19. Lucrarea ingerilor in rugaciune

Text biblic:
“Ascultati dar cuvantul Domnului! Am vazut pe Domnul stand pe scaunul Sau de domnie si toata oastea cerurilor stand la dreapta si la stanga Lui.” 2 Cronici 18:18.

Intrebare:
Ce lucrare fac ingerii cu privire la rugaciune?

Raspuns:
Ingerii prezinta rugaciunile in fatza lui Dumnezeu; deasemenea ei le inregistreaza: “Cei ce privesc la Isus zi de zi si ceas de ceas, cei care vegheaza in vederea rugaciunii, sunt adusi langa Isus. Ingerii cu aripile intinse asteapta sa duca lui Dumnezeu rugaciunile lor de cainta si sa le inregistreze in cartile din cer.” – Ellen G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol 4, p. 1184.

Desemnati sa raspunda: “Fiintele ceresti sunt desemnate sa raspunda rugaciunilor celor care lucreaza cu altruism pentru interesele cauzei lui Dumnezeu. Ingerii din pozitiilr cele mai inalte in curtile ceresti sunt desemnati sa lucreze pentru rugaciunile care se inalta la Dumnezeu pentru avansarea cauzei Domnului. Fiecre inger are postul sau particular de datorie, pe care nu-i este permis sa-l paraseasca pentru un alt loc.” – Idem, p. 1173.

Ei asculta imediat: Ingerii slujitori asteapta langa tronul lui Dumnezeu sa asculte imediat de mandatul Domnului Isus Hristos de a raspunde fiecarei rugaciuni oferita in credinta vie si sincera.” – selected Messages, book 2, p. 377.

Vor veni in ajutorul nostru: “Prin exercitarea credintei si rugaciunii, putem sa chemam de partea noastraun alai de ingeri ceresti, care ne vor apara de orice influenta stricata.” – Our High Calling, page 23.

Aduc mullte binecuvantari: “Ingerii urca si coboara continuu….aducand fiilor oamenilor binecuvantare, nadejde, curaj si ajutor.” – Istoria Faptelor Apostolilor, cap. 15, Liberat din inchisoare, p. 127.

“Puterea si harul au fost date prin Domnul Hristos spre a fi duse de ingerii slujitori fiecareui suflet credincios.” – Calea catre Hristos, cap. credinta si acceptarea, pag. 46.

Alegand cuvintele si influentand actiunile noastre: “Cand va treziti dimineata, simtiti neajutorarea voastra si nevoia de a primi putere de la Dumnezeu?… Daca faceti asa, ingerii noteaza rugaciunile voastre, iatr daca aceste rugaciuni nu au iesit de pe buze prefacute, cand va aflati in pericol de a face fara voia voastra ceva rau si de a exercita o influentacare ii va determina pe altii sa greseasca, ingerul vostru pazitor va fi langa voi, sugerandu-va o cale mai buna, alegand cuvintele pentru voi si influentand (inraurind) actiunile voastre.” – Marturii, vol 3, cap. Apel catre cei tineri, pag. 395-396.

De ce ne rugam asa de putin? “Ce vor gandi ingerii cerului despre noi, sarmanele si neajutoratele fiinte omenesti, care suntem supusi ispitei si care totusi ne rugam asa de putin si avem atat de putina credinta, in timp ce Inima Iubirii infinite a lui Dumnezeuse pleaca spre noi gata sa ne dea mai mult decat cerem sau gandim noi? Ingerii gasesc o mare placere sa se plece inaintea lui Dumnezeu ca fiind cea mai mare bucurie a lor; totusi, fii acestui pamant, care au asa de multa nevoie de ajutorul pe care numai Dumnezeu il poate da, se simt parca multumiti sa umble in afara luminii Duhului Sau si fara insotirea prezentei Sale.” – Calea catre Hristos, cap. Inaltul Privilegiu al rugaciunii, pag.85-86.

Gand pentru rugaciune:
Tatal nostru ceresc. Itit multumim pentru curajul, puterea si ajutorul pe care mi le-au dat sfintii ingeri. Ajuta-ma sa fiu constient de prezenta lor in orice ora!