33. Importanta adunarilor de rugaciune

Text biblic:
“Sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiti intelepti dar si vegheati in vederea rugaciunii.” 1Petru 4:7.

Intrebare:
Care e scopul adunarii de rugaciune? E necesar sa participe crestinii atat de ocupati din acest secol?

Raspuns:
Credinciosi la datorie: “Cauta sa folosesti orice ocazie de rugaciune, oriunde ti s-ar oferi ea. Aceia care cauta cu adevarat comuniunea cu Dumnezeu vor fi vazuti in adunarile de rugaciune, indeplinindu-si cu credinciosie datoria, fiind plini de zel si dornici sa culeaga toate binecuvantarile care le sunt oferite.” – Calea catre Hristos, cap. Inaltul privilegiu al rugaciunii, pag.89.

Crestini plini de Spirit vazuti in adunari de rugaciune: “Cand Duhul lui Dumnezeu va lucra asupra inimii, curatind templul sufletului de pangarirea lumeasca si de iubirea de placeri, toti vor fi vazuti la adunarea pentru rugaciune, facandu-si cu credinciosie datoria, fiind zelosi si doritori sa recolteze tot beneficiul pe care-l pot castiga.” – Marturii, vol 4, cap. Casele noastre de editura, pag. 483.

Educa-ti mintea sa-i placa adunarea de rugaciune: “Pregateste-te pentru vesnicie cu un astfel de zel, cum nu l-ai manifestat inca. Educa-ti mintea sa-i placa Biblia, sa-i placa adunarea de rugaciune, sa-i placa ora de meditatie si, mai presus de toate, ora cand sufletul comunica cu Dumnezeu. Cauta sa ai inclinatii ceresti, daca doresti sa te unesti cu corul ceresc in locasurile de sus.” – Marturii, vol. 2, cap. O scrisoare de ziua nasterii, pag. 261.

Scopul adunarii de rugaciune: “Care este scopul venirii noastre laolalta? Este acela de a-L informa pe Dumnezeu, sau de a-L instrui, spunandu-I in rugaciune tot ce stim? Noi ne adunam laolalta spre a ne intari sufleteste unul pe altul prin schimb de idei si simtaminte, spre a aduna putere, lumina si curaj, prin a cunoaste sperantele si aspiratiile unuia si ale altuia; si, prin rugaciunile noastre zeloase si sincere, inaltate prin credinta, primim reimprospatare si vigoare de la Izvorul tariei noastre. Adunarile acestea ar trebui sa fie cele mai pretioase momente si trebuie facute interesante pentru toti care au vre o inclinatie pentru lucrurile religioase.” Idem, cap. Adunari sociale, pag. 557.

Facand interesanta adunarea de rugaciune: “Adunarile noastre sociale si de rugaciune trebuie sa fie un timp de ajutor special si de incurajare. Fiecare are o lucrare spre a face aceste adunari atat de interesante si profitabile cat este posibil. Aceasta poate fi facuta cel mai bine avand o experienta zilnica proaspata in lucrurile lui Dumnezeu si sa nu ezitam sa vorbim despre iubirea Lui in adunarile poporului Sau.” – Christian Service, page 211.

“Vorbirile si rugaciunile lungi si monotone nu-si au locul nicaieri, mai ales la adunarile sociale…. Ei ii obosesc pe ingeri si pe oamenii care-i asculta. Rugaciunile noastre trebuie sa fie scurte si la subiect.” –
Marturii, vol.4,cap. Conlucratori cu Hristos, pag. 75.

Rugaciuni scurte: “Toti trebuie sa simta ca fiind o datorie crestina sa se roage scurt. Spune-I Domnului exact ce doresti, fara sa inconjori toata lumea.” – Marturii, vol.2, cap. Adunari sociale, pag. 557.

“Un minut sau doua este destul de mult pentru o rugaciune obisnuita.” – Marturii, vol.2, cap. Adunari sociale, pag. 560.

Gand pentru rugaciune:
Tata milostiv din ceruri, ajuta-ma sa fiu credincios datoriei mele si sa fac orice efort sa participm la adunarile de rugaciune.