16. Pace pe pamant

Lumea noastra este plina de conflicte. Razboaie civile sfasie popoarele. Luptele dintre triburi devasteaza tari intregi. Familiile sunt distruse prin conflicte dintre soti. Certuri manioase dezbina pe prieteni. Dar Cineva poate aduce pace in inimi si familii ranite, in societati si natiuni. In lectia de azi vom studia despre adevaratul Facator de pace.

1. La nasterea Domnului Iisus, ce au anuntat ingerii ca va aduce Mantuitorul pe pamant?

"Slava lui Dumnezeu in locurile prea inalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui." Luca 2:14.

2. Ce desparte pe oameni de Dumnezeu si creeaza lipsa pacii?

"Nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru: pacatele voastre va ascund Fata Lui si-L impiedica sa v-asculte!" Isaia 59:2.

Despartirea noastra de Dumnezeu ne lipseste de pacea reala. Pacatul produce conflict, instrainare, amaraciune, ura, minie si gelozie. Numai Domnul Iisus ne poate vindeca de toate acestea.

3. Cum descrie apostolul Pavel pe Iisus?

"Caci El este pacea noastra, care din doi a facut unul si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea." Efeseni 2:14.

Iudeii si Neamurile din timpul lui Pavel erau in conflict. Apostolul arata ca prin Iisus noi toti suntem uniti intr-o familie.

4. Cand primim aceasta pace pe care Iisus ne-o ofera fara plata?

"Deci, fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Iisus Hristos." Romani 5:1.

"Suntem socotiti ____________________ prin credinta."

Cuvantul "neprihanit" inseamna "a fi drept sau indreptatit". Prin Domnul Iisus stam inaintea lui Dumnezeu ca fiind drepti sau indreptatiti. Suntem iertati in Hristos si socotiti ca si cum n-am pacatuit niciodata. Dumnezeu ne accepta in Iisus ca si cum accepta pe Fiul Sau.

5. Ce fagaduinta a dat Domnul Iisus tuturor celor ce-si predau Lui viata lor?

"V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea." Ioan 16:33.

a. In lume vom anea ______________________
b. Dar ____________________________________________________

c. Deoarece in Iisus noi putem _____________________ lumea.

6. Putem avea necazuri, dar in ciuda lucrurilor rele care ni se pot intampla, cum putem sa avem pace in inimile noastre?

"Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Iisus." Filipeni 4:7.

Pacea lui Dumnezeu… ne va pazi —————— si —————-

Ai o povara astazi? Viata ta e plina de grija si tensiune? Ai dureri in viata care par sa nu se vindece niciodata? Se pare ca suferinta e greu de suportat? Vino la Iisus! Da-I Lui nelinistea, suferinta si durerea ta. El le va lua pe toate. Deja El le-a purtat pe toate la cruce. Cu Iisus, in Iisus si prin Iisus poti avea pace. De ce nu doresti s-o primesti astazi? Necazurile si incercarile care ni se intampla in viata le vom intelege pe deplin numai cand Domnul Iisus ni le va explica in ceruri. El nu ne explica totul acum, dar El ne da pacea Sa, chiar daca nu putem intelege totul despre incercarile noastre.

7. Cand predam pe deplin lui Iisus vietile noastre, care este roada Duhului pe care El ne-o da fara plata?

"Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor." Galateni 5:22.

Fiecare din aceste daruri este rezultatul relatiei noastre cu Iisus. Cum sunt reflectate acestea in viata ta?

8. Ce invitatie ne face Iisus fiecaruia astazi?

"Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati si Eu va voi da odihna." Matei 11:28.

Intr-o lume plina de neliniste si framantare, numai cunoasterea Printului Pacii ne va aduce adevarata pace.