12. Pe pragul vesniciei

Pretutindeni oamenii ganditori sunt ingrijorati cu privire la viitorul locuitorilor acestei planete. Liderii lumii se lupta cu probleme coplesitoare.In multe parti ale lumii, instabilitatea politica duce la provocari de razboi. In alte tari foametea, saracia si bolile (Sida) devasteaza largi segmente ale populatiei. Dezastre naturale distrug orase intregi. Costul energiei se ridica cu repeziciune. Crima nu se mai poate controla. Divortul si pornografia sunt la ordinea zilei. Natiunile fara incetare isi construiesc arme tot mai sofisticate de distrugere in masa. Si noi insine ne poluåm atmosfera pana la nivele inspaimantatoare. Ce inseamna toate acestea in lumina apropiatei veniri a Domnului nostru?

1. Desi nimeni nu cunoaste ziua sau ceasul revenirii Domnului Hristos, ce putem sti despre vremea cand Iisus va reveni?

"De la smochin invatati pilda lui. Cand ii fragezeste si infrunzeste mladita, stiti ca vara este aproape. Tot asa si voi, cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi." Matei 24:32-33.

2. Ce a prezis Iisus cu privire la conditiile politice dinaintea venirii Sale?

"Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie… Un neam se va scula impotriva altui neam si o imparatie impotriva altei imparatii." Matei 24:6-7.

Lumea noastra totdeauna a fost napastuita de razboaie. In secolul XX au avut loc Primul si Al doilea Razboi Mondial. In primii ani ai secolului XXI conflictele armate au explodat in multe tari sub forma de conflicte tribale, violente sectare, tulburari internationale si razboaie civile.

3. In ce fel conflictele actuale sunt diferite de acelea care au avut loc mai inainte? Ce poate face omul astazi planetei Pamant si nu putea face acum 100 de ani?

"Neamurile se maniasera, dar a venit mania Ta; a venit vremea sa judeci pe cei morti, sa rasplatesti pe robii Tai prooroci, pe sfinti si pe cei ce se tem de Numele Tau, mici si mari si sa prapadesti pe cei ce prapadesc pamantul!" Apocalips 11:18.

Niciodata mai inainte in istoria omenirii, oamenii n-au avut potentialul de a distruge viata de pe aceasta planeta, ca astazi, prin armele nucleare.

4. Cand natiunile se inarmeaza pentru razboi, in acelasi timp despre ce se vorbeste?

"Cand vor zice: "Pace si liniste!" atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei." 1 Tesaloniceni 5:3.

Popoarele vorbesc de pace si securitate, dar inarmarea pentru razboi este o implinire clara a cuvintelor apostolului Pavel.

5. Iisus a prezis cateva semne care vor avea loc in lumea naturala inainte de venirea Sa.

"Pe alocurea, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciumi." Matei 24:7.
"Si pe pamant va fi stramtorare printre neamuri, care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor." Luca 21:5.

Scrie cel putin 5 semne din lumea naturala:
a. ______________________________________________________________
b. ______________________________________________________________
c. ______________________________________________________________
d. ______________________________________________________________
e. ______________________________________________________________

6. Cu ce vreme din istoria lumii compara Iisus venirea Sa?

"Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului." Matei 24:37.

Iisus a comparat venirea Sa cu ______________________________________

7.De ce ne-a dat Iisus aceste semne?

"Deaceea si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi." Matei 24:44.

Mai mult decat a sti si a intelege semnele venirii Sale, Iisus doreste ca noi sa fim gata pantru venirea Sa. El vine pentru noi. El ne iubeste prea mult pentru a ne lasa in aceasta lume a necazului si suferintei. Curand El vine pentru noi. Aceasta este fericita nadejde a fiecarui copil al lui Dumnezeu.