36. Vegheati si rugati-va

Text biblic:
“Vegheati dar in tot timpul si rugati-va, ca sa aveti putere sa scapati de toate lucrurile acestea, care se vor intampla si sa stati in picioare inaintea Fiului omului.” Luca 21:36.

Intrebare:
De ce este imperativ acum, ca niciodata mai inainte, crestinii sa vegheze cu atentie si sa se roage fierbinte?

Raspuns:
Timpul este scurt: “Foarte curand, marele conflict pe care Satana l-a declansat in curtile ceresti urmeaza sa ia sfarsit….. Acum, ca niciodata mai inainte, Satana isi exercita puterea inselatoare pentru a rataci si a nimici orice suflet neatent.” – Marturii, vol.7, cap. Scopul lui Dumnezeu cu casele noastre de editura, pag. 144.

Metodele lui Satana: “(Satana) cand se vede infrant intr-un loc, el ocupa o pozitie noua, cu tactici noi si incearca din nou, facand minuni pentru ca sa insele si sa nimiceasca pe fiii oamenilor. Tinerii trebuie sa fie avertizati cu precautie despre puterea lui…. Ei trebuie sa fie condusi sa se prinda de Cuvantul lui Dumnezeu si sa dea atentie sfatului si indemnului.” – Marturii, vol. 4, cap. Mustrari necesare, pag. 222.

Fiind testati individual: “Satana trebuie sa faca cele mai puternice eforturi…. in ultimul mare conflict…. Credinta membrilor bisericii va fi testata ca si cum n-ar mai exista o alta persoana in lume.” – Ellen. G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol. 7, pag. 983.

Ingerii cei rai: “(Satana) are legiuni de ingeri rai, pe care ii trimite in fiecare loc unde straluceste din cer luminå asupra poporului. Aici, el isi plaseaza avanposturile ca sa inhate pe fiecare barbat, femeie sau copil nepazit si sa-i forteze sa intre in slujba lui.” – Marturii vol. 4, cap. Mustrari necesare, pag. 220.

Mereu in garda: “Fiecare suflet sa fie in alerta…. fiti vigilenti, vegheati cu atentie ca nu cumva capcane ascunse cu grija sa va ia prin surprindere…. Numai daca vom fi mereu in garda, numai atunci nu vom cadea ca prada usoara nenumaratelor sale amagiri.” – Testimonies, vol. 8, page 99-100.

O asigurare mangaietoare: “Satana ii determina pe multi sa creada ca rugaciunea adresata lui Dumnezeu este inutila si nu este altceva decat o forma. El stie cat de folositoare sunt meditatia si rugaciunea pentru a-i tine treji pe urmasii lui Hristos, spre a se impotrivi vicleniei si amagirii lui.” – Marturii, vol.4, cap. Filozofia si amagirile desarte, pag. 308-309.

“Rugaciunea credintei constituie cea mai mare putere a crestinului si aceasta il va invinge cu siguranta pe Satana.” – Idem, pag. 310.

Traiti o viata de rugaciune: “Dusmanul nu poate infrange pe cel care invata de la Hristos, pe cel care traieste o viata de rugaciune inaintea Domnului…. Daca lui Satana i s-ar fi ingaduit sa-si urmeze calea sa, n-ar mai fi existat nici o speranta pentru Petru. El ar fi fost facut o epava a credintei. Dar dusmanul nu incearca sa treaca nici cat grosimea unui fir de pår dincolo de sfera care-i este permisa. In intreaga forta satanica nu exista nici o putere care sa vatame sufletul care, cu credinta simpla, se increde in intelepciunea care vine de la Dumnezeu.” – My Life Today, page 316.

Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, Iti multumesc ca, in Cuvantul Tau, ai descoperit cursele Satanei si ca, prin rugaciune, pot primi putere sa rezist puternicilor lui inselatorii si ispite. Ajuta-ma sa fiu credincios in studiul Bibliei si in rugaciune zilnica.