11. Speranta pentru viitor

Lumea noastra e plina de necazuri. Viitorul este nesigur pentru milioane de oameni. Ei sunt plini de groaza pentru ziua de maine si se lupta sa supravietuiasca inca o zi. Foamete, cutremure, uragane, conflicte internationale si revolutii politice merg mana in mana pe planeta noastra. Biblia prezice ca va veni o zi mai buna.

1. Care este raspunsul final al Domnului Hristos pentru necazurile coplesitoare ale lumii?

"Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu si aveti credinta in Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi." Ioan 14:1-3.

Fagaduintele reintoarcerii Domnului nostru sunt mentionate de mai bine de 1500 de ori in Biblie. Unul din 25 de versete in Noul Testament se refera la revenirea Sa.

2. Cea de a doua venire a Domnului Hristos este oare un eveniment tainic?

"Dumnezeul nostru vine si nu tace." Psalm 50:3.

"Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea." Apocalips 1:7.

Cand Domnul Iisus se reintoarce, toti Il vor auzi. El nu tace. Cand Iisus vine, orice ochi Il va vedea. Venirea Lui nu va fi in taina (in secret).

3. Ce evenimente vor avea loc la venirea lui Hristos?

"Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogora din cer si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul." 1Tesaloniceni 4:16-17.

Ce se va intampla credinciosilor neprihaniti cand va veni Iisus?

A. Neprihanitii cei morti vor _______________
B. Neprihanitii cei vii vor ________________________________

4. Citeste iarasi 1 Tesaloniceni 4:16-17. Revenirea lui Iisus ce insemnatate are pentru tine personal? Scrie gandurile tale.
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________

5. In ce cuvinte descrie apostolul Pavel revenirea Domnului Iisus?

"Asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Iisus Hristos." Tit 2:13.

6. Ce dar ne va oferi Iisus la revenirea Sa?

"Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii si noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire." 1 Corinteni 15:52-53.

Cand va veni, Hristos ne va oferi darul ________________
Ce inseamna "nemurire?" __________________________________________

7. Ce se va intampla celor care nu au o legatura salvatoare cu Iisus? Vor fi lasati sa traiasca pe pamant la venirea lui Iisus?

"La descoperirea Domnului Iisus din cer, cu ingerii puterii Lui, intr-o flacara de foc, ca sa pedepseasca pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu asculta de Evenghelia Domnului nostru Iisus Hristos. Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la Fatza Domnului si de la slava puterii Lui." 2Tesaloniceni 1:7-9.

8. Va mai avea cineva o a doua sansa pentru a accepta mantuirea dupa revenirea lui Iisus?

"Iata, Eu vin curand; sirasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta Lui." Apocalips 22:12.

Cei ce n-au acceptat pe Hristos, inainte de venirea Sa, vor primi o noua sansa ca sa-L accepte pe El dupa venirea Sa.
Adevarat? _____
Fals? _________
De ce adevarat? ________________________________________________
De ce fals? _____________________________________________________

Cea de a doua venire a lui Hristos este marea rasplata pregatita de Dumnezeu pentru cei ce au acceptat mantuirea care vine prin credinta in Hristos. Este nadejdea care a incurajat pe crestinii din toate veacurile si din toate culturile. Curand nu vor mai fi durerile si incercarile care vin din vietuirea pe o planeta capturata de pacat. Putem spune impreuna cu vizionarul Ioan: "Amin! Vino, Doamne Iisuse!" Apocalips 22:20.