23. Rugaciunea este foarte importanta

Ai dorit vreodata sa ai cu adevarat o viata de rugaciune? Cand te rogi se intampla ca mintea sa hoinareasca in alta parte? De multe ori, poate, ai cerut ceva lui Dumnezeu si atunci n-ai simtit ca rugaciunea ar trebui sa fie cu mult mai mult decat a cersi de la Dumnezeu ceea ce doreai sa-ti dea? In aceasta lectie vom studia despre adevarata viata de rugaciune. Vom descoperi cum vom putea sa comunicam cu Dumnezeu prin rugaciune.

1. Ce spune Isus ca este viata vesnica?

"Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu." Ioan 17:3.

Viata vesnica este sa ________________________________________________

Viata vesnica este mai mult decat a trai vesnic. Este cunoasterea lui Dumnezeu si experimentarea iubirii, bunatatii si bucuriei Lui in toata vesnicia. In rugaciune intram in prezenta Sa si experimentam iubirea Sa in viata noastra.

2. Rugaciunea Domnului Isus in gradina Ghetsemani arata scopul adevarat al rugaciunii. Subliniaza cuvintele care arata miezul vietii de rugaciune a Domnului Isus.

"Tata, daca este cu putinta, departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu." Matei 26:39.
Scopul rugaciunii este mai mult decat o impreuna simtire cu Dumnezeu. In rugaciune, noi ne supunem vointa noastra vointei Lui.

3. Care sunt cele doua lucruri descoperite in textul de mai jos despre viata de rugaciune a Domnului Isus?

"A doua zi dimineata, pe cand era inca intuneric de tot, Isus S-a sculat, a iesit si S-a dus intr-un loc pustiu. Si Se ruga acolo." Marcu 1:35.

a.____________________________________________________________

b.____________________________________________________________

4. Cat de adevarata sau reala era viata de rugaciune a Domnului Isus?

"Iar El Se ducea in locuri pustii si Se ruga." Luca 5:16.

5. Uneori, Isus Se ruga singur (Luca 9:18), alteori El Se ruga impreuna cu prietenii Sai pentru nevoi speciale. Cine erau de obicei partenerii de rugaciune ai lui Isus?

"Cam la opt zile dupa cuvintele acestea, Isus a luat cu El pe Petru, pe Ioan si pe Iacov si S-a suit pe munte sa Se roage." Luca 9:28.

Partenerii speciali de rugaciune ai lui Isus erau:
_____________________________________________________________________

6. De ce este plina de putere rugaciunea impreuna cu prietenii?

"Va mai spun iarasi, ca, daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal Meu care este in ceruri." Matei 18:19.

Rugaciunea in grup este plina de putere deoarece
_______________________________________________________________________

7. Ce asigurare a dat Isus celor ce se roaga?

"Deci daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce I-L cer." Luca 11:13.

8. Cand Satana a incercat sa-l tina pe Petru in robie spirituala, ce a facut Domnul Isus?

"Domnul a zis: "Simone, Simone, Satana v-a cerut sa va cearna ca graul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca sa nu se piarda credinta ta; si, dupa ce te vei intoarce la Dumnezeu, sa intaresti pe fratii tai." Luca 22:31-32.

Isus ____________________ pentru Petru pe nume.

Domnul ne invita sa ne rugam staruitor pentru iubitii nostri pe nume. Prin rugaciune, Dumnezeu face minuni pentru ei. Prin rugaciune vom cunoaste mai bine pe Dumnezeu. Alege-ti un loc si un timp pentru rugaciunea zilnica. Deschide-ti inima lui Dumnezeu. Impartaseste-I bucuriile si necazurile tale. Arata-I nevoile cele mai arzatoare. Fii sensibil la impresiile Spiritului Sau si vei trai inconjurat de bucuria prezentei Sale.