19. Alegerile au consecinte

Fiecaruia dintre noi, Dumnezeu ne-a dat puterea de alegere. Fiintele omenesti se deosebesc de animale prin puterea de a face alegeri morale. Noi am fost creati dupa chipul lui Dumnezeu pentru a-I servi Lui in vesnicie. Pacatul ne-a despartit de Dumnezeu. Planeta noastra este o planeta razvratita. Astazi Dumnezeu ne invita sa punem vointa noastra de partea dreptatii. Deciziile pe care le luam vor influenta destinul nostru vesnic.

1. Biblia arata ca noi am fost create "dupa chipul lui Dumnezeu." Arata ce inseamna aceasta?

"Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut." Geneza 1:27.
_______________________________________________________________________

2.In gradina Edenului, a fortat Satana pe Adam si Eva sa pacatuiasca? Subliniaza cuvintele care arata ca Dumnezeu le-a dat putere de alegere.

"Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea si barbatul a mancat si el." Geneza 3:6.

Desi Satana a inselat pe Adam si Eva, totusi alegerea de a manca a fost a lor.

3.Ce consecinte imediate a adus pacatul asupra lui Adam si Eva in gradina Edenului?

"De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din gradina Edenului, ca sa lucreze pamantul, din care fusese luat." Geneza 3:23.

Consecintele izgonirii din gradina:
a. ______________________________________________________________

b. ______________________________________________________________

c. _______________________________________________________________

4. Cum a descris Isaia rezultatele pacatului?

"Ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund Fatza Lui si-L impiedica sa v-asculte!" Isaia 59;2.

Atunci cand suntem despartiti de Dumnezeu, experimentam vinovatie, condamnare, teama, ingrijorare, neliniste, manie,amaraciune si o multime de alte emotii conflictuale. Pacatul aduce un rezultat tragic. Suferinta, dureri de inima, dezamagire, necaz, dezastru si moarte sunt consecintele pacatului.

5. Cum putem sa schimbam unele din aceste rezultate tragice ale pacatului?

"Nu va inselati: "Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit." Ce seamana omul, aceea va si secera. Cine seaman in firea lui pamanteasca, va secera din firea pamanteasca putrezirea; dar cine seamana in Duhul, va secera din Duhul viata vesnica." Galateni 6:7-8.

Aici apostolul Pavel arata legea cauzei si efectului. E o lege a vietii ca noi nu seceram doar ce am semanat, seceram mai mult decat semanam. Decizii rele, alegeri gresite aduc rezultate devastatoare. Alegeri positive, alegeri in armonie cu voia lui Dumnezeu, aduc rezultate pozitive. Aceasta nu inseamna ca nu vom avea nici o problema, ci inseamna ca vom avea pace sufleteasca, tarie spirituala si speranta pentru viitor.

6. Care este cea mai importanta alegere pe care o poate face cineva in viata sa?

"Alegeti astazi cui vreti sa slujiti . Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului." Iosua 24:15.

Cea mai importanta alegere sau decizie in viata este sa ________________________________________________

7. Ce privilegii importante primim cand acceptam pe Iisus prin credinta?

"Deci, fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Iisus Hristos. Lui Ii datoram faptul ca, prin credinta, am intrat in aceasta stare de har, in care suntem; si ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu." Romani 5:1-2.

a. ________________________________________________________________
b. ________________________________________________________________
c. ________________________________________________________________
d. ________________________________________________________________

8. Cui ii ofera Iisus binecuvantarile Sale abundente?

"Celui ce ii este sete, sa vina; cine vrea sa ia apa vietii fara plata." Apocalips 22: 17.

Minunatele binecuvantari ale cerului sunt la indemana oricui care doreste si alege sa le primeasca. Aceste binecuvantari sunt pentru tine astazi. Tot cerul asteapta sa te binecuvinteze astazi. N-are importanta ce decizii ai facut in trecut, vrei sa alegi astazi sa lasi pe Iisus sa te umple cu binecuvantari ceresti?