22. Cum ni se raspunde la rugaciune

Text biblic:
“Inainte ca sa Ma cheme, le voi raspunde; inainte ca sa ispraveasca vorba, ii voi asculta!” Isaia 65:24. Vezi deasemenea Daniel 9:23.

Intrebare:
In ce fel raspunde Dumnezeu rugaciunilor sincere?

Raspuns:
Totdeauna pentru binele vostru: “Cereti, deci; cereti si veti primi. Cereti umilintå, intelepciune, curaj, cresterea credintei. Pentru fiecare rugaciune sincera va veni un raspuns. Poate nu va veni chiar cum doriti, sau pentru timpul in care asteptati sa vina; dar va veni in felul si la timpul cand vor satisface cel mai bine nevoile voastre. Rugaciunilor pe care le oferiti cand sunteti singuri, obositi, in incercari, Dumnezeu le raspunde, nu totdeauna dupa cum va asteptati, dar totdeauna pentru binele vostru.” – Gospel Workers, page 258.

Intarind viata interioara: “Cand noi cautam sa castigam cerul prin meritele Domnului Hristos, sufletul progreseaza. Privind spre Isus, Autorul si Desavarsitorul credintei noastre, noi vom merge inainte din putere in putere, din biruinta in biruinta; caci prin Hristos, harul lui Dumnezeu a lucrat, a realizat pe deplin mantuirea noastra.” – Selected Messages, b. 1, p. 364.

In directia pentru actiune: “Isus nu ne cheama sa-L urmam si apoi sa ne uite. Daca supunem vietile noastre in serviciul Lui, niciodata noi nu putem fi pusi intr-o pozitie pentru care Dumnezeu nu a luat masuri. Oricare ar fi situatia noastra, noi avem un ghid care sa ne arate calea…”Toate lucrurile, orice ati cere cand va rugati, crezand, le veti primi.” – Gospel Workers, page 263.

In calmarea ingrijorarii: “Concentrati-va toate puterile si priviti in sus, nu in jos, la dificultatile voastre; si atunci nu veti cadea pe cale. In curand veti vedea pe Isus in spatele norului, intinzand mana pentru a va ajuta; si tot ce veti avea de facut este sa intindeti mana intr-o credinta simpla si sa-L lasati sa va conduca.” – Marturii vol. 5, cap. Necesitatea studierii zilnice a Bibliei, pag. 615.

In asigurarea iertarii pacatelor: “Slava lui Dumnezeu se da pe fatza prin cuprinderea in bratele dragostei Sale a fiintelor omenesti pacatoase care se pocaiesc, prin legarea ranilor lor, prin curatirea de pacat si prin imbracarea lor cu vesmintele mantuirii.” – Profeti si Regi, cap.56, Indrumati de Legea lui Dumnezeu, pag. 487.

In simtamantul prieteniei divine: “Domnul Isus, Maiestatea cerului, propune sa ridice la rangul de prieteni cu Sine pe cei care vin la El cu poverile lor, cu slabiciunile si ingrijorarile lor…Este privilegiul nostru sa avem o umblare calma, apropiata si fericita cu  Domnul Isus.” – Our high Colling, page. 97.

Prin providenta divina: “Rugati-va in credinta si taina providentei Sale va aduce raspunsul ei.” – Marturii vol. 7, cap. Aveti curaj, pag. 244.

Hristos prezinta rugaciunile noastre ca pe propriile Sale cereri: “De indata ce copilul lui Dumnezeu se apropie de tronul harului, el si devine clientul marelui Avocat. La cea dintai rostire a parerii lui de rau si a cererii lui de iertare, Hristos imbratiseaza cauza lui si o face a Sa proprie, prezentand rugamintea inaintea Tatalui ca pe propria Sa cerere.” – Marturii vol. 6, cap. Tinerea Sabatului, pag. 365.

Gand de rugaciune:
Ma voi increde in Domnul si voi fi multumitor. Il voi lauda pe Domnul. Ma voi bucura in Dumnezeu, care då  biruinta.