37. Cand spiritele vorbesc

Una dintre cele mai mari strategii ale diavolului este sa insele milioane de oameni prin spiritism. De ce este spiritismul atat de atractiv pentru atat de multi oameni? Cine sunt aceste spirite? De unde vin ele? Cum ne putem feri de inselaciunea diavolului? Aceasta lectie va aduce raspunsuri biblice solide pentru aceste intrebari.

1. Cum descrie apostolul Pavel lupta spirituala pe care o va duce fiecare crestin?

“Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.” Efeseni 6:12.

2. Ce sfat a dat Dumnezeu poporului Israel cu privire la cititori in stele (astrologi), vrajitori, descantatori si ghicitori (Deuteronom 18:10-11)?

“Caci oricine face aceste lucruri este o uraciune inaintea Domnului; si din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tau, pe aceste neamuri  dinaintea ta.” Deuteronom 18:12.

Domnul condamna cu putere pe agentii spiritismului. In conformitate cu Biblia, ei sunt:

______________________________ inaintea __________________________.

3. Este oare posibil ca un mort sa vorbeasca celor care inca sunt in viata?

“Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic, si nu mai au nici o rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita.” Eclesiastul 9:5.

“Cum se risipeste norul si trece, asa nu se va mai ridica cel ce se pogoara in Locuinta mortilor! Nu se va mai intoarce in casa lui si nu-si va mai cunoaste locul in care locuia.” Iov 7:9-10.

4. Cine sunt spiritele?

“Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite.” Apocalipsa 16:14.

“Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina.” 2 Corinteni 11:14.

In spatele manifestarilor spiritiste este o forta reala __________________________________

Caci ei sunt in adevar duhuri de _______________.

Diavolul este un inger cazut. El are abilitatea sa pretinda ca este spiritul celui mort. Diavolul este un dusman inteligent si intelept. El foloseste puterea spiritismului pentru a insela.

5. Diavolul va folosi spiritismul in zilele din urma pentru a insela multimile?

“Lumina lampii nu va mai lumina in tine si nu se va mai auzi in tine glasul mirelui si al miresei, – pentru ca negustorii tai erau mai marii pamantului, pentru ca toate neamurile au fost amagite de vrajitoria ta.” Apocalipsa 18:23.”

Lumina lampii reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu (Psalm 119:105). Cand ne abatem de la adevarurile clare ale Cuvantului lui Dumnezeu, mintile noastre pot fi atinse de amagirile spiritismului.

6. Cum putem sa fim protejati impotriva deceptiilor diavolului? Unde putem gasi siguranta?

“Daca vi se zice insa: “Intrebati pe cei ce cheama mortii si pe cei ce spun viitorul, care soptesc si bolborosesc, “ raspundeti: “Nu va intreba oare un popor pe Dumnezeul sau? Va intreba el pe cei morti pentru cei vii? “La lege si la marturie!” Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta.” Isaia 8:19-20.

“Intrebati legea si descoperirea!De nu va vor vorbi asemenea cuvantului acestuia, atunci nu-I lumina in ei.” Isaia 8:20 – Biblia Ortodoxa, Bucuresti 1968.

Legea lui Dumnezeu ne descopere principiile Lui vesnice de viata. Biblia descopere pe Isus pe deplin. Fiecare adevar al Bibliei este despre Domnul Isus; Scriptura marturiseste despre El (Ioan 5:39). In Isus, prin Cuvantul Lui, suntem in siguranta impotriva vicleniilor diavolului.

7. Care este rugaciunea lui Isus pentru copiii Sai?

“Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul tau este adevarul.” Ioan 17:17.

Diavolul poate incerca sa ne insele. El ne poate confrunta cu semne si prevestiri puternice. El poate sa apara sub infatisarea unui iubit al nostru care a murit. Dar daca ne hranim mintea cu Cuvantul lui Dumnezeu, vom fi in siguranta. Toti demonii iadului nu pot sa ne insele daca ne lipim de Isus si de Cuvantul Lui.

Isus este mai puternic decat diavolul. El a aruncat pe Satana afara din cer. El a biruit pe Satana la cruce. Isus a invins chiar moartea. In Isus este siguranta pentru acum si vesnicie.