20. De ce sa ne rugam daca Dumnezeu deja stie?

Text biblic:
“Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati. Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte ca sa-I cereti voi.” Matei 6:7-8.

Intrebare:
Deoarece Dumnezeu deja stie nevoile noastre si El este mai binevoitor sa ni le dea decat sunt parintii sa dea lucruri bune copiilor lor, de ce mai avem nevoie sa ne rugam pentru ele?

Raspuns:
Cerem deoarece Dumnezeu spune: “Cereti si veti capata” : “Rugaciunile noastre nu trebuie sa fie asa ca si cum am povesti lui Dumnezeu ceva ce El n-ar sti. Domnul cunoaste tainele fiecareui suflet.” – Solii catre tineret, cap. 77, Rugaciunea – Taria noastra, pag. 191.

“Chiar inainte ca rugaciunea sa fie inaltata…. harul Domnului Hristos iese in intampinarea harului care lucreaza asupra sufletului omenesc.” – Parabolele Domnului Hristos, cap. Pierdut si a fost gasit, pag. 161.

“Este o parte din planul lui Dumnezeu sa ne dea, ca raspuns la rugaciunile credintei, ceea ce nu ne-ar fi dat daca nu am fi cerut.” – Marea Lupta, cap. 32, Cursele lui Satana, pag. 475-476.

Binecuvantari pastrate pentru cei care cer: “Dumnezeu are un cer plin de binecuvantari pe care El doreste sa le dea celor care cauta cu staruinta acel ajutor pe care doar Domnul il poate da.” – Sons and Daughthers of God, page 123.

“Cand ai cerut lucruri care sunt necesare pentru binele sufletului tau, sa crezi ca le primesti si le vei avea.” – My Life Today, page 16.

Sa ceri in continuare: “Dumnezeu nu spune: Cereti odata si vi se va da. El ne invita sa cerem. Sa staruim neobosit in rugaciune. Cererea staruitoare aduce pe cel ce cere intr-o atitudine mult mai serioasa, mai plina de zel si face sa creasca dorinta de a primi lucrurile pentru care se roaga.” – Parabolele Domnului Hristos, cap. Cerand pentru a da, pag. 110.

Vegheati ca nu cumva sa va inselati sufletul: “Trebuie sa vegheati ca nu cumva preocuparile multiple ale vietii sa va duca la neglijarea rugaciunii, tocmai atunci cand aveti cea mai mare nevoie de puterea pe care numai rugaciunea v-o poate da …. Este un mare rau sa lipsesti sufletul de taria si intelepciunea cerului, care asteapta sa le cereti.” – Marturii vol. 5, cap. Sedintele comitetelor de conducere, pag. 595.

“Sa faceti ceea ce El (Dumnezeu) v-a spus sa faceti si fiti siguri ca Dumnezeu va face tot ceea ce El a spus ca va face.” Our High Calling, pag. 97.

Rugaciunea nu schimba gandul lui Dumnezeu, ci influenteaza actiunile Lui: “Simtamantul lipsei noastre ne determina sa ne rugam in mod staruitor, iar Tatal nostru ceresc este miscat de rugaciunile noastre fierbinti.” – Parabolele Domnului Hristos, cap. Nu va face Dumnezeu dreptate alesilor Sai?, pag. 133-134.

“Numai cand cerem in rugaciune staruitoare, Dumnezeu va indeplini dorinta inimii noastre.” – Gospel Workers, page 255.

A cauta putere prin rugaciune: “Cele mai mari biruinte pentru cauza lui Dumnezeu nu sunt rezultatul dovezilor elaborate… ele sunt castigate in camera de audienta cu Dumnezeu.” Idem, p. 259.

Gand pentru rugaciune:
O, Tu, prin care venim la Dumnezeu, Viata, Adevarul si Calea, Tu Insuti ai mers pe calea rugaciunii; Doamne, invata-ne sa ne rugam!