07. Ploaia timpurie si tarzie

Text biblic:
“Si voi, copii ai Sionului, bucurati-va si veseliti-va in Domnul, Dumnezeul vostru, caci El va va da ploaie la vreme, va va trimite ploaie timpurie si tarzie, ca odinioara.” Ioel 2:23.

Intrebare:
Care este pregatirea necesara pentru ploaia tarzie?

Raspuns:
Ploaia tarzie este necesara: “Sa fim siguri ca, atunci cand Spiritul Sfant este trimis, acei, care n-au primit si n-au apreciat ploaia timpurie, nu vor vedea si nu vor intelege valoarea ploii tarzii.” – Testimonies to Ministers,
page 399.

“Dupa cum roua si ploaia sunt date mai intai pentru a face sa germineze samanta si sa coaca recolta, tot asa Spiritul Sfant este dat sa duca mai departe, de la un stadiu la altul, procesul cresterii spirituale…. Pana cand ploaia timpurie nu si-a facut lucrarea, ploaia tarzie nu poate aduce nici o samanta la maturitate, la perfectiune.” -Idem., p. 506. “Multi, in mare masura, au dat gres in a primi ploaia timpurie. Ei nu au obtinut toate beneficiile pe care le-a pregatit Dumnezeu atunci pentru ei.

Ei asteapta ca lipsa sa fie suplinita de ploaia tarzie. Cand abundenta harului va fi distribuita, ei intentioneaza sa-si deschida inimile spre a o primi. Ei fac o greseala teribila…. Pana cand nu vom avansa zilnic in exemplificarea virtutilor active crestine, noi nu vom recunoaste manifestarea Spiritului Sfant in ploaia tarzie. Poate sa cada in toate inimile din jurul nostru, dar noi nu o vom discerne, nici n-o vom primi.” – Idem., p. 507.

“Daca nu progresam, daca nu ne plasam pe noi insine intr-o atitudine de a primi ploaia timpurie si tarzie, ne vom pierde sufletele si responsabilitatea va fi la usa noastra.” – Idem., p. 508.

Puterea lui Dumnezeu da viata: “Puterea creatoare, care a chemat lumea la existenta, este cuprinsa in Cuvantul lui Dumnezeu. Acest Cuvant imparte putere, då viata…. Ea schimba firea si re-creiaza sufletul dupa chipul lui Dumnezeu.” -Educatie, cap. Cultivarea mintii si spiritului, pag. 124.

E nevoie de botezul Spiritului Sfant: “Ceea ce avem nevoie este botezul Spiritului Sfant. Fara aceasta, noi nu suntem pregatiti sa mergem la oameni, mai mult decat erau ucenicii dupa rastignirea Domnului lor. Isus le cunostea lipsa si le-a spus sa ramana in Ierusalim pana vor primi putere de sus.” – Review and Herald, Fe.18, 1890.
“Noi trebuie sa ne rugam tot atat de zelos pentru revarsarea Duhului Sfant, cum s-au rugat ucenicii in Ziua Cincizecimii. Daca ei aveau nevoie de El atunci, cu atat mai mult avem noi nevoie de El astazi. – Marturii vol 5,
cap. Puterea adevarului, pag. 165.

Sa fim gata tot timpul: “Eu nu am un timp specific in care sa spun cand va avea loc revarsarea Spiritului Sfant, cand ingerul puternic se va coborâ din cer si se va uni cu cel de al treilea inger spre a incheia lucrarea pentru aceasta lume; mesajul meu este ca singura noastra siguranta consta in a fi gata pentru reimprospatarea cereasca, avand lampile pregatite si prinse.”  – Ellen G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol. 7, p. 984.

Gand pentru rugaciune:
“Cereti de la Domnul ploaie, ploaie de primavara! Domnul scoate fulgerile si va trimite o ploaie imbelsugata, pentru toata verdeata de pe camp.” Zaharia 10:1.