38. Deceptiile ultimelor zile

Milioane de oameni se intorc spre astrologie, spre spiritism si spre cei ce ghicesc norocul pentru a discerne viitorul. Tainele vietii ii chinuie si cauta raspunsuri. Altii sunt stapaniti de teama de spiritele rele; viata le este plina de incercari de a “imbuna” aceste spirite rele. Dorinta lui Dumnezeu este de a ne libera de aceste deceptii. El este Marele Liberator. Tatal nostru ceresc doreste ca fiecare dintre copiii Sai sa traiasca o viata de fericire, bucurie si pace; si sa nu fie chinuit de neliniste, grija si teama. Aceasta lectie ne va demonstra cum putem sa fim liberi de influenta spiritelor rele.
 
1. Ce promisiune a facut Isus urmasilor Sai?
 
“Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi (liberi).” Ioan 8:32.
 
Satana vrea sa ne tina in sclavie cu deceptii intunecoase si superstitii. Dar adevarul lui Isus ne elibereaza de teama necunoscutului.
 
2. Cum Se deosebeste Dumnezeu de zeii pagani ai popoarelor care inconjurau pe Israel?
 
“Aduceti-va aminte de cele petrecute in vremile strabune; caci Eu sunt Dumnezeu si nu este altul, Eu sunt Dumnezeu si nu este niciunul ca Mine. Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: “Hotararile Mele vor ramanea in picioare si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea.” Isaia 46:9-10.
 
Numai Dumnezeu cunoaste viitorul. Oricine pretinde ca poate prezice viitorul prin alte mijloace este un impostor.
 
3. Unde este adevaratul izvor de intelepciune si cum il putem descoperi?
 
“Daca vreunuia din voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare si ea ii va fi data.” Iacov 1:5.
 
Adevarata intelepciune vine de la Dumnezeu. O descoperim prin aplicarea principiilor biblice la orice intrebare am avea. Astrologii, ghicitorii si spiritistii sun plini de minciuni.
 
4. Dumnezeu condamna sursele false de intelepciune.
 
“Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor, de descantator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile (spiritele) sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti.” Deuteronomul 18:10-11.
 
5. Cum numea Dumnezeu pe acesti profeti falsi?
 
“Caci oricine face aceste lucruri este o uraciune inaintea Domnului; si din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tau, pe aceste neamuri dinaintea ta.” Deuteronom 18:12.
 
6. Care este soarta acestor astrologi, spiritisti si vrajitori?
 
“Iata-i, au ajuns ca miristea, pe care o arde focul si nu-si vor scapa viata din flacari.” Isaia 47:14.
 
7. In loc sa privim la ocultism pentru intelepciune si putere, unde ne indeamna Dumnezeu sa privim?
 
“Intoarceti-va la Mine si veti fi mantuiti toti cei ce sunteti la marginile pamantului! Caci Eu sunt Dumnezeu si nu altul.” Isaia 45:22.
 
8. Ni se promite ca in Hristos putem sa biruim aceste puteri ale celui rau. Care este izvorul puterii noastre?
 
“Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentru ca Cel ce este in voi, este mai mare decat cel ce este in lume.” 1 Ioan 4:4.
 
Desi ne luptam impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac (Efeseni 6:12), Isus este mai mare  si mai puternic decat toate puterile iadului sau ale Locuintei mortilor. (Matei 16:18). In Isus suntem in siguranta fatza de fortele celui rau. “Domnul este adapostul si sprijinul nostru” (Psalmul 46:1). Nu trebuie sa ne temem. El a venit sa ne dea pacea (Ioan 14:27). Deschizandu-I inimile noastre, predandu-ne vietile noastre Lui, atunci suntem liberi de sclavia fricii si superstitiilor.