43. Ascultand glasul lui Dumnezeu

Text biblic:
“Ascultati glasul Meu si Eu voi fi Dumnezeul vostru, iar voi veti fi poporul Meu; umblati pe toate caile pe care vi le-am poruncit, ca sa fiti fericiti.” Ieremia 7:23.

Intrebare:
Ce sa facem spre a putea auzi glasul lui Dumnezeu vorbind inimii noastre?

Raspuns:
Trebuie sa ascultam: “Hristos trimite mereu solii celor care cauta sa-I auda glasul.” – Divina Vindecare, Cap. Privilegiul rugaciunii, pag. 494.

Sa stam departe de glasurile omenesti: “Cand orice glas amuteste si asteptam in liniste inaintea Lui, tacerea sufletului face si mai clar glasul lui Dumnezeu.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 38, Veniti sa va odihniti, pag. 234.

Studiaza si roaga-te: “Prin studiul Scripturii, prin rugaciune staruitoare, ei (orice suflet) pot auzi solia Lui catre ei: “Opriti-va si sa stiti ca Eu sunt Dumnezeu.” (Psalmul 46:10). – Principiile fundamentale ale educatiei crestine, cap. Exemplul lui Hristos in contrast cu formalismul, pag. 453.

“Cel care nu face altceva decat sa se roage va inceta curand sa se mai roage, sau rugaciunile lui vor deveni o simpla forma.” – Calea catre Hristos, cap. Inaltul privilegiu al rugaciunii, pag.92.

Biblia este glasul lui Dumnezeu: “Biblia este glasul lui Dumnezeu, care ne vorbeste tot atat de sigur ca si cand l-am auzi cu urechile noastre. – Marturii, vol. 6, cap. Hristos in toata Biblia, pag. 394.

“Sripturile trebuie primite ca fiind cuvantul lui Dumnezeu pentru noi, nu doar scris, ci si vorbit…. Asa este cu toate promisiunile din Cuvantul lui Dumnezeu. Prin ele, El ni Se adreseaza in mod individual, vorbindu-ne atat de direct, ca si cum I-am putea auzi vocea.” – Divina Vindecare, cap. fagaduintele lui Dumnezeu, pag. 100.

“Niciodata nu incercati sa cercetati Scripturile daca nu sunteti gata sa ascultati…. la Cuvantul lui Dumnezeu ca si cum vocea Sa v-ar vorbi direct din Biblia cea vie.” – E.G.White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol.7, pag. 919.

Vocea datoriei este vocea lui Dumnezeu: “Nimic nu va da o privire mai clara asupra eului ca rugaciunea in taina…. Indatoriri clare, simple, ce nu trebuie sa fie neglijate, se vor deschide inaintea ta.” – Marturii, vol. 5, cap. Adunarile noastre de tabara, pag. 171.

Constiinta – vocea lui Dumnezeu: “Constiinta este vocea lui Dumnezeu.” – Marturii, vol. 5, cap. Mustrari si avertizari, pag. 126.

“Trebuie sa rezistam si sa biruim inclinatia si sa ascultam vocea constiintei fara parlamentari sau compromis, ca nu cumva indemnurile ei sa inceteze si vointa si impulsul sa ne stapaneasca.” – Selected Messages, b. 1, p. 28.

Spiritul Sfant: “O alta cale prin care glasul lui Dumnezeu este auzit sunt apelurile Duhului Sau Cel Sfant, impresionand inima.” – Marturii, vol. 5, cap. Primejdii care îi confrunta pe tineri, pag. 544.

Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, ajuta-ma ca prin urechea credintei, in fiecare zi, sa aud glasul tau. Fa-ma sa ascult imediat, in ciuda dorintelor si simtamintelor mele proprii.