05. Pentru ce sa ne rugam?

Text biblic:
Indrazneala, pe care o avem la El, este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta. Si daca stim ca ne asculta, orice I-am cere, stim ca suntem stapani pe lucrurile pe care I le-am cerut.” 1 Ioan 5:4-15.

Intrebare:
Care sunt unele lucruri pentru care trebuie sa ma rog cu asigurarea ca le voi primi?

Raspuns:
Roaga-te pentru orice lucru pe care El l-a promis: “Fiecare fagaduinta din Cuvantul lui Dumnezeu ne ofera un subiect de rugaciune, prezentand garantia cuvantului lui Iehova ca asigurare pentru noi.Este privilegiul nostru sa-I cerem, prin Isus, orice binecuvantare de care avem nevoie…. Putem sa-I aducem la cunostinta toate nevoile noastre vremelnice, cerandu-I atat paine si imbracaminte, cat si painea vietii si haina neprihanirii lui Hristos. Tatal tau ceresc stie ca ai nevoie de toate lucrurile acestea si esti invitat sa I le ceri.” – Cugeteri de pe Muntele Fericirilor, cap. Nu judecand, ci lucrand, pag. 108.

Pentru trebuintele noastre: “Fiecare suflet are privilegiul de a spune Domnului propriile si deosebitele sale nevoi si sa ofere multumirea sa pentru binecuvantarile pe care le primeste zilnic.” – Marturii vol. 9, cap. Catre lucratorii din California de Sud, pag. 230.

Pentru cauza lui Dumnezeu: “Diferitele interese ale lucrarii ne procura hrana pentru meditatie si inspiratie pentru rugaciunile noastre.” – Marturii, vol 4., cap. Casele noastre de editura, pag. 481.

Pentru Spiritul Sfant: “Acum e nevoie de mai multa rugaciune… Dispensatiunea in care traim acum este, pentru toti care intreaba, dispensatiunea Duhului Sfant. Rugati-va pentru a primi binecuvantarile Lui. Este timpul sa fim mai constiinciosi in consacrarea noastra… Domnul asteapta sa ne rugam Lui.” – Tesimonies to Ministrers, pages 511-512.

Pentru putere si intelepciune: “Cand Il rugati pe Domnul sa va ajute, onorati-L pe Mantuitorul vostru, crezand ca si primiti binecuvantarea Sa. Toata puterea, toata intelepciunea ne stau la indemana. Tot ce avem de facut este sa le cerem.” – Divina vindecare, cap. Consacrare; Incredere, pag. 491.”Trebuie sa cautam intelepciune din ceruri pentru a putea sta in picioare in aceste zile pline de greseli si inselare.” – Early Writings, pages 87-88.
 
Pentru intelegerea Cuvantului lui Dumnezeu: “Nici un om nu este sigur nici macar o zi sau o ora fara rugaciune. Trebuie sa-L rugam pe Domnul indeosebi pentru intelepciune, ca sa intelegem Cuvantul Sau. Aici sunt decoperite viclesugurile ispititorului, precum si mijloacele prin care putem sa ne impotrivim lui cu succes. Satana este expert in citarea Scripturii, dand propria lui interpretare pasajelor prin care spera sa ne faca sa ne poticnim.” – Marea Lupta, Cap. Cursele lui Satana, pag.480 (Traducere: Virgil si Ana Dumitrescu).

Pentru intelegerea acestor vremuri: “Rugati-va mult mai staruitor  pentru intelegerea acestor vremuri in care traim, pentru o deplina conceptie a scopului Sau si pentru cresterea eficientei in salvarea sufletelor.” – selected Messages, book 2, p. 400.

Pentru desavarsire: “Domnul doreste sa vada lucrarea Sa facuta atat de desavarsit cat este posibil.” – Ellen G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol. 1, p. 108. “Lucratorii din serviciul lui Dumnezeu sa se roage astazi Lui pentru intelepciune si pentru prevedere inteligenta pentru ca ei sa-si poata face desavarsit lucrarea.” – Ibid.

Gand pentru rugaciune:
“Iti multumesc, Doamne, ca in promisiunile Tale sunt luate toate masurile pentru mantuirea mea.”