35. Rugati-va din toata inima

Text biblic:
“Voi Ma veti chema si veti pleca; Ma veti ruga si va voi asculta. Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima.” Ieremia 29:12-13.

Intrebare:
Ce se intelege prin expresia: “a agoniza in rugaciune, sau a te ruga din toata inima?

Raspuns:
Spiritul rugaciunii luptatoare: “Este nevoie de rugaciune – de cea mai serioasa, arzatoare si chinuitoare rugaciune – o astfel de rugaciune ca aceea inaltata de David cand a exclamat: “Cum doreste un cerb izvoarele de apa, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule”. “Mi se topeste sufletul de dor dupa legile Tale”. “Suspin dupa mantuirea ta”. “Sufletul meu suspina si tanjeste dupa curtile Domnului, inima si carnea mea striga catre Dumnezeul cel viu”. “Iata, doresc sa implinesc poruncile Tale”. Psalmii 42:1; 119:40, 174; 84:2; 119:20. – Marturii, vol 4, cap. Slujitorii lui Dumnezeu, pag. 561.

Trebuie sa invatam sa ne rugam cu mare staruinta: “Cand cu caldura si staruinta inaltam o rugaciune in Numele Domnului Hristos, in chiar aceasta staruinta se afla garantia din partea lui Dumnezeu ca El este gata sa raspunda la rugaciunea noastra “nespus mai mult dcat cerem sau gandim noi.” Efeseni 3:20. – Parabolele Domnului Hristos, cap. Cerand pentru a da, pag. 112-113.

Invatati profitul: “Dumnezeu va fi pentru noi tot ceea ce dorim ca El sa fie. Rugaciunile noastre slabe si dintr-o jumatate de inima nu ne vor aduce nici un castig din cer. O, e nevoie sa staruim in cererile noastre! Cereti in credinta, asteptati in credinta, bucurati-va in nadejde, caci oricine cauta gaseste. Fiti staruitori in aceasta. Cautati pe Dumnezeu din toata inima…. Cu o intensa staruinta invatati mestesugul de a cauta bogatia binecuvantarilor pe care Dumnezeu le-a promis si, cu un efort perseverent si hotarat, veti avea lumina Sa, adevarul Sau si harul Sau bogat.” – Our High Calling, page 131.

Cum sa intampinam ispita si incercarea: “Cand ispitele si incercarile ne ataca, sa venim la Dumnezeu si sa ne luptam cu El in rugaciune. El nu ne va intoarce cu mana goala, ci ne va da har si putere sa biruim si sa infrangem puterea dusmanului.” – Early Writings, page 46.

Ce mari biruinte sunt obtinute: “Cele mai mari biruinte ale bisericii lui Hristos sau ale crestinului nu sunt acelea care se obtin prin talent si educatie, prin avere sau prin favoarea oamenilor. Ci sunt acele biruinte care sunt castigate in camera de audienta cu Dumnezeu, cand credinta staruitoare pana la agonie se prinde strans de bratul cel tare al puterii.” Patriarhi si Profeti, cap. 18, Noapte luptei, pag. 203.

“Timpul cernerii (zguduirii) descopera pe cei credinciosi: “Mi-a fost aratat poporul lui Dumnezeu si i-am vazut pe credinciosi fiind zguduiti (cernuti) puternic… Chipurile lor aratau hotarate si serioase, in timp ce mari picaturi de sudoare cadeau de pe fruntile lor.” – Marturii, vol. 1, cap. Cernerea (Zguduire), pag. 192.

“Timpul stramtorarii: “Timpul de suferinta si chin din fatza noastra va cere o credinta care sa suporte oboseala, amanarea si foamea – o credinta care nu va slabi, desi va fi aspru incercata…. Aceia, care nu sunt dispusi sa se lepede de sine, sa se lupte in rugaciune cu Dumnezeu si sa implore mult si staruitor binecuvantarea Sa, nu o vor dobandi.” – Marea Lupta, cap. 39, Timpul stramtorarii, pag. 561.

Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, ajuta-ma sa ma rog cu mare staruinta zi de zi, pentru a fi pregatita sa suport timpul stramtorarii.