30. Cand Dumnezeu a creat odihna

Odihna este parte din ciclul divin al vietii. Dumnezeu nu ne-a creat sa lucram fara incetare. Corpurile noastre lucreaza mai bine cand avem ocazia sa ne odihnim. Dar odihna nu este numai pentru corpurile noastre.V-ati asezat vreodata pe pat sa dormiti si ceva va necajea? Daca sunteti neobisnuit de tulburati, somnul poate nu vine; nu veti avea odihna. In aceasta lectie, vom descoperi cum sa avem odihna totala pentru minte ca si pentru corpurile noastre.

1. Cum a ilustrat Dumnezeu importanta odihnei la Creatiune? Ce a facut El Insusi?

“In ziua a saptea Dumnezeu Si-a sfarsit lucrarea, pe care o facuse; si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse.” Geneza 2:2.
 
La Creatiune Dumnezeu ne-a descoperit importanta odihnei prin faptul ca in ziua a saptea de toata …………………………

2. A intentionat Dumnezeu ca odihna Sabatului sa fie doar pentru El?

“Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse.” Geneaza 2:3.

A fost intentia lui Dumnezeu ca toate fiintele create de El sa primeasca putere spirituala, mintala si fizica in fiecare Sabat. El a sfintit ziua –adica a pus-o deoparte – punand o binecuvantare speciala in ea. Dupa cum Dumnezeu “a rasuflat” (“S-a inviorat” trd. engleza) cand S-a odihnit in Sabat (Exodul 31:17), tot asa exista o inviorare speciala pentru fiecare din noi in Sabat.

3. Care doua insusiri ale Sabatului le-a aratat Moise?

“Sase zile sa lucrati; dar ziua a saptea este Sabatul, ziua de odihna, cu o adunare sfanta. Sa nu faceti nici o lucrare in timpul ei: este Sabatul Domnului, in toate locuintele voastre.” Leviticul 23:3.

a.Sabatul este o zi de ………………………….. cu o ……………………………………
b.Ce este o adunare sfanta? ……………………………………………………………..

Notati legatura dintre o adunare sfanta si odihna. In fiecare Sabat, cand ne inchinam Creatorului Universului, noi cautam ajutorul si iubirea Lui. Onoram pe Acela care ne-a creat si gasim odihna deplina in El.

4. Care este originea puterii fizice, mintale si spirituale? Cine este sursa?

“In liniste si odihna va fi mantuirea voastra, in seninatate si incredere va fi taria voastra.” Isaia 30:15.

“Taci inaintea Domnului si nadajduieste in El” Psalmul 37:7.

Puterea noastra vine cand noi ……………………… si …………………… in Domnul.

Sabatul ne cheama sa gasim odihna in Acela care ne-a creat. Fiecare Sabat este o ocazie de a gasi centrul adevarat al vietii in Creatorul nostru.

5. Porunca a patra ne indeamna : “Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.” (Exodul 20:8). Ce crezi, de ce a facut Dumnezeu aceasta porunca?

“Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.” Exodul 20:11.

6. De ce multi oameni din Vechiul Testament n-au intrat in “adevarata odihna” a lui Dumnezeu?

“Vedem dar ca n-au putut sa intre din pricina necredintei lor.” Evrei 3:19.

E nevoie de credinta in Isus Creatorul si Mantuitorul nostru pentru a tine cu adevarat Sabatul. Dupa cum ne odihnim intr-o creatiune deplina, tot asa ne odihnim si intr-o mantuire deplina. De asemenea, ne odihnim intr-o anticipare a creatiunii celei noi care va avea loc la cea de a doua venire a lui Isus.

7. Care este invitatia lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi?

“Ramane dar o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindca cine intra in odihna Lui, se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrarile Sale.” Evrei 4: 9-10.

Dumnezeu ne invita sa ……………………………….. in El.