29. Isus: Puternicul biruitor

Planeta noastra a devenit o zona de razboi. Imprejurul nostru se da o lupta intre bine si rau, o batalie cosmica intre Hristos si Satana.

Prin secole, totdeauna Isus a fost biruitor asupra lui Satana. Uneori se pare ca puterile iadului au trimfat, dar Isus lucreaza continuu sa-Si ajunga scopurile.

1.Cum descrie apostolul Pavel realitatea acestui razboi spiritual?

“Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.” Efeseni 6:12.

2. Unde a inceput acesta lupta?

“Si in cer s-a facut un razboi. Mihail si ingerii Lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul cu ingerii lui s-au luptat si ei.” Apocalips 12:7.

Primul razboi a inceput in ___________________


Lucifer, o fiinta desavarsita de o stralucire orbitoare, s-a rasculat impotriva lui Dumnezeu. El a semanat semintele rebeliunii in Univers. Motivul pentru care exista razboaie pe pamant este pentru ca a existat primul razboi in cer.

3. Ce cuvinte din Apocalips avertizeaza pe locuitorii acestui pamant despre batalia cosmica in care suntem implicati acum?

“Vai de voi, pamant si mare! Caci diavolul s-a pogorat la voi, cuprins de o manie mare, fiindca stie ca are putina vreme.” Apocalips 12:12.

(“Vai de locuitorii de pe pamant si mare!” – trd. engleza).


“_________________  locuitorii de pe pamant si mare!

Caci diavolul s-a pogorat la voi, cuprins ________________________________.”


4. De ce a venit Isus in aceasta lume?

“Fiul omului S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.” 1 Ioan 3:8.

5. Cum a distrus Isus lucrarile diavolului?

“Pe Cel ce n-a cunoscut nici un pacat, El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El.” 2 Corinteni 5:21.


a. A pcatuit Isus vreodata?  Da _____  Nu ______
b. A devenit Isus pacat pentru noi?  Da ____  Nu ____
c. Deoarece Isus a devenit pacat pentru noi, ce putem primi noi de la El? ___________________________________________________________________

Isus a trait o viata desavarsita si fara pacat. El a intampinat frontal ispitele lui Satana si a invins pe diavol in locul nostru. Mantuitorul nostru minunat a purtat vina si rusinea pacatului nostru pe cruce. Prin moartea Lui, noi primim viata.

6. Ce a promis Isus celor ce-L accepta?

“Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu.” Ioan 1:12.

Primindu-L pe Isus vom deveni _______________  ___ ___  ___________________________


Isus este un Biruitor puternic. Moartea Sa ne-a eliberat de sub autoritatea lui Satana si ne da putere sa devenim copii ai lui Dumnezeu.

7. Care sunt fagaduintele lui Dumnezeu pentru copiii Sai?

“Pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu, biruieste lumea; si ceea ce castiga  biruinta asupra lumii, este credinta noastra.” 1 Ioan 5:4.

Prin Isus si noi putem sa fim _____________________________

Biruinta asupra  puterii lui Satana vine prin ___________________________


Cartea Apocalipsei descrie pe copiii lui Dumnezeu din zilele de pe urma ca fiind biruitori. (Apocalips 2:7, 11, 17, 26; 3:5, 12, 21). In ultimul conflict de pe pamant, Mielul (Isus) biruieste pe sarpe (Satana) Apocalips 17:14). In cartea Apocalips, credinciosii lui Dumnezeu sunt biruitori. Satana este fara putere asupra lor. Iata minunata si de necrezut Veste Buna prin Isus: toate lanturile Satanei sunt rupte. Prin Isus suntem biruitori.