot ce e posibil pentru a ne garanta viata vesnica.

1. Ce a promis Domnul Iisus ca va face pentru urmasii Sai dupa inaltarea Sa la cer?

"In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc." Ioan 14:2.

Scrie raspunsul:

In cer, Iisus________________________________________________

2. Ce voia sa spuna Iisus cand zicea: "Voi pregati un loc pentru voi?"

"Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie." Evrei 4:16.

Ca Marele nostru Preot, Iisus ne ofera_________________________________
_______________________________________________________________________

3. Ce califica pe Iisus sa fie Marele nostru Preot in Sanctuarul din cer?

"Prin urmare, a trebuit sa Se asemene fratilor Sai in toate lucrurile, ca sa poata fi, in ce priveste legaturile cu Dumnezeu, un Mare Preot milos si vrednic de incredere, ca sa faca ispasire pentru pacatele norodului." Evrei 2:17.

Iisus a parasit cerul ca sa locuiasca in carne omeneasca pentru a putea intelege pe deplin ce inseamna sa experimenteze bucuria si necazurile vietii, ispitele si durerile, descurajarile si dezamagirile, pentru a fi calificat ca Marele nostru Preot in Sanctuarul din cer.

4. Oare a fost Iisus ispitit in acelasi fel cum suntem noi? Oare El intelege in realitate prin tot ce trecem noi?

"Caci n-avem un Mare Preot care sa n-aiba mila de slbiciunile noastre; ci Unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat." Evrei 4:15.

Iisus a fost ispitit in _________ lucrurile ca si noi.

5.De ce poate Iisus sa aiba asa mila fata de noi?

"Si prin faptul ca El Insusi a fost ispitit in ceeace a suferit, poate sa vina in ajutorul celor ce sunt ispititi." Evrei 2:18.

6. Ce face acum Iisus in cer?

"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos." 1 Timotei 2:5.

7. Ce este un mijlocitor? Cum este Iisus Mijlocitorul nostru?
___________________________________________________________________

8. Ce fagaduinta a facut Hristos ucenicilor Sai cand le-a spus ca El Se va inalta la cer?

"Totusi va spun adevarul: Va este de folos sa Ma duc; caci, daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar daca Ma duc, vi-L voi trimite." Ioan 16:7.

Iisus a promis ca va trimite _________________________________

Prin lucrarea Sa in Sanctuarul din cer, Iisus ne ofera har, indurare si iertare pentru pacatele noastre din trecut. De asemenea, El ne ofera prezenta Spiritului Sfant clipa de clipa ca sa ne conduca in adevarul Cuvantului Sau si sa ne dea putere sa traim o viata sfanta. El ne intelege, ne iarta si ne intareste sa traim o viata noua. Acela care ne cunoaste cel mai bine, ne iubeste cel mai mult. Acela care ne iarta, ne da putere sa ascultam. Acela care S-a inaltat la cer pentru noi, va veni curand din cer sa ne ia acasa. Aceasta este o incredibila Veste Buna!