50. Raspunsuri contrafacute la rugaciune

Text biblic:
“Cheama-Ma si-ti voi raspunde si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunosti.” Ieremia 33:3.

Intrebare:
Este oare posibil ca Satana sa contrafaca lucrarea lui Dumnezeu prin indrazneala de a raspunde la rugaciune?

Raspuns:
Pentru orice binecuvantare Satana are o contrafacere: “Oricand si oriunde lucreaza Dumnezeu prin acordarea unei binecuvantari autentice, o contrafacere este deasemenea descoperita pentru a face fara efect adevarata lucrare a lui Dumnezeu.” – Selected Messages, b.1, p. 142.

Experienta celor care au respins lumina data in 1844: “I-am vazut privind in sus spre tron si rugandu-se: “Tata, da-ne Spiritul Tau.” Satana atunci a suflat asupra lor o influenta nesfanta; in ea era lumina si multa putere, dar nici o iubire dulce, nici o bucurie si nici pace. Scopul lui Satana era sa-i tina inselati, sa-i traga inapoi si sa amageasca pe copiii lui Dumnezeu.” – Early Writings, page 56.

 In timpul unei mari redesteptari, Satana va introduce o contrafacere: “Inainte de revarsarea finala a judecatilor lui Dumnezeu asupra pamantului, in mijlocul poporului lui Dumnezeu se va manifesta o asemenea redesteptare a adevaratei evlavii cum nu s-a mai vazut din timpurile apostolice. Duhul si puterea lui Dumnezeu vor fi revarsate peste copiii Sai… Vrajmasul sufletelor doreste sa impiedice aceasta lucrare si, inainte ca sa vina timpul pentru o asemenea miscare, el va incerca sa o impiedice, introducand o contrafacere. In acele biserici pe care va reusi sa le aduca sub puterea lui amagitoare, va face sa para ca s-a revarsat o binecuvantare deosebita de la Dumnezeu; se va manifesta ceea ce va fi considerat un mare interes religios. Multimile vor jubila ca Dumnezeu lucreaza in mod minunat pentru ele cand, de fapt, aceasta este lucrarea altui spirit. Sub o masca religioasa, Satana va cauta sa-si extinda influenta asupra lumii crestine.” – Marea Lupta, cap.27, Redesteptari moderne, pag. 418-419.

Satana da o experienta celor ce se roaga dar nu doresc sa asculte de Dumnezeu: “Inaintea celor mai lamurite porunci ale lui Dumnezeu, barbatii si femeile isi vor urma propriile inclinatii si apoi vor incerca sa se roage pentru ceea ce au facut pentru a-L convinge pe Dumneaeu sa le permita sa mearga impotriva vointei Sale clar exprimate. Domnul nu are placere fatza de astfel de rugaciuni. Satana vine langa asemenea persoane, asa cum s-a apropiat de Eva in Eden, si le impresioneaza, iar ele isi manifesta propria gandire, lucru despre care spun ca este cea mai minunata experienta pe care le-a dat-o Domnul. O experienta reala se va armoniza perfect cu legile naturale si divine.” – Marturii, vol. 3, cap. O experienta in care nu putem avea incredere, pag. 83.

Trebuinta noastra: “Fiecare faza a fanatismului si a teoriilor eronate, pretinzand a fi adevarul, va fi adusa in mijlocul poporului ramasitei lui Dumnezeu.” Selected Messages, b.2, p. 14.

“Noi trebuie sa avem un discernamant ascutit prin iluminare divina, spre a putea cunoaste spiritul care este de la Dumnezeu… Daca nu vom fi continuu in garda, noi vom fi biruiti de dusman.” – Idem, pp. 14-15.

“Daca ne zidim in credinta, vom fi pastrati in siguranta de Cel Atotputernic.” – Marturii, vol. 5, cap. Inselaciunea pacatului, pag. 313.

Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, ajuta-ma sa ma zidesc in credinta in fiecare zi, spre a putea fi ferit de cele mai puternice inselaciuni ale Satanei.