06. Nevoia unei redesteptari spirituale

Text biblic:
“Pocaiti-va dar, si intoaceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se sterga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremile de inviorare.” Faptele Apostolilor 3:19.

Intrebare:
Care este marea nevoie a bisericii si cum se poate rezolva? (Vezi: Psalmul 85:6; Habacuc 3:2; Psalmul138:7; osea 6:1-3; Luca 24:49; matei 28:19-20; Faptele Apostolilor 1:4-8; 2:1-4, 14-18; selected Messages, b. 1, p. 121-128).

Raspuns:
O redesteptare spirituala: “O redesteptare a adevaratei evlavii intre noi este cea mai mare si cea mai urgenta dintre toate trebuintele noastre. Prima noastra lucrare este sa cautam aceasta. Trebuie sa existe un efort staruitor pentru a obtine binecuvantarile Domnului, nu fiindca Dumnezeu nu e binevoitor sa toarne binecuvantarile Sale peste noi, ci deoarece noi suntem nepregatiti sa le primim. Tatal nostru ceresc este mult mai binevoitor sa dea Spiritul Sau cel Sfant celor ce Il cer, decat sunt parintii pamantesti sa dea daruri bune copiilor lor. Dar este lucrarea noastra, prin marturisire, umilire, pocainta si rugaciune staruitoare, sa implinim conditiile prin care Dumnezeu a promis sa ne dea binecuvantarea Sa. O redesteptare poate fi asteptata doar ca raspuns la rugaciune.” – Selected Messages, book 1, p.121.

Orice piedica trebuie sa fie inlaturata: “Nu exista nimic de care Satana sa se teama atat de mult ca atunci cand poporul lui Dumnezeu va curati calea prin inlaturarea oricarei piedici, astfel ca Domnul sa poata turna Spiritul Sau peste o biserica adormita si peste o adunare nepocaita. Daca Satana isi urmeaza calea sa, niciodata nu va avea loc vre o alta trezire, mare sau mica, pana la sfarsitul timpului. Dar noi nu suntem in necunostinta fatza de planurile lui. Este posibil sa rezistam puterii sale.Cand este pregatita calea pentru Spiritul lui Dumnezeu, binecuvantarile vor sosi. Satana nu poate sa impiedice ploaia de binecuvantari de a cobora peste poporul lui Dumnezeu, mai mult decat ar putea sa inchida ferestrele cerului ca ploaia sa nu cada pe pamant. Oamenii rai si demonii nu pot impiedica lucrarea lui Dumnezeu, sau sa opreasca prezenta Sa din adunarile poporului Sau, daca ei isi vor marturisi, cu inimi supuse, pline de cainta, pacatele lor si le vor indeparta si cu credinta vor pretinde promisiunile Lui.” – Selected Messages, book 1, p. 124.

Ca raspuns la rugaciune: “Duhul Sfant este dat numai celor care cauta cu umilinta pe Dumnezeu, care urmeaza calauzirea si harul Sau. Puterea lui Dumnezeu asteapta sa fie ceruta si primita. Aceasta binecuvantare fagaduita, daca este ceruta prin credinta, aduce cu sine toate celelalte binecuvantari.” – Hristos Lumina Lumii, cap. Sa nu vi se tulbure inima, pag. 447.

Rezultatul: “Duhul Sfant a venit cu o asa plinatate asupra ucenicilor care asteptau si se rugau, incat a cuprins fiecare inima. Cel Infinit S-a manifestat cu putere in biserica Sa. Era ca si cum de veacuri aceasta putere fusese zavorata si acum cerul se bucura, putand sa reverse asupra bisericii bogatiile harului Duhului Sfant. Si, sub influenta Duhului Sfant, cuvintele de cainta si marturisire se amestecau cu imnuri de lauda pentru pacatele iertate. Se auzeau cuvinte de multumire si se profetiza. Cerul intreg s-a coborat sa priveasca si sa adore intelepciunea fara de egal si de necuprins a iubirii… Si care a fost urmarea? Sabia Duhului, proaspat ascutita cu putere si scaldata in fulgerele cerului, si-a croit drum prin necredinta. Mii au fost convertiti intr-o zi.” – Istoria Faptelor Apostolilor, cap. Ziua Cincizecimii, pag. 31.

Gand pentru rugaciune:
“Insufleteste-Ti lucrarea in cursul anilor, Doamne!” Habacuc 3:2.