51. Credinta – cheia raspunsului la rugaciune

Text biblic:
“Credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.” Evrei 11:1,6.
“Tot ce nu vine din incredintare (“din credinta” – trd. engleza) este pacat.” Romani 14:23.

Intrebare:
Raspunsurile la rugaciune cat de mult sunt dependente de credinta? Ce este “Rugaciunea credintei”?

Raspuns:
Credinta este singura cale de apropiere de Dumnezeu: “Credinta este mana spirituala care apuca nemarginirea.” – Marturii, vol. 6, cap. Sanatoriul nostru danez, pag. 467.

“Credinta este mana cu care sufletul apuca mila si indurarea date in dar de Dumnezeu.” – Patriarhi si Profeti, cap. 38, Calatoria in jurul Edomului, pag. 441.

“Credinta adevarata si rugaciunea adevarata – ce puternice sunt ele! Ele sunt ca doua brate prin care omul care se roaga se prinde de puterea Iubirii Infinite.”- Gospel Workers, page 259.

Credinta nu este mantuitorul nostru: “Prin credinta primim harul lui Dumnezeu. Dar credinta nu este mantuitorul nostru. Ea nu ne da nici un castig. Ea este numai mana prin care primim pe Hristos si ne insusim meritele Lui, care insemneaza vindecare de pacat.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 17, Nicodim, pag. 106.

Dumnezeu apuca mana noastra: “Dumnezeu apuca mana credintei noastre si o ajuta sa tina tare dumnezeirea lui Hristos, ca noi sa putem ajunge la desavarsire de caracter.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 12, Ispitirea lui Isus, pag. 74.

Credinta Il vede pe Isus ca Mijlocitorul nostru: “Credinta Il vede pe Isus stand ca Mijlocitorul nostru la dreapta lui Dumnezeu.” – Gospel Workers, page 259.

“Astazi, El (Isus) sta in fatza altarului indurarii, infatisandu-I lui Dumnezeu rugaciunile celor care doresc ajutorul Sau.” – Divina Vindecare, cap. Vindecarea sufletului, pag. 69.

“Cand rugaciunile sincere si umile ale celui pacatos se ridica la tronul lui Dumnezeu, Hristos le combina cu meritele vietii Sale de ascultare desavarsita. Rugaciunile noastre sunt facute frumos mirositoare prin aceasta tamaie. Hristos a fagaduit ca El va interveni in favoarea noastra si Tatal totdeauna asculta pe Fiul Sau.” – Sons and Daughters of God, page 22.

Ce inseamna rugaciunea credintei: “Rugaciunea care vine dintr-o inima sincera, cand trebuintele simple ale sufletului sunt exprimate tot astfel dupa cum am ruga un prieten pamantesc sa ne ajute, asteptand sa fie ascultata – aceasta este rugaciunea credintei.” – My Life Today, page 19.

Temelia credintei adevarate: “Adevarata credinta isi are temelia in fagaduintele si proviziile Scripturilor.” – Gospel Workers, page 260.

“Noi nu trebuie sa ne bizuim pe credinta noastra, ci pe fagaduintele lui Dumnezeu.” – Solii pentru tineret, cap. 30, Credinta vie, pag. 85.

Gand pentru rugaciune:
“Credinta mea se indreapta spre Tine, Miel al Calvarului, Mantuitor divin! Asculta-ma acum cand ma rog, alunga de la mine vinovatia; ajuta-ma sa fiu al Tau pentru totdeauna.”