49. O invitatie speciala

Text biblic:
“Caci n-avem un Mare Preot, care sa n-aiba mila de slabiciunile noastre; ci Unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fara pacat. Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie.” Evrei 4:15-16.

Intrebare:
“Ca sa fim ajutati la vreme de nevoie” include oare lucrurile temporale, ca si pe cele spirituale?

Raspuns:
O invitatie speciala: “Noi venim la Dumnezeu printr-o invitatie speciala si El asteapta sa ne ureze bun venit in camera Sa de audienta… Fie ca aceia care doresc binecuvantarea lui Dumnezeu sa bata si sa astepte la usa harului cu deplina asigurare, zicand: Pentru ca Tu, o, Doamne, ai zis: “Cine cere, capata, cine cauta, gaseste; celui ce bate, i se va deschide.” – Cugetari de pe Muntele ericirilor, cap. Nu judecand, ci lucrand, pag. 108-109.

Un ajutor pentru orice trebuinta: “Putem sa spunem Domnului, cu simplitatea unui copil, chiar lucrul de care avem nevoie. Putem sa-I aducem la cunostinta toate nevoile noastre vremelnice, cerandu-I atat paine si imbracaminte, cat si painea vietii si haina neprihanirii lui Hristos. Tatal tau ceresc stie ca ai nevoie de toate lucrurile acestea si esti invitat sa i le ceri. In Numele Domnului Isus, orice dar bun poate fi primit. Dumnezeu va onora acest Nume si va implini trebuintele tale din bogatiile darniciei Sale.” – Idem, pag. 110.

“Darurile Aceluia care are toata puterea in cer si pe pamant sunt puse la indemana copiilor lui Dumnezeu. Daruri atat de pretioase, deoarece ne vin prin jertfa nespus de mare a sangelui Mantuitorului; daruri care vor satisface dorul cel mai profund al inimii omenesti; daruri care dainuiesc vesnic vor fi primite si gustate cu bucurie de toti aceia care vin la Dumnezeu ca niste copilasi.” – idem. pag. 110.

Dumnezeu doreste cu sinceritate sa ne dea binecuvantari pamantesti: “Si El mai doreste ca sa ne dea pricepere in lucrurile pamantesti ca si in cele spirituale. El poate ascuti mintea noastra. El ne poate da tact si indemanare. Sa punem la lucru talentele noastre, sa cerem de la Dumnezeu intelepciune si ea ne va fi data.” – Parabolele Domnului Hristos, cap. Cerand pentru a da, pag. 112.

In incercari: “Veniti la Mine”, este invitatia Lui. Oricare ar fi grijile si incercarile, infatiseaza cazul tau inaintea Domnului.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 34, Invitatia, pag.211.

Veniti cu deplina incredere: “Cerul este deschis la cererile noastre si suntem invitati sa: “ne apropiem cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie.” (Evrei 4:16). Trebuie sa venim in credinta, crezand ca vom obtine tocmai acele lucruri pe care I le cerem.” – Ellen G. White Comments, S.D.A. bible Commentary, vol.5, p. 1078.

Gand pentru rugaciune:
Iti multumesc, Tata ceresc, ca drumul spre tronul harului este deschis totdeauna si ca Tu m-ai invitat sa vin spre a primi ajutor in lucrurile pamantesti, cat si in cele spirituale. Ce mare este iubirea Ta!